reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

reklama
umi2 kobieto małej wiary :-);-):-);-):-):-):-)
trzeba zacząć wierzyć !!:-):-):-):-) w cudowne działanie wszystkiego !!!!

rozmiar. hmmmmmm:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nigdy nie byłam typem S , bardziej w L. No a teraz to powiedzmy powyżej 40 jest :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

jejku , jak ja bym chciała wchodzić w swoje stare dżinsy :angry: ale niestety narazie NIET :no:

framama a pokaż swoj łup:-) Jaki z nowu wieloryb???? Nie mów tak o sobie !!!!!!! i przychylam sie do zdania mari09 wazysz pewnie malutko a katujesz sie niepotrzebnie
aniamacek a dzis nocka lepsza niz wczoraj?

Co sie dzieje z moniką z???????????

nocka lepsza ale mał♣a śpi i po mleku z puszki tylk o 3,5 godzinki w nocy , jak po mojej piersi...a miała spać dłużej, hehehe

O tym żelu do dziąsełek nie słyszałam - używam bobodenta- muszę go kupić. Ale wczoraj kupiłam granulki homeopatyczne na ząbkowanie-podobno dobre, mam nadzieje, że pomoże. Ta noc była już troszkę lepsza- poszła spać o 20.30, była bardzo śpiąca i niewiele zjadła (jakieś 100), pobudka przed północą-ale wystarczył sam smoczek i zasnęła, potem o 1 - no i tu myślałam że jest głodna i zrobiłam mleko, ale znów zjadła niewiele i zasnęła. Potem obudziła się o 3 - dałam samą wodę-jak piła to niby spała, jak tylko odjęłam butelkę to juz się budziła, rzucała rączkami i szarpała pieluszką-przytulanką. A że jakoś nie miałam siły to się w końcu połozyłam, a ona jeszcze chwilkę pomarudziła i w końcu sama zasnęła bez przytulanki i smoczka. I tak spała do 7.15!!! To już coś :-)

tak to jest,że jak czasami dziecko zostawisz same sobie to pokręci powierci i zaśnie... moja Ola dzis po butli o 4 nad ranem też zaczęła gadać ale zgasiłam światło i po jakiś 20 minutach sama zasnęła w końcu.

umi2 kobieto małej wiary :-);-):-);-):-):-):-)
trzeba zacząć wierzyć !!:-):-):-):-) w cudowne działanie wszystkiego !!!!

rozmiar. hmmmmmm:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nigdy nie byłam typem S , bardziej w L. No a teraz to powiedzmy powyżej 40 jest :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

jejku , jak ja bym chciała wchodzić w swoje stare dżinsy :angry: ale niestety narazie NIET :no:

Framamo, to jak ty wieloryb to i ja też wieloryb bo niestety 40 nosze teraz a i czasami to i ten rozmiar za mały a że mam 158 wzrostu.... to ja już nie wiem kto tu wieloryb a kto nie :))
no ale od piątku zaczynam z mężem dietkę proteinową, koleżanka własnie stosuje i w ciągu 3 tygodni 7 kg na minusie... moze i mi sie uda ???

A moja Ola jakiś wariacji dostała, zawsze jak zasnęła mi na rękach bez problemu ja odkładałam a dzis w ciągu dnia jak już nawet dobrze przyśnie to jak ja odkładam to tak wiszczy ze az się zanosi :((( normalnie jakby ją ze skóry obdzierali... no i ja ją oczywiście chyc na rączki bo sama w panikę wpadam,że tak sinieje...no a najlepsze ze przy takim wrzasku nawet oczu nie otworzy....

ania macek to chyba Twoja Oleńka z moją Franią sie zmówiły. bo moja też dziś nie znośna. i też się zanosi. ale mam juz sposób na jej zanoszenie bo nie dmuchanie, nie klepania po pupie a podnoszę ją do góry wiesz zawsze działa a dmuchanie to niekoniecznie.
moja przyjaciółka ma bliźniaki i mi zawsze tam mówi , że jak się zaniesie to nie wpadać w panikę ,dziecko samo się wybroni , ale jak nie reagować?
wieloryb fany jest? i jest si,e do czego przytulić ;)
lecę bo moja cosik marudzi

buziale dziewczyny

p.s. maria09 pierwsze kroki szaleństwo w domu , trzymamy kciuki z moją Franą za Olivkę!

cześć!
kochane przepraszam że was zaniedbałam:zawstydzona/y:miałam dziś zalatany dzień--->robiłam pranie u znajomej hahah bo mi szlauch pękł w mojej pralce a nie miałam juz co zakładać olivce nie wspominając o swoich skarpetkach:-D
mała jak 2kroki zrobiła tak żadnych postępów:-(za to głośniej wrzeszczy:wściekła/y:nikt mi nie powie ze takie dzieci nie potrafią być złośliwe:no:
zaraz sprawdze skrzynkę mailową FRAMAMO.moja mała do 6.40spała super potem wisk mama przełożyła na boczek i spała a ja razem z nią w pokoju bo myślałam że męża zabije:wściekła/y:chrapał całą noc i nad ranem nie wytrzymałam i zbiegłam od niego:-D
a co do żelu Dentimox to jak każdy lek może pomóc albo nie.a nie zaszkodzi spróbować.moja siostra przetestowała go na sobie i mówiła że jest super.poharatała se dziąsło szczoteczką posmarowała to przestało boleć i na drugi dzień mogła myć zeby

