reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

reklama
umi2 kobieto małej wiary :-);-):-);-):-):-):-)
trzeba zacząć wierzyć !!:-):-):-):-) w cudowne działanie wszystkiego !!!!

rozmiar. hmmmmmm:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nigdy nie byłam typem S , bardziej w L. No a teraz to powiedzmy powyżej 40 jest :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

jejku , jak ja bym chciała wchodzić w swoje stare dżinsy :angry: ale niestety narazie NIET :no:

framama a pokaż swoj łup:-) Jaki z nowu wieloryb???? Nie mów tak o sobie !!!!!!! i przychylam sie do zdania mari09 wazysz pewnie malutko a katujesz sie niepotrzebnie
aniamacek a dzis nocka lepsza niz wczoraj?

Co sie dzieje z moniką z???????????

nocka lepsza ale mał♣a śpi i po mleku z puszki tylk o 3,5 godzinki w nocy , jak po mojej piersi...a miała spać dłużej, hehehe

O tym żelu do dziąsełek nie słyszałam - używam bobodenta- muszę go kupić. Ale wczoraj kupiłam granulki homeopatyczne na ząbkowanie-podobno dobre, mam nadzieje, że pomoże. Ta noc była już troszkę lepsza- poszła spać o 20.30, była bardzo śpiąca i niewiele zjadła (jakieś 100), pobudka przed północą-ale wystarczył sam smoczek i zasnęła, potem o 1 - no i tu myślałam że jest głodna i zrobiłam mleko, ale znów zjadła niewiele i zasnęła. Potem obudziła się o 3 - dałam samą wodę-jak piła to niby spała, jak tylko odjęłam butelkę to juz się budziła, rzucała rączkami i szarpała pieluszką-przytulanką. A że jakoś nie miałam siły to się w końcu połozyłam, a ona jeszcze chwilkę pomarudziła i w końcu sama zasnęła bez przytulanki i smoczka. I tak spała do 7.15!!! To już coś :-)

tak to jest,że jak czasami dziecko zostawisz same sobie to pokręci powierci i zaśnie... moja Ola dzis po butli o 4 nad ranem też zaczęła gadać ale zgasiłam światło i po jakiś 20 minutach sama zasnęła w końcu.

umi2 kobieto małej wiary :-);-):-);-):-):-):-)
trzeba zacząć wierzyć !!:-):-):-):-) w cudowne działanie wszystkiego !!!!

rozmiar. hmmmmmm:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nigdy nie byłam typem S , bardziej w L. No a teraz to powiedzmy powyżej 40 jest :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

jejku , jak ja bym chciała wchodzić w swoje stare dżinsy :angry: ale niestety narazie NIET :no:

Framamo, to jak ty wieloryb to i ja też wieloryb bo niestety 40 nosze teraz a i czasami to i ten rozmiar za mały a że mam 158 wzrostu.... to ja już nie wiem kto tu wieloryb a kto nie :))
no ale od piątku zaczynam z mężem dietkę proteinową, koleżanka własnie stosuje i w ciągu 3 tygodni 7 kg na minusie... moze i mi sie uda ???

A moja Ola jakiś wariacji dostała, zawsze jak zasnęła mi na rękach bez problemu ja odkładałam a dzis w ciągu dnia jak już nawet dobrze przyśnie to jak ja odkładam to tak wiszczy ze az się zanosi :((( normalnie jakby ją ze skóry obdzierali... no i ja ją oczywiście chyc na rączki bo sama w panikę wpadam,że tak sinieje...no a najlepsze ze przy takim wrzasku nawet oczu nie otworzy....

ania macek to chyba Twoja Oleńka z moją Franią sie zmówiły. bo moja też dziś nie znośna. i też się zanosi. ale mam juz sposób na jej zanoszenie bo nie dmuchanie, nie klepania po pupie a podnoszę ją do góry wiesz zawsze działa a dmuchanie to niekoniecznie.
moja przyjaciółka ma bliźniaki i mi zawsze tam mówi , że jak się zaniesie to nie wpadać w panikę ,dziecko samo się wybroni , ale jak nie reagować?
wieloryb fany jest? i jest si,e do czego przytulić ;)
lecę bo moja cosik marudzi

buziale dziewczyny

p.s. maria09 pierwsze kroki szaleństwo w domu , trzymamy kciuki z moją Franą za Olivkę!

cześć!
kochane przepraszam że was zaniedbałam:zawstydzona/y:miałam dziś zalatany dzień--->robiłam pranie u znajomej hahah bo mi szlauch pękł w mojej pralce a nie miałam juz co zakładać olivce nie wspominając o swoich skarpetkach:-D
mała jak 2kroki zrobiła tak żadnych postępów:-(za to głośniej wrzeszczy:wściekła/y:nikt mi nie powie ze takie dzieci nie potrafią być złośliwe:no:
zaraz sprawdze skrzynkę mailową FRAMAMO.moja mała do 6.40spała super potem wisk mama przełożyła na boczek i spała a ja razem z nią w pokoju bo myślałam że męża zabije:wściekła/y:chrapał całą noc i nad ranem nie wytrzymałam i zbiegłam od niego:-D
a co do żelu Dentimox to jak każdy lek może pomóc albo nie.a nie zaszkodzi spróbować.moja siostra przetestowała go na sobie i mówiła że jest super.poharatała se dziąsło szczoteczką posmarowała to przestało boleć i na drugi dzień mogła myć zeby

