reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Karolciu, jak Ci Adam prześle to zdjęcie z Moniką i z nami to podeślij do mnie też. Jak Go znam, to prędko tych fotek nie uzyskam... :(

Monika trzymajcie się ciepło!!! Nie daj się tym pielęgniarom ze szpitala!!! Ale niestety takie są polskie realia - nie posmarujesz łapy, nie masz. :( Jeszcze potrafię zrozumieć jeśli chodzi o ludzi dorosłych, ale o tak maleńkie dziecko?? Przecież Ona sama nie powie, czego potrzebuje!!! Jak te baby mogą tak przejść i nie pomóc takiemu dziecku. Tego niestety nigdy nie zrozumiem. :(
Trzymajcie się Dziewczyny, jesteśmy z Wami!!!

reklama
Cześć dziewczyny :)
Pojechałam rano do Mai aby skontrolować sytuację, wzięlam ze sobą waciki do ostentacyjnego przemywania małej. A tam, miłe zaskoczenie. Nasze uwagi dotarły do dr prowadzącej(zas-pcy ordynatora) i sprawa ruszyła. Przełączono Maję na nosowy respirator co podobno ma zagwarantować łatwiejszą higienę buzki, no i tak łatwiej jej się oddycha, i wogóle wszystko lepiej...da się? - da się!
Pani dr szczerze przynaje, ze nie pomoze bardziej Mai, tylko moze ją wentylować i tyle. Jutro zjawi sie kardioloszka z Zabrza SCCS, ma zrobic badania jakie Wojtalik zlecił - zalezy od ich wyników, czy Maja pojedzie do Poznania. Bo w Zabrzu tez jej nie chcą, bo po co. Mala nie ma stanu zapalnego, zadnego wirusa, wyniki takie sa ok. A gorączka, okazuje się jest wywoływana przez wysiłek oddechowy i z samego uroku wady. Więc z jakiej paki ma lezec w Gliwicach czy Zabrzu, skoro to nic nie zmieni. Oba te szpitale chcą ją wysłać do Poznania aby tam wylapać najlepszy moment na operację - ja się na tym nie znam, ale brzmi dość logicznie.
W czartek rano bedzie konsultacja Gliwic z dr Wojtalikiem w sprawie tych badań.
Znowu czekamy, modlimy się do oporu...

Przynajmniej jakieś konkretne diagnozy się pojawiły. Trzymamy kciuki aby Maja była silna i szybko mogła pojechać do Poznania!!! Będzie dobrze!!!

Super że w szpitalach ktoś ruszył głową i wreszcie postanowił że nie można od tak sobie dziecka trzymać do ukończenia 18 roku życia. I tak za późno- bo nigdy nie powinni Mai doprowadzić do tego stanu, ale co się stało to sie nie odstanie i niech nareszcie wszystko wróci na dobrą drogę! Oby zabrzański doktorek wybadał same najlepsze rzeczy i czym prędzej kazał Maję cucić w Poznaniu :-)

Do tej pory jeszcze sie nie wypowiadalam,ale od poczatku z uwaga sledze ten watek.Kilka dni temu serce mi zamarlo z leku o mala Maje.Dzieki Bogu dzis lepsze wiesci:tak:.Trzymam kciuki,aby wszystko pomyslnie sie skonczylo,zreszta inaczej byc nie moze.Podziwiam Ciebie Moniko,Twojego meza,a przede wszystkim Wasza kochana Majeczke.Bog jeden wie skad w Was tyle sil,ale to ewidentnie macie we krwi.Oby tak dalej!!!Badzcie dobrej mysli,pozdrawiam.

Pozwole sobie wkleic tutaj fotke z imprezy Majeczkowej w Vipie:

na zdjeciu od lewej Hanus78, ja no i Mońcik :-) autor zdjęcia Spiritt

Fajne foto!!! Karolcia wyslij mi na pocztę. :-)
Monika trzymaj się, nie poddawaj się!!! Trzymamy kciuki i modlimy się aby uśmiech nie zniknął z Twojej twarzy, a Maja żeby mogła być dla Was radością do końca Waszych dni!!! ;-);-);-)
Przesyłam gorące uściski!!! :tak::tak:

i ja dołączam się do Hanusiowych życzeń Monisiu :)

pozdrawiam ciepło :)

reklama
Mońcik co słychać?, jak dziś miewa się Majunia. Czekam na same dobre wieści. Pozdrawiam serdecznie całą waszą trójeczkę :-):tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry