reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o pomoc dla dzidziusia, który urodzi się 24.12.2010, mój narzeczony zginął...

reklama
Wera myślę że napewno przyda sie dziewczyna jakaś pomoc ,ja sama wybieram się do nich pod koniec lipca z pampersikami i jakimiś innymi drobiazgami

Straszne jest to co piszesz o rodzinie Adama (Panie świeć nad Jego Duszą), przecież to ich Wnuczka!
gdzie Ty mieszkasz teraz z Rodzicami? sorki, ze pytam, ale nie pamietam juz poczatku

Ostatnia edycja:
Aniu, trzymaj sie, kochana.
Karolinka jest przecudna!

Podejscia państwowych instytucji i kwestii renty nawet nie komentuję...

Karolcia cudowna!
Aniu, jeśli tylko będziesz potrzebowała jakiejś porady w kwestii mopsu - wal śmiało
i trzymam kciuki za jak najszybsze załatwienie spraw'
ucałuj malutką. uściski

Aniu, z tego, co sie orientuję skarga do S nic nie da. Musisz najpierw wyczerpać drogę postepowania sądowego w kraju.
A myslałas o wysłaniu skargi do Rzecznika Praw Dziecka? No jesli nie skargi to choćby prośby o interwencję, pomoc.
Nie wiem czy w ZUSie jest jakas instancja odwoławcza, mam nadziej e, że odezwie sie jakas mama zorientowana w temacie.
Trzymaj się, dziewczyno.

Jestem już po interwencji w Biurze Rzecznika Praw Dziecka w Warszawie, są poinformowani o całej sytuacji. Wystosowali pismo do mojego MOPSu i przyznano mi jednorazowy zasiłek celowy w wysokości 232zł na 2 miesiące. Na mój dochód - żeby było śmieszniej wliczono zasiłki z MOPSu jako podstawa do otrzymania pomocy czyli 170zł + 68zł. Figuruję w PUP jako bezrobotna bez prawa do zasiłku i w/w świadczenia dla tej instytucji nie są żadnym dochodem. PARODIA PO PROSTU :no:. Pomocą "obarczono"moją mamę! Czekam aż pracownice zapukają do jego rodziców, bo takie przypadki u nas już były. Nie zaoferowano mi żadnej pomocy, chociaż moje miasto jest niewielkie i wszyscy wszystko w nim wiedzą. Zresztą mieszkańcy znają mnie , bo pracowałam w państwowej instytucji jak studiowałam. Udzielałam się społecznie.

Przede mną jeszcze Sąd Pracy z byłym pracodawcą Adama, Prokuratura Apelacyjna :( w sprawie umorzenia śledztwa... i pewnie Sąd Okręgowy z ZUSem :( a wszystko kosztem dziecka. Polityka prorodzinna w naszym kraju. Dziękuję panie premierze i wszystkim zbędnym urzędom.

Aniu, wg ustawy o pomocy społecznej tak to jest, że do dochodu rodziny wlicza się zasiłki rodzinne i dodatek z tyt. samotnego wychowywania. sprawdz na decyzji co konkretnie dostalas to podpowiem o co jeszcze możesz się ubiegać
a dodatek mieszkaniowy macie?

reklama
Do góry