Hej
Witam wszystkie kobitki i Ciebie Adaśku
Myślałem że będę jedynym rodzynkiem w tym temacie ale się przemyślałem
nie będę pisał że jestem pod wielkim wrażeniem tego co się w tym temacie dzieje – bo jestem.
Do rzeczy
Oczywiście kasa już wpłacona, w plakatowaniu oraz organizowaniu imprezy również pomogę.
Wpadłem na super pomysł tylko nie wiem jak to zrobić (może wspólnymi siłami coś wymyślimy)
Pewnie kojarzycie akcje „pajacyk” wchodzicie na stronkę
Pajacyk klikacie na brzuszek pajacyka i na konto fundacji wpływa pewna kwota od sponsorów, po kliknięciu pokazuje się stronka o treści:
Dziękujemy
Każdy sponsor na tej stronie płaci za odsłonę.
Jeśli chcesz, by pieniędzy na dożywianie było więcej, pomóż nam znaleść sponsora.
Możemy policzyć tylko jedno Twoje kliknięcie dziennie.
Twoja darowizna powiększyła fundusz PAH na dożywianie dzieci w szkołach.
Oczywiście pod owym napisem przemykają sobie banery sponsorów.
Jak wiadomo nie wszyscy są w stanie przesłać pieniądze na konto, internet ma prawie każdy a takie kliknięcie to zaledwie sekunda i nic nie kosztuje – klikając raz dziennie można bardzo pomóc. Jeśli udałoby się poszukać sponsora który w ten sposób płaciłby za odsłonę „naszej” stronki to super bo ludzi klikałoby mnóstwo – są na to sposoby ;-)
No właśnie ale jak to zrobić – może napisać maila bezpośrednio do nich (chociaż nie wiem czy odpowiedzą) z zapytaniem na jakiej zasadzie to działa, skąd sponsor wie ile osób odwiedziło stronę, czy podpisuje umowę lub deklaracje że będzie płacił
Rozmawiałem również z kolegą który poradził by piać do dużych koncernów a w tytule pisać do dyrektora bądź zarządu, jeśli napiszemy że szukamy pomocy dla dziecka, w większości przypadków takie listy w ogóle nie są otwierane.
Ja napisze do Opla, fusch, i tych którzy przyjdą mi na myśl – jednak to może chwile potrwać – ostatnio kiepsko z czasem u mnie
ale jak napisze dam znać
Pozdrawiam wszystkich a w szczególności Ciebie Moniu, trzymaj się i jesteśmy z Wami :-)