reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje obiadków i deserów

na ciepło... kiedys robiłam paprykę andziewaną (tak jak gołąbki). Wszystkim bardzo smakowała. Szwagier mojego męza do tej pory ją wspomina, a nie robiłam jej już kupe lat. I nie bardzo pamiętam przepis. :-(

reklama
ale myślę, że kurcvzaki to dobry pomysł. Zawsze się sprawdza. he he
moga być np. pieczraki nadziewane, tzn kapelusze pieczarek.

I ja dolaczam do Was dziewczyny, mnie tez dopadla;-) @. Mala Ty te wszystkie przepisy masz w glowie?

:tak: :-D i wiele wiele innych. To nic takiego, przeciez każda z nas ma jakieś potrawy które sama (lub mąż) lubi i często gotuje i na pewno ma je w głowie. Nie wierzę, że przed kazdą imprezą siedzicie z książką kucharską w ręce. ;-)
Ale tak naprawdę ja dużo rzeczy zmieniam, przekręcam- te które ktos mi podrzucił lub sama zdobyłam. I tak wychodzą nowe pomysły.
A JA KOCHAM GOTOWAĆ! uwielbiam sterczeć w kuchni! :tak: :-)
Ale nie przepadam za pieczeniem ciast. brrr

to może jeszcze dietetyczna ;-)
- seler
-rodzynki
-pestki słonecznika
-jogurt naturalny
-cytryna
Selera trzemy na średnich oczkach (ja wrzucam w robota) i szybko skrapiamy cytryną (co by nam nie ściemniał ;-) ), rodzynki spażamy, pestki słonecznika prażymy. Gdy słonecznik i rodzynki przestygną mieszamy wszystkie składniki, dodajemy jogurt. i to wszystko.
dziękuję za uwagę ;-) :-D

Mala jestes niesamowita:-) kesli chodzi o przepisy, to prawda kazda z nas ma cos w glowie;-) Ja tez zmieniam i lubie eksperymentowac, robic nowe potrawy. Moj maz byl w niebowziety ostatnim obiadem:-) Mala dziekuje i wzajemnie wspolczuje;-)

reklama
...a ja uwielbiam je jeść. No i niestety dziś założyłam bojówki, które nie pamiętają juz czasów jak mi spadały z tyłka, a bylo to jeszcze jakiś miesiąc temu:wściekła/y:

Do góry