Maria09 napewno wyślę, tylko w przyszłym tyg. bo przecież na modelce;-) prezentować niż na ..... wieszaku ;-)
maria 09 DZIĘKUJĘ :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Posłuchałam Twojej rady i zrobiłam w sypialni 19 stopni i wiesz Franczeska cudownie śpi (żeby tylko nie zapeszyc ) wczoraj po kapieli (19 godzina) poszła spać , jeść dostała o 20 (180 ml wciągnęła w siebie) i spała do 1.30 później znów butla 180 ml zjedzona do cna iiiiiiii :szok::szok: Frana spała do 6.30.
kupiłam też nawilżacz powietrza i ciągle go używam.

miłego dnia laseczki!

cześć!
kochane przepraszam że was zaniedbałam:zawstydzona/y:miałam dziś zalatany dzień--->robiłam pranie u znajomej hahah bo mi szlauch pękł w mojej pralce a nie miałam juz co zakładać olivce nie wspominając o swoich skarpetkach:-D
mała jak 2kroki zrobiła tak żadnych postępów:-(za to głośniej wrzeszczy:wściekła/y:nikt mi nie powie ze takie dzieci nie potrafią być złośliwe:no:
zaraz sprawdze skrzynkę mailową FRAMAMO.moja mała do 6.40spała super potem wisk mama przełożyła na boczek i spała a ja razem z nią w pokoju bo myślałam że męża zabije:wściekła/y:chrapał całą noc i nad ranem nie wytrzymałam i zbiegłam od niego:-D
a co do żelu Dentimox to jak każdy lek może pomóc albo nie.a nie zaszkodzi spróbować.moja siostra przetestowała go na sobie i mówiła że jest super.poharatała se dziąsło szczoteczką posmarowała to przestało boleć i na drugi dzień mogła myć zeby

oj mi się wydaje ze takie dzieci już potrafią pokazać swój nerwik :). Ech, ja swojego jak tak chrapał kapnęłam z nerwów!! i przestał... na 5 minut :)))

Maria09 napewno wyślę, tylko w przyszłym tyg. bo przecież na modelce;-) prezentować niż na ..... wieszaku ;-)
maria 09 DZIĘKUJĘ :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Posłuchałam Twojej rady i zrobiłam w sypialni 19 stopni i wiesz Franczeska cudownie śpi (żeby tylko nie zapeszyc ) wczoraj po kapieli (19 godzina) poszła spać , jeść dostała o 20 (180 ml wciągnęła w siebie) i spała do 1.30 później znów butla 180 ml zjedzona do cna iiiiiiii :szok::szok: Frana spała do 6.30.
kupiłam też nawilżacz powietrza i ciągle go używam.

miłego dnia laseczki!

nioo, to czekamy na te fotosy :)
Czyli jednak niska temperatura sprzyja... to i ja bede w takim razie próbowac. A jak tak chłodniej robicie to cieplej dzieci na noc ubieracie wtedy? czy tak normalnie body i pidżamka?
Ech, a ja to durna jestem jednak...zamiast sie cieszyc i korzystac,że mała spała dzis w nocy oki to ja całą noc czatowałam ze chyba coś jej jest ze tak spi...bo jak je o 18:00 to o 23:00 znowu chce, wiec chciałam ja wyprzedzić i butle w buzie a ona nic...raz i drugi a ona dalej nic... wiec o 24,00 znowu butla a Ola w krzyk!!nerw mnie ścisnął, że szok....no ale jak nic nie chciała to ja zostawiłąm i o 1:00 sama sie obudziła i zjadła 170ml i spała do 7:00! I byłoby super, gdyby durna matka od 4 nie sprawdzała co się z dzieckiem dzieje ze sie nie budzi i jeść nie chce...zamiast korzystać i spac!!! ech...

ania macek ja swoją normalnie ubieram , nic nie dokładam dodatkowo. przecież jest przykryta kocykiem a jest na tyle mama,że się jeszcze nie rozkopuje.
ja też tak miałam,że jak o określonej godzinie Frania nie wstawała to też tam zaglądałam, a ile razy chciałam być mądrzejsza i butla przygotowana , dziecko na śpiocha wyciągałam z wózka :no: a ona albonie jadła, albo się darła w niebogłosy i tylko jak ją odłożyłam to przestawała. ehhh ciężka sprawa. ja miałam jeszcze jedną akcję i sprawdzałam czy Franka oddycha. no i mąż się zdenerwował bo nieraz wybudziłam dziecko ze snu i śpi teraz od jej strony.
mój też niestety:no: chrrapie , ale ja go jak tylko zaczyna na bezczela budzę i mówię przestań bo dziecko obudzisz!
aaaa i odkąd kupiłam nawilżacz tak jakby Marcin mniej chrapała?:confused:

reklama
maria09 tez ci mała poprzestala na 2 krokach mój robi 3-4 kładzie rece na ziemi i z tyłkiem do góry i wyprostowanymi nogami przez chwile zasuwa...:sorry2:
Framama haha ja mam 44 kto tu wieloryb!!
aniamacek Mój po butli czasem godzine spał i znowu chciał jesc:-p

Co do chrapania to ja mówie tylko wbijajac palec w zebra odwróc sie na bok:-p bo chrapie tylko jak spi na plecach:-D ale to bardziej o mnie chodzi niz o Kapra bo młodemu wisi czy głosno czy nie on i tak bedzie spał:-p

Do góry