reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

na ciepło... kiedys robiłam paprykę andziewaną (tak jak gołąbki). Wszystkim bardzo smakowała. Szwagier mojego męza do tej pory ją wspomina, a nie robiłam jej już kupe lat. I nie bardzo pamiętam przepis. :-(

reklama
ale myślę, że kurcvzaki to dobry pomysł. Zawsze się sprawdza. he he
moga być np. pieczraki nadziewane, tzn kapelusze pieczarek.

I ja dolaczam do Was dziewczyny, mnie tez dopadla;-) @. Mala Ty te wszystkie przepisy masz w glowie?

:tak: :-D i wiele wiele innych. To nic takiego, przeciez każda z nas ma jakieś potrawy które sama (lub mąż) lubi i często gotuje i na pewno ma je w głowie. Nie wierzę, że przed kazdą imprezą siedzicie z książką kucharską w ręce. ;-)
Ale tak naprawdę ja dużo rzeczy zmieniam, przekręcam- te które ktos mi podrzucił lub sama zdobyłam. I tak wychodzą nowe pomysły.
A JA KOCHAM GOTOWAĆ! uwielbiam sterczeć w kuchni! :tak: :-)
Ale nie przepadam za pieczeniem ciast. brrr

to może jeszcze dietetyczna ;-)
- seler
-rodzynki
-pestki słonecznika
-jogurt naturalny
-cytryna
Selera trzemy na średnich oczkach (ja wrzucam w robota) i szybko skrapiamy cytryną (co by nam nie ściemniał ;-) ), rodzynki spażamy, pestki słonecznika prażymy. Gdy słonecznik i rodzynki przestygną mieszamy wszystkie składniki, dodajemy jogurt. i to wszystko.
dziękuję za uwagę ;-) :-D

Mala jestes niesamowita:-) kesli chodzi o przepisy, to prawda kazda z nas ma cos w glowie;-) Ja tez zmieniam i lubie eksperymentowac, robic nowe potrawy. Moj maz byl w niebowziety ostatnim obiadem:-) Mala dziekuje i wzajemnie wspolczuje;-)

reklama
...a ja uwielbiam je jeść. No i niestety dziś założyłam bojówki, które nie pamiętają juz czasów jak mi spadały z tyłka, a bylo to jeszcze jakiś miesiąc temu:wściekła/y:

Do góry