reklama
mała26
Październikowa mama 2005
kupuję normalne śledzie na kg. z beczki. Zależy ile ich robię. ale to jest właśnie to, ze ja wszystko robię na oko, robie i sprawdzam, jeśli czegoś brakuje to dokłądam, nigdy nie umiem powiedzieć ile czego dodaję.
W sobote jak robiłam to chyba na ok. 0,7 kg śledzi wzięłam 2 łyżki musztardy, pół torebki curry i 2 duże cebule.
Jak zrobisz pierwszy raz to wpadniesz w rytm i sama będziesz najlepiej wiedziała ile czego. :-)
W sobote jak robiłam to chyba na ok. 0,7 kg śledzi wzięłam 2 łyżki musztardy, pół torebki curry i 2 duże cebule.
Jak zrobisz pierwszy raz to wpadniesz w rytm i sama będziesz najlepiej wiedziała ile czego. :-)
tusiekn
Fanka BB :)
Mala ja tez przewaznie robie na oko, a sledzi w curry jeszcze nie jadlam i dlatego pytam ile tej curry. Ja natomiast z curry robie pysznego kurczaka i podaje z ryzem, rewelacja po prostu. A sledziki zaraz kupie:-) Dzieki jeszcze raz Mala.
mała26
Październikowa mama 2005
tusiekn mam nadzieję, że będą ci smakować!
Spróbujcie te pomidorki nawet na kolację- jeśli któraś ich nie robiła. U mnie wszyscy je uwielbiają! Wczoraj nawet musiałam je robić! Znowu! Bo w sobotę robiłam!
Spróbujcie te pomidorki nawet na kolację- jeśli któraś ich nie robiła. U mnie wszyscy je uwielbiają! Wczoraj nawet musiałam je robić! Znowu! Bo w sobotę robiłam!
Pomidorki:
-pomidorki pokrojone w plastry
-czosnek
-ser żółty starty na drobnych oczkach
-majonez
-śmietana
-sól
Połączyć majonez i śmmietanę, dodać wyciśnięty czosnek, doprawiamy. Ułożone na talerzu pomidorki polewamy sosem i posypujemy serem.
reklama
Podziel się: