reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o pomoc dla dzidziusia, który urodzi się 24.12.2010, mój narzeczony zginął...

A czy takie różne gazetki typu "Dziecko" itp. są potrzebne?
Jestem po rozmowie z Anią o pracy. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ania jest załamana, próbowałam ją w miarę możliwości pocieszyć ale to wszystko jest za świeże. Nie wiem jak mogłabym jej jeszce pomóc. Zaproponowałam jej rozmowę ze mną w każdej chwili, że ją wysłucham. Może to głupia pomoc ale wiem że czasem człowiek musi się komuś wyżalić i wypłakać, wtedy jest troszkę lżej.

reklama
Dziewczyny kopiuję, zeby było na widoku
ANIA MASZ JUZ:
-LAKTATOR,
-UBRANKA W ROZNYCH ROZMIARACH
-UBRANIA CIĄŻOWE
-kocyk polarowy
-krem pielęgnacyjmy
-puder lagodzący
-szczoteczka z grzebykiem do wlosków
-chusteczki
-2 smoczki
-kąpielowe okrycie frotte
-OCHRANIACHE NA LOZECZKO
-CHUSTECZKI NAWILZONE
-PROSZEK DO PRANIA DZIECIECYCH UBRANEK
-FOTELIK SAMOCHODOWY
-KOSMETYKI DLA MALUTKIEGO
-KOSMETYKI DLA CIEBIE
-4 BUTELKI + 1 SZKLANA
-WITAMINY DLA MALEGO
-POSCIEL
-TERMOMETR DO WANIENKI
-WÓZEK SPACERÓWKE(?)
-10 PIELUCH TETROWYCH
-HERBATKI ZIOLOWE DLA ADASIA
- HERBATKE DLA CIEBIE NA LAKTACJE
-PREPARAT NA KOLKI GDYBY MALY MIAL
-KILKA PIELUCH W ROZMIARZE 2
-KOCYK
-WKLADKI LAKTACYJNE
-WOZEK GLĘBOKI
-PRZEWIJAK
-KOMBINEZON
-WANIENKE
-PODGRZEWACZ
-BIUSTONOSZE DO KARMIENIA
-SŁOICZKI Z JEDZONKIEM
-NOSIDŁO
- PODKŁADY POPORODOWE
-MAJTKI POPORODOWE 6 SZT
-TANTUM ROSA
-PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ PO PORODZIE
-ZABAWKI DLA ADASIA
-SZLAFROK
-NOŻYCZKI DO PAZNOKCI DLA ADASIA
-ASPIRATOR DO NOSKA
-PAMPERY ROZMIAR 3
-ROŻEK
-MATA DO ZABAWY
KOMBINEZON NA ZIMĘ
- MATERAC
- KARUZELA MAD ŁÓŻECZKO
- CERATA NA MATERAC A POD PRZEŚCIERADEŁKO
-ŁÓŻECZKO
-KLAPKI DO PORODU
-POŚCIEL ALE NIE TO OBLECZKI TYLKO TO CO W ŚRODKU MAMY :)

DZIEWCZYNY POTRZEBUJEMY JESZCZE:
WKŁADKI LAKTACYJNE BO NA POCZĄTEK DUŻO TEGO IDZIE
KOMPLET POŚCIELI DLA ADASIA

RZECZY KTÓRYCH NIGDY ZA WIELE:
-PAMPERSY RÓŻNE ROZMIARY
-UBRANKA DLA ADASIA RÓŻNE ROZMIARY
-KOSMETYKI DLA ADASIA
-PROSZEK DO PRANIA UBRANEGO MAŁEGO
-CHUSTECZKI NAWILŻONE

Ja mam jeden nowy komplet pościeli w rozm. 120x90 to go włożę do paczki. I wkładki latk. też mam, w pudełku jest ich 30 szt. Oczywiście też wyślę. polusia dzięki za informacje co u Ani słychać. Pozdrów ją od forumowych mam:)

Aniu, pisz śmiało co Ci jeszcze potrzeba...w miarę możliwości i wspólnymi siłami, coś zadziałamy. Trzymaj się dzielnie i dbaj o siebie, dla Maleństwa. Pozdrawiam

Hej ja dzis byłam na zukapach i jutro wysle : klapki i kapioszki ,3 sztuk pajacyków i 3szt body plus majteczki ciazowe dla Ani 5 szt 6 par skarpetek dla dzidzi , rekawiczki takie specjalne zeby Adas nie podrapał sobie buzi nie wiem jak to fachowo sie nazywa.A co do wystroju pokoju to wysyłam naklejki specjalne na sciane w dinozaury i zwierzatka pozdrawiam Cie Aniu i badz dzielna .

Słuchajcie... bo tak widzę, że wyprawka właściwie jest skompletowana, więc mam pomysł trochę inny, żeby dziewczyna nie miała problemu, gdzie umieścić kilkadziesiąt pudeł pampersów, kosmetyków itd...
Młody urodzi się wg planu w grudniu, kiedy mu przyjdzie ochota, i jaki będzie miał rozmiar - nie wiemy :0 A na chwilę obecną pewnie najbardziej przyda się po prostu kasa, bo wiadomo - wizyty u gina, te wszystkie specyfiki które się zażywa w ciąży, ubrania ciążowe, swoje kosztują - więc może podajmy nr konta, każdy wpłaci nawet kilka zł, i to bedzie chyba bardzo dobra pomoc.
A potem, jak się maluszek pojawi na świecie, powoli będziemy albo wysyłać, albo wpłacać na bieżące sprawy, kolejne ubranka, pieluchy, mleka, szczepionki i całą resztę, co tylko będzie potrzebne.

Wydaje mi się, że to dość rozsądny pomysł , co Wy na to ?

Aniu, kochana ...
Trudno w jakikolwiek sposób Cie pocieszyć ... Moze tylko to, że Twój ukochany Adam na zawsze pozostanie przy Tobie w postaci Twojego dzieciątka ... Cząstka jego zawsze będzie z Tobą ...

Dziewczyny, widzę, że skompletowałyście już chyba wszystko dla Maluszka ...
Moze w jakiś magiczny sposób udałoby się wyciągnąć co potrzebne jest samej Ani? Może ubrania? coś na zimę? Kosmetyki? Dobra książka?

Przy najblizszej wizycie w sklepie kupię jakieś pieluszki i mokre chusteczki - tego nigdy za wiele ...

Jakby była potrzebna pomoc finansowa - na pewno dorzucę trochę - ile będę mogła.

Ja postaram się w przyszłym tygodniu tak do środy nadać łóżeczko. Na razie czekam na chwilę pogody żeby wyprać pościel.

Z ubrań dla Ani to poszukam bo gdzieś miałam 2 pary zupełnie nowych spodni które okazały się na mnie za duże więc może będą dobre. Fajnie by było wiedzieć jaki teraz rozmiar nosi Ania. No i pewnie najlepsze byłyby jakieś stonowane kolory bo ona ma teraz żałobę. Może podpytam siostrę czy coś jej nie potrzebne bo ona niedawno była w żałobie po mężu. A że jest dość wysoka i postawna to powinno coś pasować

reklama
Do góry