reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Tusiekn dzięki za pomysł na obiad. Właśnie miałam pomysłu, a składniki na Twoj makaron mam!
:-) Idę szybko gotować!

Drzewko ja tez nie umiem ciastek i ciast robić bez przepisu. Jedyne ciasto, które robię na "oko" to ciasto naleśnikowe ;-) :-)

Donoszę, że makaron z sosem tuńczykowym był przepyszny! Całą trójką zajadaliśmy się! Następnym razem może dodam jeszcze pieczarki ?!
Dzięki Tusiekn!

hi, hi a najlepsze jest to, że kiedyś robiłam podobny sos, ale do spaghetti i dawałam sos pomidorowy zamiast pomidorów, ale tamto danie zbytnio nas nie powaliło, więc gdzieś mi uciekło z głowy ... a tu proszę!

tu jak wchodzę to zawsze mam stresa;-)
ja jestem taka fujara kuchenna, że wstyd. teraz jak jestem w domku to muszę gotować i ciągle robię to samo czyli pulpeciki, makaron z pesto + panga z folii i zupa pomidorowa.
muszę trochę tu poprzeglądać. ale smaka mam na ten makaron z sosem tuńczykowym mam nadzieję, że jest gdzieś przepis "krok po kroku":-D

U nas często są wariacje na temat makaronu z przeróżnymi sosami, jestem fanka prostych kombinacji, w sensie nie za dużo na raz, wg mnie wtedy wszystko smakuje lepiej, i sałatki z mała ilością składników i właśnie sosy i inne do makaronow. Ale ile można.... dziś pomidorowa z bazylią i chińszczyzna, bo to szybko się robi, a dopiero wróciłyśmy,

Chińszczyzna - do woka albo na patelnię wlewam trochę oliwy, wrzucam pokrojone w paseczki mięso - dzisiaj schab, bo był, ale może być jakie chcesz, paprykę, w kawałkach oczywiście, polewam sosem sojowym, na koniec dodaje grzyby mun. POdsmażam porządnie, na dośc dużym ogniu i podaję z ryżem lub makaronem sojowym.

A sos to np. cebula, czosnek + ser pleśniowy z opdrovbiną żółtego i odrobina jogurtu naturalnego, albo właśnie tuńczyk z pomidorami i anchois albo najprostszy - makaron _ czosnek +parmezan + oliwa.

reklama
Do góry