Maria09 napewno wyślę, tylko w przyszłym tyg. bo przecież na modelce;-) prezentować niż na ..... wieszaku ;-)
maria 09 DZIĘKUJĘ :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Posłuchałam Twojej rady i zrobiłam w sypialni 19 stopni i wiesz Franczeska cudownie śpi (żeby tylko nie zapeszyc ) wczoraj po kapieli (19 godzina) poszła spać , jeść dostała o 20 (180 ml wciągnęła w siebie) i spała do 1.30 później znów butla 180 ml zjedzona do cna iiiiiiii :szok::szok: Frana spała do 6.30.
kupiłam też nawilżacz powietrza i ciągle go używam.

miłego dnia laseczki!

cześć!
kochane przepraszam że was zaniedbałam:zawstydzona/y:miałam dziś zalatany dzień--->robiłam pranie u znajomej hahah bo mi szlauch pękł w mojej pralce a nie miałam juz co zakładać olivce nie wspominając o swoich skarpetkach:-D
mała jak 2kroki zrobiła tak żadnych postępów:-(za to głośniej wrzeszczy:wściekła/y:nikt mi nie powie ze takie dzieci nie potrafią być złośliwe:no:
zaraz sprawdze skrzynkę mailową FRAMAMO.moja mała do 6.40spała super potem wisk mama przełożyła na boczek i spała a ja razem z nią w pokoju bo myślałam że męża zabije:wściekła/y:chrapał całą noc i nad ranem nie wytrzymałam i zbiegłam od niego:-D
a co do żelu Dentimox to jak każdy lek może pomóc albo nie.a nie zaszkodzi spróbować.moja siostra przetestowała go na sobie i mówiła że jest super.poharatała se dziąsło szczoteczką posmarowała to przestało boleć i na drugi dzień mogła myć zeby

oj mi się wydaje ze takie dzieci już potrafią pokazać swój nerwik :). Ech, ja swojego jak tak chrapał kapnęłam z nerwów!! i przestał... na 5 minut :)))

Maria09 napewno wyślę, tylko w przyszłym tyg. bo przecież na modelce;-) prezentować niż na ..... wieszaku ;-)
maria 09 DZIĘKUJĘ :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Posłuchałam Twojej rady i zrobiłam w sypialni 19 stopni i wiesz Franczeska cudownie śpi (żeby tylko nie zapeszyc ) wczoraj po kapieli (19 godzina) poszła spać , jeść dostała o 20 (180 ml wciągnęła w siebie) i spała do 1.30 później znów butla 180 ml zjedzona do cna iiiiiiii :szok::szok: Frana spała do 6.30.
kupiłam też nawilżacz powietrza i ciągle go używam.

miłego dnia laseczki!

nioo, to czekamy na te fotosy :)
Czyli jednak niska temperatura sprzyja... to i ja bede w takim razie próbowac. A jak tak chłodniej robicie to cieplej dzieci na noc ubieracie wtedy? czy tak normalnie body i pidżamka?
Ech, a ja to durna jestem jednak...zamiast sie cieszyc i korzystac,że mała spała dzis w nocy oki to ja całą noc czatowałam ze chyba coś jej jest ze tak spi...bo jak je o 18:00 to o 23:00 znowu chce, wiec chciałam ja wyprzedzić i butle w buzie a ona nic...raz i drugi a ona dalej nic... wiec o 24,00 znowu butla a Ola w krzyk!!nerw mnie ścisnął, że szok....no ale jak nic nie chciała to ja zostawiłąm i o 1:00 sama sie obudziła i zjadła 170ml i spała do 7:00! I byłoby super, gdyby durna matka od 4 nie sprawdzała co się z dzieckiem dzieje ze sie nie budzi i jeść nie chce...zamiast korzystać i spac!!! ech...

ania macek ja swoją normalnie ubieram , nic nie dokładam dodatkowo. przecież jest przykryta kocykiem a jest na tyle mama,że się jeszcze nie rozkopuje.
ja też tak miałam,że jak o określonej godzinie Frania nie wstawała to też tam zaglądałam, a ile razy chciałam być mądrzejsza i butla przygotowana , dziecko na śpiocha wyciągałam z wózka :no: a ona albonie jadła, albo się darła w niebogłosy i tylko jak ją odłożyłam to przestawała. ehhh ciężka sprawa. ja miałam jeszcze jedną akcję i sprawdzałam czy Franka oddycha. no i mąż się zdenerwował bo nieraz wybudziłam dziecko ze snu i śpi teraz od jej strony.
mój też niestety:no: chrrapie , ale ja go jak tylko zaczyna na bezczela budzę i mówię przestań bo dziecko obudzisz!
aaaa i odkąd kupiłam nawilżacz tak jakby Marcin mniej chrapała?:confused:

reklama
maria09 tez ci mała poprzestala na 2 krokach mój robi 3-4 kładzie rece na ziemi i z tyłkiem do góry i wyprostowanymi nogami przez chwile zasuwa...:sorry2:
Framama haha ja mam 44 kto tu wieloryb!!
aniamacek Mój po butli czasem godzine spał i znowu chciał jesc:-p

Co do chrapania to ja mówie tylko wbijajac palec w zebra odwróc sie na bok:-p bo chrapie tylko jak spi na plecach:-D ale to bardziej o mnie chodzi niz o Kapra bo młodemu wisi czy głosno czy nie on i tak bedzie spał:-p

Do góry