reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o pomoc dla dzidziusia, który urodzi się 24.12.2010, mój narzeczony zginął...

Witam dziewczyny.
Widzę, że piękna akcja pomocowa się tu wywiązała.Trochę za późno sie tu dostałam i Chętnie bym pomogła, ale niestety u mnie jeszcze narazie wszystko w uzyciu:) Zbyt kasowna nie jestem;) ale mam kilka ubranek 56/62 wiec postaram sie wyslac w przyszlym miesiacu na adres Ani.
Jedno pytanie do polusi, bo na pw nie moge sie do Ciebie dostać. Kiedy wraca Ania i kiedy można nawiazać z nią kontakt przez gg? Bardzo chciałabym z nią porozmawiać. Jestem studentką psychologii, jako takie pojecie mam, ale co istotniejsze, trzy lata temu przechodziłam traume taką, jaką ona teraz, z tym, że nie spodziewałam sie dziecka. Myślę, że może chociaż w taki sposób mogłabym jej pomóc. Wiem jaki to ból, jakie to cierpienie, kiedy traci się osobę najbardziej ukochaną na świecie... Ania potrzebuje teraz wyciszenia i wielu chwil refleksji, ale trzeba jej też, a może przede wszytskim ,zrozumienia. Mnie wtedy bardzo pomagały rozmowy własnie z osobą, która miała podobne doświadczenia, dlatego moze teraz moja kolej,żeby komuś pomóc. Chciałabym polusia, żebys sie wypowiedziała, czy to dobry pomysł, bo z tego, co wyczytałam, jestes z nia najbliżej.

PS. Wszystkie jestescie cudowne. Dzieki wam wraca wiara, że swiat jednak zmierza ku dobremu:)

reklama
KasiaiAlex kochana moje zdanie się tu w ogóle nie liczy :-) najważniejsze abyśmy wspólnymi siłami pomogli na tyle na ile możemy, na tyle ile każdy z nas chce i może oczywiście :) przesłałam Ci na pw wiadomość. jak potrzebujesz adres Ani to daj znać podeślę:)

Wysłałam ANi dzisiaj paczkę z kombinezonem i sweterkiem. Dopiero dziś bo miałam małe zawirowania. I niestety przeliczyłam się co do ubranek, myślałam że mam więcej a okazuje się że wydałam wszystko koleżance. Ale kombinezonik będzie miała dla Adasia jak znalazł ma się urodzić w zimę przecież:-)

Dziewczyny kopiuję, zeby było na widoku
ANIA MASZ JUZ:
-LAKTATOR,
-UBRANKA W ROZNYCH ROZMIARACH
-UBRANIA CIĄŻOWE
-kocyk polarowy
-krem pielęgnacyjmy
-puder lagodzący
-szczoteczka z grzebykiem do wlosków
-chusteczki
-2 smoczki
-kąpielowe okrycie frotte
-OCHRANIACHE NA LOZECZKO
-CHUSTECZKI NAWILZONE
-PROSZEK DO PRANIA DZIECIECYCH UBRANEK
-FOTELIK SAMOCHODOWY
-KOSMETYKI DLA MALUTKIEGO
-KOSMETYKI DLA CIEBIE
-4 BUTELKI + 1 SZKLANA
-WITAMINY DLA MALEGO
-POSCIEL
-TERMOMETR DO WANIENKI
-WÓZEK SPACERÓWKE(?)
-10 PIELUCH TETROWYCH
-HERBATKI ZIOLOWE DLA ADASIA
- HERBATKE DLA CIEBIE NA LAKTACJE
-PREPARAT NA KOLKI GDYBY MALY MIAL
-KILKA PIELUCH W ROZMIARZE 2
-KOCYK
-WKLADKI LAKTACYJNE
-WOZEK GLĘBOKI
-PRZEWIJAK
-KOMBINEZON
-WANIENKE
-PODGRZEWACZ
-BIUSTONOSZE DO KARMIENIA
-SŁOICZKI Z JEDZONKIEM
-NOSIDŁO
- PODKŁADY POPORODOWE
-MAJTKI POPORODOWE 6 SZT
-TANTUM ROSA
-PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ PO PORODZIE
-ZABAWKI DLA ADASIA
-SZLAFROK
-NOŻYCZKI DO PAZNOKCI DLA ADASIA
-ASPIRATOR DO NOSKA
-PAMPERY ROZMIAR 3
-ROŻEK
-MATA DO ZABAWY
KOMBINEZON NA ZIMĘ
- MATERAC
- KARUZELA MAD ŁÓŻECZKO
- CERATA NA MATERAC A POD PRZEŚCIERADEŁKO
-ŁÓŻECZKO
-KLAPKI DO PORODU
-POŚCIEL ALE NIE TO OBLECZKI TYLKO TO CO W ŚRODKU MAMY :)
Mleko NAN 1- 3 op.
Herbatka laktacyjna-nowa nieotwarta
Herbatka koperkowa- nowa nieotwarta
wkładki laktacyjne - 3 op.
nakładki silikonowe aventu
witaminy dla kobiet
majtki poporodowe jednorazowe
tantu rosa- kilka sztuk
poduszka do karmienia- użyta kilka razy.

