reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o pomoc dla dzidziusia, który urodzi się 24.12.2010, mój narzeczony zginął...

kochane zwracam się do Was znowu o pomoc naszej Ani. obecnie potrzebują dziewczyny pampersów rozm 2, mokre chusteczki i ciuszki dla Karolinki na rozm. 80, obecnie mała waży 4500 i nosi już 68/74 więc rośnie jak na drożdżach :)

a co u Ani?
więc bidula z każdego miejsca jest odsyłana z kwitkiem: z urzędu pracy - nie zarejestrują jej i podają jakieś durne paragrafy które dla mnie osobiście są chore. w mopsie dostanie podwójne becikowe - udało się to załatwić :) ale nie może się starać o pomoc docelową tzn np. na pieluch bo nie jest zarejestrowana w urzędzie pracy. z sądu na razie nie przychodzi termin rozprawy, jedynie co przyszło to ustanowili kuratora który będzie reprezentował zmarłego Adama- nie będzie to jego rodzina tylko osoba postronna. Ania z tego jest bardzo zadowolona.
malutka jest tylko na piersi i ładnie rośnie i ładnie zjada. tylko problem jest ze spanie bo malutko śpi - policzyła że 9/10 godzin na dobę. pozostałą resztę albo płacze tak że się aż zanosi i robi sina albo gaworzy po swojemu.

kochani jak możecie wesprzeć Anię to bardzo proszę :)

reklama
Ania, nie musi być zarejestrowana w PUP - wystarczy, że pracownik socjalny uzna, że nie może podjąć pracy z uwagi na konieczność opieki nad dzieckiem i brak możliwoąci jej zapewnienia z innej strony (żłobek, niania), a pomoc przyzna z uwagi na ustawową dysfunkcję "potrzeba ochrony macierzyństwa". Jeśli miałaby jakieś problemy w kwestii MOPS - chętnie pomogę

Dałam mojej Teściowej do wysłania paczkę (ma wysłać jutro lub pojutrze) z kosmetykami:
- BALNEUM Baby Basic - krem - 22 saszetki po 10ml (niestety termin przydatności to 02.2011, więc przyda sie tylko na miesiąc..)
- BALNEUM Baby Basic - kojący olejek do kąpieli - 13 saszetek po 10ml (do 03.2012)
- OILATUM soft - emulsja do kąpieli - 4 saszetki po 15ml (do 08.2011)
- OILATUM soft - krem - 6 saszetek po 1,5ml (do 10.2011)
- ATOPERAL baby - szampon - 30 saszetek po 2ml (do 22.02.2012)
- ATOPERAL - krem - 35 saszetek po 2ml (do 04.2012)
- NUROFEN - czopki przeciwbólowe dla dzieci (do 06-2011)
Powinna w przyszłym tygodniu dotrzeć. Jak tylko będę miała czas i będę w domu Rodziców to postaram się wysłać jeszcze jakies ubranka :-)

kochana bardzo dziękuję :) nawet nie wiesz jak się to teraz małej przyda - ma jakieś problemy ze skórą, więc będzie jak znalazł . jeszcze raz dziękuję :)

kochane nowe wiadomości są takie że Karolinka ma jakieś problemy ze skórą i układem moczowym -ale nie wiem co bo Ania robi badania małej i obserwuje ją. je ładnie i coraz lepiej śpi :)

rozmawiałam z Anią i to co im niezbędne to pampersy rozm 2 lub 3 , mokre chusteczki i ciuszki na rozmiar 75/80. jeżeli możecie to same wiecie co :)

No cała przyjemność po mojej stronie :-) To akurat się dobrze złożyło, bo do paczki jeszcze dołożyłam fajny leczniczy krem ATOPICLAIR (AtopiClair krem 40ml w Lekolandia.pl o taki) :-D Chyba mam jakiś szósty zmysł czy co ;-) Ja dopiero w kwietniu/maju bedę w domu Rodziców, to wtedy tez postaram się wysłać jakieś unisex ubranka (dziewczęcych raczej nie mam, bo mój Staś to 100% facet ;-)). Życzę, żeby mała Królewna jak najszybciej pozbyła się problemów ze skóra, bo wiem jaki to koszmar..

Mam przygotowaną paczkę dla Ani, do wysłania jutro. 2 paki pampersów rozmiar 3, kilka ubranek. Nie mogę jednak znaleźć adresu... Czy ktoś może mnie poratować?

No cała przyjemność po mojej stronie :-) To akurat się dobrze złożyło, bo do paczki jeszcze dołożyłam fajny leczniczy krem ATOPICLAIR (AtopiClair krem 40ml w Lekolandia.pl o taki) :-D Chyba mam jakiś szósty zmysł czy co ;-) Ja dopiero w kwietniu/maju bedę w domu Rodziców, to wtedy tez postaram się wysłać jakieś unisex ubranka (dziewczęcych raczej nie mam, bo mój Staś to 100% facet ;-)). Życzę, żeby mała Królewna jak najszybciej pozbyła się problemów ze skóra, bo wiem jaki to koszmar..
kochana paczka dotarła - Ania bardzo dziękuję :)

adres Ani tylko na pw :)

Polusia a czy Karolinka toleruje każde chusteczki? Wiem że niektóre dzieci mają uczulenia od pampków czy chusteczek. Jestem w trakcie robienia paki (w końcu...) i mam zamiar wysłać pampki i chusteczki, tylko nie wiem czy wolna amerykanka, czy Ania woli jakieś konkretne? I będę potrzebowała adres, ale za kilka dni bo czekam jeszcze aż brat wróci z Niemiec, a prosiłam go o kupienie kilku rzeczy, bo tam można na prawdę tanio pampersy czy inne dziecięce rzeczy dostać, więc dopakuję Ani i Karolince :)

Polusia a czy Karolinka toleruje każde chusteczki? Wiem że niektóre dzieci mają uczulenia od pampków czy chusteczek. Jestem w trakcie robienia paki (w końcu...) i mam zamiar wysłać pampki i chusteczki, tylko nie wiem czy wolna amerykanka, czy Ania woli jakieś konkretne? I będę potrzebowała adres, ale za kilka dni bo czekam jeszcze aż brat wróci z Niemiec, a prosiłam go o kupienie kilku rzeczy, bo tam można na prawdę tanio pampersy czy inne dziecięce rzeczy dostać, więc dopakuję Ani i Karolince :)

kochana, mała nie ma uczulenia na żadne chusteczki ani pampki :) jeżeli będziesz potrzebowała adres to pisz na pw.
dziękuję :)

reklama
Podczytuję co u Ani od samego początku. Niestety z ciuszkami nie bardzo mam jak pomóc bo moja młodsza od Karoli zaledwie o kilka dni :sorry: A skoro wszyscy pomagają Karolince to ja zapytam - może czegoś potrzeba Ani? Witamin, leków, ubrań (jaki rozmiar)?

Do góry