reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

A wiecie co ja kuilam ostatnio takie gotowe danie na patelnie pierwszy raz w zyciu, miala byc w ziolach prowansalskich i co sie okazalo ziol nie bylo, i sama musialam sobei je sporzadzic. Bylam wkurzona niesamowicie, pierwszy raz i sie zrazilam.
Doxa faktycznie ten moj przepis jakis taki nie oficjalny byl;-)
 
reklama
a ja w ramach rewanżu ;-)napiszę Wam moją sałatkę, którą uwielbiamy i jak to mówi mój mąż zabijam go witaminami :-)

sałata lodowa (koniecznie, ja uwielbiam )
pomidorki koktajlowe pokrojone na 4 lub 2 części w zależności od wielkości, krojone,żeby puściły soczku
szczypiorek pokrojony
papryka, ale nie za dużo
zielone oliwki też przekrojone
kilka pomidorów suszonych na słoneczku lub fetę ( teraz nie jem fety więc pomidorki)
najważniejsze to zeby własnie przekroić i pomidorki i oliwki bo wtedy wszystko sobą fajnie przechodzi

do tego dodaje "sosik" z oliwy z oliwek, posolony solą ziołową i dodanym słonecznikiem - koniecznie niech trochę postoi np 30 min, bo fajnie przechodzi oliwa ze słonecznikiem)

do tego bagietki z masełkiem czosnkowym lub ziołowym ( fajne są nawet gotowe) i winko

szybko, łatwo i efektownie co dla mnie podstawa ;-)
 
Lindsay też uwielbiam sałatę lodową :-)

Ja dzisiaj znowu robiłam penne z tuńczykiem i pomidarami :-) Śladu już dawno po nim nie ma!
 
A wiecie co ja kuilam ostatnio takie gotowe danie na patelnie pierwszy raz w zyciu, miala byc w ziolach prowansalskich i co sie okazalo ziol nie bylo, i sama musialam sobei je sporzadzic. Bylam wkurzona niesamowicie, pierwszy raz i sie zrazilam.

tusiekn u nas gotowe dania to ostatnio podstawa. ja nie moge stac ani siedziec zbyt długo, jak najwiecej staram sie lezec i odkrycie takich dan było dla mnie przełomowe :-) 10 minut i gotowe. moje ulubione to penne gorgonzola, gyros i paella.
 
Efunia ja wierze, ze te dania sa pyszne, mnie tylko wkurzylo, ze nie bylo w tym opakowaniu tej glupiej torebeczki z przyprawami co chyba mialo byc puenta tego dania, bo taki ryz i kukurydze to moglabym saba przyrzadzic. W ogole mam pecha ostatnio, bo w dzemie np mialam robaka:szok:
Lindsay pysznie brzmi, ja robilam ostatnio z ryzu brazowego, kukurydzy, fasoli czerwonej, papryki zielonej, rzodkiewki i przyprawy, a w majonzie + jogurtem rozgnieciony zabek czosnku, tez pycha bylo.
Dziaij u mnie shoarma, maz uwiebia jak ja robie, mowi ze najlepsza na swiecie:-)
 
Ja robie przewaznie z piersi z kurczaka, kroje na cieniutkie paseczki i posypuje przyprawa (vegeta, czosnek granulowany, deliakat, pieprz). Na patlni podsmazam pieczarki pokrojone w grube plastry, pozniej daje cebule piorka i to podsmazam troche, nastepnie mieso daje i razem podsmazam dobrze. Dodaje grzyby moon i ja dodaje przyprawe do gyrosa, czosnek granuloany, troche imbiru na smak, cayenne troche i sos sojowy ciemny. Podaje oczywiscie z zimniakami pieczonymi albo podsmazanymi na patelni. Do tego robie sos czosnkowy i keczupowy. Jesli mozna to nazwac shoarma to gotowe;-)
 
reklama
Do góry