DZIEWCZYNY POTRZEBUJEMY JESZCZE:
WKŁADKI LAKTACYJNE BO NA POCZĄTEK DUŻO TEGO IDZIE
KOMPLET POŚCIELI DLA ADASIA

RZECZY KTÓRYCH NIGDY ZA WIELE:
-PAMPERSY RÓŻNE ROZMIARY
-UBRANKA DLA ADASIA RÓŻNE ROZMIARY
-KOSMETYKI DLA ADASIA
-PROSZEK DO PRANIA UBRANEGO MAŁEGO
-CHUSTECZKI NAWILŻONE
- WITAMINY DLA ANI I MAGNEZ PONIEWAŻ MA SKURCZE ŁYDEK

Do dziewczyn które wysłały paczki: wszystko dotarło i ogromne podziękowania od Ani :)

Ja mam mały poślizg ale paczka czeka zapakowana, jutro albo pojutrze pójdzie. Mam 3 butelki aventu jak obiecałam, nową herbatkę na laktację, wkładki laktacyjne, trochę ubranek dla Adasia i kosmetyków też, ciążowe spodnie i tuniczkę dla Ani, dorzuciłam podkłady do przewijania 3 szt narazie. Pomału Paulinka mi wyrasta to będe dosyłać ciuszki. Aha dorzucam chusteczki dla dzidziusia nawilżane.

kobitki rozmawiałam wczoraj z naszą Anią, przesyła buziaki i podziękowania za paczki.
piszę co dziewczyna dostała od nas:
-fotelik samochodowy
-nosidło
-herbatka na laktację
-herbatka dla małego
-ubranka dla małego
-ubrana ciążowe
-wkładki laktacyjne
-laktator
-butelki do karmienia
-smoczki
-podkłady ceratowe 2 szt
-wanienka
-płyny do higieny intymnej
-witaminy chyba już do końca ciąży
-zabawki dla małego
-kombinezon
-mokre chusteczki
- pampersy

to są rzeczy jakie dostała jeżeli coś pominęłyśmy a wiecie że było w paczce to trzeba dopisać, ponieważ Ania nie ma za wiele miejsca i niektóre rzeczy niepotrzebnie będą się dublować:) więc musimy wiedzieć co już dostała od nas i jest już na miejscu u niej.

Ania prosi aby już ubrań ciążowych nie wysyłać, dostała kilka par spodni ( Gosia ukłony w Twoją stronę i wielka buźka ) kilka tunik ( sle jesli chodzi o tuniki to Ania niestety w nie nie wejdzie :( ) płaszcz na zimę ma więc nie potrzeba ciepłych rzeczy.
ubranka dla dziecka nadal potrzebne, a wcześniejsza lista mam nadzieję że nadal aktualna :)

ogromna prośba teraz Ania pilnie potrzebuje duże ilości magnezu a dokładnie magne B6 ponieważ ma straszne skurcze łydek w nocy.

z takich nowinek:
Ania ma wysokie ciśnienie bo najniższe to 140/95 ale lekarz prowadzący wie o tym i jest to pod kontrolą. dziś miała iść do opieki społecznej i dowiedzieć się paru rzeczy.
jak tylko będę wiedziała kolejne rzeczy to będę systematycznie dopisywać.

reklama
Kochana Aniu
Piszę do Ciebie , ponieważ wiem co czujesz
sama przez to przechodziłam pół roku temu , teraz moja Olcia ma prawie 4 miesiace i jest moją największą miłością:)
mój narzeczony zginął w wypadku samochodowym 14 marca 2010 r , moje szczęście urodziło się dwa miesiące po tragedii 18 maja 2010,poród był dla mnie bardzo ciężki nawet nie fizycznie co psychicznie, byłam od początku nastawiona na poród z Markiem,a zostałam nagle sama, ale kiedy tylko moje szczęscie wyszlo na swiat, pierwszy krzyk, pierwszy dotyk , świat się zmienił
możesz mi Kochana wierzyc lub nie ale moje życie od 18 maja nabrało barw, nie było już szare smutne , nie płakałam juz jak dotąd kazdego dnia a wrecz na mojej twarzy pojawial sie coraz czesciej usmiech z powodu mojej malej Olusi.
Zobaczysz Słońce, że wszystko się ułoży, ja wiem że teraz nie chcesz w to wierzyc , ale tak będzie, Adaś da Ci tyle szczęscia że nawet nie jestes teraz w stanie sobie tego wyobrazic.
Bardzo się ciesze ze dziewczyny tak Ci tu pomogly , ja niestety bylam zdana sama na siebie, do tej pory np Olcia spala ze mną bo nie miałysmy pieniazkow na łozeczko i kupil je dopiero teraz jak dostalysmy becikowe hihi :)
Kochana jak bedziesz miala jakies pytania to pisz śmiało może bede mogla jakos pomoc.
i napewno udaj sie do mopsu , tam Ci pomoga i nalezy Ci się pomoc finansowa jak i rzeczowa od nich, nie jest tego duzo , ale zawsze cos, nalezy Ci się rowniez podwojne becikowe, tylko musisz zlozyc papiery do 6 tyg po porodzie.
ja z racji tego ze bylam ubezpieczona przez krus dostalam jednorazowo 2500zl z ubezpieczenia, nie wiem jakie masz ubezpieczenie ale jesli takie same to po urodzeniu dziecka bedziesz mogla zlozyc wniosek .
kochana jak cos to pisz na pw do mnie
bardzo mi jest przykro zze Ciebie rowniez spotkala taka tragedia :(
trzymaj się Skabie
ps. jesli chodzi o pomoc materialana z mojej strony to mam do oddania kilka ubranek dla Małego , tylko nie są to jakies śliczne ubranka poniewaz sama kupowalam je uzywane ,
trzymaj się kochana
i jak tylko bedziesz czegos potrzebowala to pisz
ps. przeczytaj sobie to , napewno się przyda.
i zadzwon do komitetu obrony praw dziecka http://www.kopd.pl/ tam uzyskasz pomoc prawną, a prawnik napewno w tej sytuacji się przyda

Ostatnia edycja:
Do góry