geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
Ja też jestem uprzedzona do krewetek i innych owoców morza zresztą też .
To tak jak ja, strasznie dużo zabawy , ale kupię francuskie i chętnie drobię .
Marutchaa ja ostatnio dla gości zrobiłam fileciki z kurczaka (podłużne kawałki ok 1-2cm szerokie) w cieście z mąki i jajka, smażone we frytkownicy, szybko się robi i świetnie smakuje, do tego podłam 3 sosy (ostry, czosnkowy i majonezowy).
Polecam też sałatkę z makaronem, nie wymaga podawania pieczywa i praktycznie jest sama w sobie daniem:
Sałatka z makaronem i szynką
-pół paczki kolorowego makaronu świderki (jak nie ma to, fajnie wychodzi z malutkimi muszelkami)
-2-3 pomidory
-kilka ogórków kiszonych
-pół puszki kukurydzy
-czerwona papryka
-ok. 20 dkg szynki
-ok. 20 dkg sera
-natka pietruszki
Sos:
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą, pieprzem i mieszanką ziół do sałatek.
Makaron ugotować na niezupełnie miękko, przelać zimną wodą i zostawić na kwadrans, żeby podsechł.
Z pomidorów usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, tak samo z papryką. Ogórki pokroić w kostkę, szynkę i ser żółty w cienkie prostopadłościaniki.
Dorzucić kukurydzę, posiekaną pietruszkę i zalać sosem.
Uwielbiam ją .
A parówki w cieście kiedyś już robiłam pychota ale bawiłam się w ciasto drożdżowe
To tak jak ja, strasznie dużo zabawy , ale kupię francuskie i chętnie drobię .
Marutchaa ja ostatnio dla gości zrobiłam fileciki z kurczaka (podłużne kawałki ok 1-2cm szerokie) w cieście z mąki i jajka, smażone we frytkownicy, szybko się robi i świetnie smakuje, do tego podłam 3 sosy (ostry, czosnkowy i majonezowy).
Polecam też sałatkę z makaronem, nie wymaga podawania pieczywa i praktycznie jest sama w sobie daniem:
Sałatka z makaronem i szynką
-pół paczki kolorowego makaronu świderki (jak nie ma to, fajnie wychodzi z malutkimi muszelkami)
-2-3 pomidory
-kilka ogórków kiszonych
-pół puszki kukurydzy
-czerwona papryka
-ok. 20 dkg szynki
-ok. 20 dkg sera
-natka pietruszki
Sos:
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą, pieprzem i mieszanką ziół do sałatek.
Makaron ugotować na niezupełnie miękko, przelać zimną wodą i zostawić na kwadrans, żeby podsechł.
Z pomidorów usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, tak samo z papryką. Ogórki pokroić w kostkę, szynkę i ser żółty w cienkie prostopadłościaniki.
Dorzucić kukurydzę, posiekaną pietruszkę i zalać sosem.
Uwielbiam ją .