Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Boże, to co wy za badania robiliścieGdyby nie to, że moja żona ma problemy z donoszeniem ciąży wybrałbym NFZ. A tak prywatnie. Koszty nie są małe - pierwszy trymestr wizyt i badań kosztował już prawie 7 tysięcy. Najgorsze jest to, że szanse powodzenia w donoszeniu ciąży to 50/50.
600 zł za wizytę ? Co to za ginekolog ? Ja za prenatalne płaciłam 400 zł u jednego z lepszych lekarzy.Wizyta ciążowa 600 (były 2 albo 3 - już nie pamietam), tabletki ok. 300 miesięcznie, test genetyczny prenatalny + biochemia + cytologia i coś jeszcze - 4200. No i prywatne badania krwi, moczu, toksoplazmozy, różyczki, parwowiroza i cała lista innych - łącznie jakieś 1000 zł od początku ciąży. Teraz będą wizyty co 2-3 tygodnie, każda po 600. Zobaczymy czy jakieś inne badania nie wyskoczą.
Wydaje mi się, że ktoś tu kogoś ostro naciąga...600 zł za wizytę ? Co to za ginekolog ? Ja za prenatalne płaciłam 400 zł u jednego z lepszych lekarzy.
Bardzo dużo za te wizyty i badania. Co to za województwo?400 bierze za normalna wizytę. 600 za ciążowa (każdą). Jeden z lepszych lekarzy w województwie.
Chociażby dr Socha z Bydgoszczy za zwykła wizytę liczy 500zl. Lekarz z niego dość popularny i drogi niestety- ceny nie są tajemnicą, można bylo sprawdzić do niedawna na stronie czy na znanylekarz.600 zł za wizytę ? Co to za ginekolog ? Ja za prenatalne płaciłam 400 zł u jednego z lepszych lekarzy.
Ja płaciłam stówę, a mam bardzo dobrego lekarza jak dla mnie to przesada tyle dawać za lekarza. Płaci się chyba właśnie za renomę lekarza.Chociażby dr Socha z Bydgoszczy za zwykła wizytę liczy 500zl. Lekarz z niego dość popularny i drogi niestety- ceny nie są tajemnicą, można bylo sprawdzić do niedawna na stronie czy na znanylekarz.
U mnie zwykła wizyta ciążowa to przynajmniej 290zl, niestety ale u dobrych lekarzy trzeba tyle płacić, przynajmniej czuję się bezpieczniej i pewniej. W poprzedniej ciąży 150zl wizyta a wiele niedopatrzeń było, wyniki krwi ignorowane, część powychodziła po porodzie. Jeśli ktoś chce mieć pewność i być w miarę spokojnym to na tych wizytach nie oszczędza
Tak podejrzewam, że za renomę, ale co zrobić ja akurat tego drugiego lekarza mam z polecenia i oczywiście gdybym tylko mogła płacić mniej a miałabym do wyboru dobrego lekarza to chętnie bym poszła do tego tańszego wiadomo.Ja płaciłam stówę, a mam bardzo dobrego lekarza jak dla mnie to przesada tyle dawać za lekarza. Płaci się chyba właśnie za renomę lekarza.