reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A mnie się wydaje, że z WOŚP chodzi o to że jako fundacja zbierają pieniądze na konkretny cel (w tym roku na leczenie dzieci ze schorzeniami laryngologicznymi) i z każdej złotówki są rozliczani, o czym można poczytać na ich stronie Fundacja WO

reklama
a ja jeszcze odp nie dostalam od wosp moze dlatego ze ja pisalam o pawilonie i zbieranych srodkach na niego i o dzieciakach i mamach ktore przezywaja horror rozstaniowy wiec moze.... kto nie pisal niech skrobnie :)

MAJA ZOSIA walczcie kochane oby tak dalej :)

Ja pisałam o tym samym

Mimo wszystko Owsiak i jego fundacja nie ma u mnie minusa - zrobili tak wiele dobrego, że trudno im wytknąć cokolwiek, a że nie w każdej sprawie mogą pomóc... Nie są w stanie mimo najszczerszych chęci :no:

A oto odpowiedź:
W imieniu Fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy uprzejmie informuję, że niestety nie jesteśmy w stanie pomóc w powstaniu nowego pawilonu kardiochirurgii.
Celem XVI Finału jest pomoc dzieciom ze schorzeniami laryngologicznymi. Zamierzamy doposażyć oddziały zajmujące się leczeniem dzieci ze schorzeniami onkologicznymi w obrębie głowy i szyi oraz oddziały ratujące życie dzieci z poważnymi dolegliwościami laryngologicznymi. Ponadto prowadzimy cztery programy medyczne i szkolenia w zakresie udzielania pierwszej pomocy. Rozumiemy jak wielkie są potrzeby polskiej służby zdrowia, jednak nie jesteśmy w stanie sprostać wszystkim. Uprzejmie prosimy o wyrozumiałość.

dziewczynki walczcie dalej:tak: już co raz bliżej celu:tak:

co do WOŚP to tak to z nimi jest; co roku inny cel:tak: ale może się uda za rok, lub w kolejnych latach, gdy pawilon już powstanie:confused: oni i tak duuuużo robią dla dzieciaczków:happy2:

Witam,

Widocznie w nocy nic się nie zmieniło, bo Monika nie napisała.
Zbierajcie dziewczynki siłki na samodzielny oddech, oby się udało :tak: Mam wielka nadzieję, że tak właśnie będzie.

Ciekawe kiedy będzie ekstubacja :confused:

no coz postaramy sie sami aby nasze dziewczynki mialy srodki na leczenie a pozniej przypomnimy sie Owsiakowi :)
chcialam sie zapytac odniosnie szerzenia prosby o pomoc czy jezeli przekazuje sie 1% podatku dla Maji to one wplyaja na jej konto czy ogolnie na konto fundacji dla czesci moich przyjaciol to bez znaczenia dla innych wrecz przeciwnie stad moje pytanie?

No właśnie - ja również chciałam zapytać. Jak to jest z tym podatkiem?? Napewno trzeba przy rozliczaniu podać numer konta, ale czy z dopiskiem dla kogo?? Jak ktoś wie, to proszę o podpowiedź!!! :)
Ciekawe jak Dziewczynki...

Ja mam Pit przed soba i tu pisze że trzeba podać nazwe organizacji pozytku publicznego(OPP) ..czyli fundajci oraz numer KRAJOWEGO REJESTRU SADOWEGO i kwotę czyli ile wynosi ten 1% (KRS)....

mysle ze to Moncik powinna to wszystko tu napisac ...ale nie wiem w jaki sposób pieniążki trafia na konto Mai ..moze którys z tych numerów przyporzadkowanych jest Mai ????:confused::confused::confused:

reklama
Kochane kobitki to jest tak:

W tym roku bardzo uproszczono mechanizm przekazywania 1% podatku na rzecz różnych fundacji, nie trzeba nic samemu przelewać, wystarczy wpisać namiary na fundacje: jej nazwę i jej KRS i w rubryce „Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem”, wpisać nazwisko i imię dziecka/osoby którą chcemy wspomóc w ten sposób (to bardzo ważne żeby podać w dopisku osobę inaczej kasa pójdzie do fundacji i fundacja sama zdecyduje komu ile dać) resztą zajmuje się już Skarbówka. My musimy tylko wypełnić odpowiednie pola. Nalezy też wyliczyć ten 1% podatku i wpisac kwotę w odpowienie pole.

Tutaj wklejam przykład:

Podobno w rubryce Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem, należy koniecznie wpisać nazwisko a potem imię, i tylko tyle, nic więcej, inaczej pieniądze mogą nie trafić do danej osoby.

Jeśli coś pokręciłam poprawcie mnie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry