reklama
Doxa
Fanka BB :)
Tusiekn dzięki za pomysł na obiad. Właśnie miałam pomysłu, a składniki na Twoj makaron mam!
:-) Idę szybko gotować!
Drzewko ja tez nie umiem ciastek i ciast robić bez przepisu. Jedyne ciasto, które robię na "oko" to ciasto naleśnikowe ;-) :-)
:-) Idę szybko gotować!
Drzewko ja tez nie umiem ciastek i ciast robić bez przepisu. Jedyne ciasto, które robię na "oko" to ciasto naleśnikowe ;-) :-)
Doxa
Fanka BB :)
Donoszę, że makaron z sosem tuńczykowym był przepyszny! Całą trójką zajadaliśmy się! Następnym razem może dodam jeszcze pieczarki ?!
Dzięki Tusiekn!
hi, hi a najlepsze jest to, że kiedyś robiłam podobny sos, ale do spaghetti i dawałam sos pomidorowy zamiast pomidorów, ale tamto danie zbytnio nas nie powaliło, więc gdzieś mi uciekło z głowy ... a tu proszę!
Dzięki Tusiekn!
hi, hi a najlepsze jest to, że kiedyś robiłam podobny sos, ale do spaghetti i dawałam sos pomidorowy zamiast pomidorów, ale tamto danie zbytnio nas nie powaliło, więc gdzieś mi uciekło z głowy ... a tu proszę!
tu jak wchodzę to zawsze mam stresa;-)
ja jestem taka fujara kuchenna, że wstyd. teraz jak jestem w domku to muszę gotować i ciągle robię to samo czyli pulpeciki, makaron z pesto + panga z folii i zupa pomidorowa.
muszę trochę tu poprzeglądać. ale smaka mam na ten makaron z sosem tuńczykowym mam nadzieję, że jest gdzieś przepis "krok po kroku"
ja jestem taka fujara kuchenna, że wstyd. teraz jak jestem w domku to muszę gotować i ciągle robię to samo czyli pulpeciki, makaron z pesto + panga z folii i zupa pomidorowa.
muszę trochę tu poprzeglądać. ale smaka mam na ten makaron z sosem tuńczykowym mam nadzieję, że jest gdzieś przepis "krok po kroku"
magdusiek
Październikowa Mama 2005
U nas często są wariacje na temat makaronu z przeróżnymi sosami, jestem fanka prostych kombinacji, w sensie nie za dużo na raz, wg mnie wtedy wszystko smakuje lepiej, i sałatki z mała ilością składników i właśnie sosy i inne do makaronow. Ale ile można.... dziś pomidorowa z bazylią i chińszczyzna, bo to szybko się robi, a dopiero wróciłyśmy,
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Chińszczyzna - do woka albo na patelnię wlewam trochę oliwy, wrzucam pokrojone w paseczki mięso - dzisiaj schab, bo był, ale może być jakie chcesz, paprykę, w kawałkach oczywiście, polewam sosem sojowym, na koniec dodaje grzyby mun. POdsmażam porządnie, na dośc dużym ogniu i podaję z ryżem lub makaronem sojowym.
A sos to np. cebula, czosnek + ser pleśniowy z opdrovbiną żółtego i odrobina jogurtu naturalnego, albo właśnie tuńczyk z pomidorami i anchois albo najprostszy - makaron _ czosnek +parmezan + oliwa.
A sos to np. cebula, czosnek + ser pleśniowy z opdrovbiną żółtego i odrobina jogurtu naturalnego, albo właśnie tuńczyk z pomidorami i anchois albo najprostszy - makaron _ czosnek +parmezan + oliwa.
reklama
Podziel się: