reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje obiadków i deserów

Doxa to są przepisy które robię najczęściej (i ostatnio na Sylwestra,) więc znam je na pamięć. I jutro będę je robic na mojej chrześnicy roczek. :tak: Znam jeszcze inne na pamięć. :tak: :-D

reklama
Sałatka z granatem (do jedzenia) ;-)
-2 granaty
-piers z kurczaka
-kukurydza
-ryz ugotowany
-majonez

i chyba tyle
Kroimy w kostkę kurczaka, dodajemy reszte i gotowe. :-)

Sałatka z kokardek
-makaron kokardki (najlepiej kolorowy dla efektu)
-pomidorki
-ogórki (świeże)
-ser feta
-sos Knorra koperkowo-ziołowy
makaron gotujemy, pomidorki, ogórki i fetę w kostkę. Dodajemy sosik, mieszamy delikatnie i gotowe. :-)

już jestem!
no właśnie Syla! :laugh2: a najlepsze jest to , ze zauważyłam że zaczynam się wkurzać jak ktoś tylko puka! :tak: :-D

Mała super! Dzięki wielkie!!! :-)

Kochane, a co na ciepło? Planowałam udka z kurczaka (same pałki), ale nie wiem ..., a na barszczyk z krokietami nie mam ochoty ... (w ogóle nie mam na nic ochoty - @ przyszła wrrrrrrr)

no to dalej...
Sałatka z pieczarkami
-pieczarki
-jajka
-cebula
-majonez
-natka pietruszki
sól, pieprz
Pieczarki obieramy, kroimy w plastry. Obgotowujemy. Cebulkę kroimy w prążki i spażamy. Jajka na twardo gotujemy oczywiście. Wszystko razem mieszamy, dodajemy pokrojoną natkę, doprawiamy i majonez.
no nie dadzą mi przepisów napisać :no: ;-)

reklama
no to witam w klubie @ Doxa! na szczęscie mnie juz opuszcza.
Wystarczy tyle czy jeszcze coś? Bo zaraz uciekam na pocztę (i buty dziecku zobaczyć ;-) )

Do góry