reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
ciasteczka waniliowe
2 szklanki mąki
1/2 kasi
1 opakowanie 200ml serek waniliowy ( najlepiej od lokalnego wytwórcy)

zmieszac razem zagnieść, rozwałkować na cienkie ciasto, poktoic na kwadraty od 10 - 15 cm w środek kwadratu trochę dzeu porzeczkowego, albo innego i sklejac tak żeby powstała koperta, do piekarnika az się zarumienią
PYSZNE
zrobienie mi zajmuje 1h

Mala, wiesz ze dobre te Twoje pomidorki... :-)

....tylko chyba przesadzilam z czochem... ;-)

Ja robilam 2 tygodnie temu i rewelacyjne, robilam jeszcze nastepnego dnia jako przystawke do obiadu. Mala jak masz jeszcze jakies takie fajne przepisiki szybkie i dobre to dawaj:tak:

bardzo się cieszę że wam smakują. Mój mąż za nimi przepada! :tak: :-)

ale to fakt, trzeba uważać z ilością czosnku. Ja na 2 pomidorki nie daję wiuęcej niż 2 nieduże ząbki czosnku. Zreszta tak samo i z majonezem, lepiej dac więcej śmietany.

ja dalam 2, ale duze... ogolnie bylo pyszne, bo my lubimy czoch, tyle, ze ja mam po czochu zgage i przyznam, ze kiepsko mi sie zasypialo... ;-)

reklama
Do góry