reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lekarz prywatny prowadzący ciążę a badania prenatalne

reklama
Ale nawet jak idziesz do prywatnego ginekologa to badania prenatalne 1 i 2 masz na nfz? Czy tylko wtedy gdy lekarz ma podpisana umowę z nfz?
Zgodnie z rozporządzeniem nie musi mieć umowy na NFZ. Nie ma po prostu takiego punktu w rozporządzeniu. Czyli może to być ginekolog prywatny nie mający żadnej umowy z NFZ. Ale na skierowaniu musi być tydzień ciąży wpisany.
1 prenatalne plus biochemia oraz 2 prenatalne - darmowe od 5 czerwca br.

Zgodnie z rozporządzeniem nie musi mieć umowy na NFZ. Nie ma po prostu takiego punktu w rozporządzeniu. Czyli może to być ginekolog prywatny nie mający żadnej umowy z NFZ. Ale na skierowaniu musi być tydzień ciąży wpisany.
Ooo, super, dzięki za informację 😊

Lekarz robiący prenatalne musi mieć umowę z nfz (ja zrozumiałam, że pytanie tego dotyczyło 🤷 ale mogę się mylić)
Mój nie miał jak robiłam u niego pierwsze (chciał mi wypisać skierowanie do kogoś innego ale ja chciałam jego) a drugie już robił mi na nfz bo miał już umowę z nimi.

reklama
Lekarz robiący prenatalne musi mieć umowę z nfz (ja zrozumiałam, że pytanie tego dotyczyło 🤷 ale mogę się mylić)
Mój nie miał jak robiłam u niego pierwsze (chciał mi wypisać skierowanie do kogoś innego ale ja chciałam jego) a drugie już robił mi na nfz bo miał już umowę z nimi.
Ja zrozumiałam, że pytanie jest o lekarza, który może wystawić skierowanie. :)
No logiczne, że lekarz robiący badanie musi mieć umowę z NFZ, skoro skierowanie jest na badanie refundowane przez NFZ. :D

Do góry