reklama
mała26
Październikowa mama 2005
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2005
- Postów
- 2 263
to co znam na bieżąco:
Sałatka z kaszą kuskus:
kuskus,ser żółty, szynka, kukurydza, czerwona fasola, majonez, ogórki konserwowe (lub kiszone), sól i pieprz.
Kuskus robimy wg instrukcji na opakowaniu-ściśle (wiem coś o tym co się stanie jak się przesadzi z ilością wody ) . Ogórki i szynkę pokroić w małę kwadraciki. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Dodać kukurydzę i fasolkę następnie porządnie wymieszać z łyżką majonezu i doprawić do smaku.
Sałatka z kaszą kuskus:
kuskus,ser żółty, szynka, kukurydza, czerwona fasola, majonez, ogórki konserwowe (lub kiszone), sól i pieprz.
Kuskus robimy wg instrukcji na opakowaniu-ściśle (wiem coś o tym co się stanie jak się przesadzi z ilością wody ) . Ogórki i szynkę pokroić w małę kwadraciki. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Dodać kukurydzę i fasolkę następnie porządnie wymieszać z łyżką majonezu i doprawić do smaku.
mała26
Październikowa mama 2005
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2005
- Postów
- 2 263
Sałatka z serem i orzechami
-1 mała kapusta pekińska,
-ser żółty
-orzechy włoskie
SOS:
-1/3 szkl. oleju,
-2 łyzki musztardy
-łyżka przegotowanej, letniej wody
-1 ząbek czosnku (ale ilośc tak naprawdę zalezy od tego czy ktoś lubi smak czosnku)
-sól, pieprz
Kapustę poszatkować, ser zetzreć na duzych oczkach, orzechy rozdrobnić (ale nie za bardzo). Wszystko wymieszać razem z sosem. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
-1 mała kapusta pekińska,
-ser żółty
-orzechy włoskie
SOS:
-1/3 szkl. oleju,
-2 łyzki musztardy
-łyżka przegotowanej, letniej wody
-1 ząbek czosnku (ale ilośc tak naprawdę zalezy od tego czy ktoś lubi smak czosnku)
-sól, pieprz
Kapustę poszatkować, ser zetzreć na duzych oczkach, orzechy rozdrobnić (ale nie za bardzo). Wszystko wymieszać razem z sosem. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
mała26
Październikowa mama 2005
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2005
- Postów
- 2 263
Sałatka z piersi kurczaka w sosie curry:
- ugotowane piersi z kurczaka
- kukurydza
- puszka anananasa,
- ryż ugotowany
Sos do sałatki:
- jogurt naturalny
- majon
- przyprawa curry
- musztarda stołowa
- sól, pieprz, papryka czerwona
Pokroić w kosteczkę kurczaka i ananasa. Połączyć wszystkie składniki i dodać sos. Ostawić do lodówki na 1 godzinę.
- ugotowane piersi z kurczaka
- kukurydza
- puszka anananasa,
- ryż ugotowany
Sos do sałatki:
- jogurt naturalny
- majon
- przyprawa curry
- musztarda stołowa
- sól, pieprz, papryka czerwona
Pokroić w kosteczkę kurczaka i ananasa. Połączyć wszystkie składniki i dodać sos. Ostawić do lodówki na 1 godzinę.
mała26
Październikowa mama 2005
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2005
- Postów
- 2 263
Pomidorki:-pomidorki pokrojone w plastry
-czosnek
-ser żółty starty na drobnych oczkach
-majonez
-śmietana
-sól
Połączyć majonez i śmmietanę, dodać wyciśnięty czosnek, doprawiamy. Ułożone na talerzu pomidorki polewamy sosem i posypujemy serem.
-czosnek
-ser żółty starty na drobnych oczkach
-majonez
-śmietana
-sól
Połączyć majonez i śmmietanę, dodać wyciśnięty czosnek, doprawiamy. Ułożone na talerzu pomidorki polewamy sosem i posypujemy serem.
mała26
Październikowa mama 2005
- Dołączył(a)
- 7 Kwiecień 2005
- Postów
- 2 263
ŚLEDZIKI:
z rodzynkami:
-śledzie z beczki
-cebula
-koncentrat pomidorowy
-rodzynki
-liść laurowy, ziele angielskie
-olej
Śledzie kroimy w kawałki ok. 3 cm. Rodzynki spażyć, Cebulkę kroimy w kostkę i zesmażamy na oleju, dodajemy ziele i liść, koncentrat, a nastepnie rodzynki. Chwilę podsmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia i mieszamy ze śledziami.
Najlepiej zrobić dzień wcześniej, aby sie "przegryzły" z sosem.
w sosie curry:
-śledzie z beczki
-cebulka
-musztarda
-przyprawa curry
-ziele, liść
-olej
Cebulkę kroimy w kostkę, zesmażamy, dodajemy liść i ziele, później łyzkę musztardy, curry i chwilę zesmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia i mieszamy ze śledziami. Odstawiamy do wystygnięcia i mieszamy ze śledziami.
Najlepiej zrobić dzień wcześniej, aby sie "przegryzły" z sosem.
z rodzynkami:
-śledzie z beczki
-cebula
-koncentrat pomidorowy
-rodzynki
-liść laurowy, ziele angielskie
-olej
Śledzie kroimy w kawałki ok. 3 cm. Rodzynki spażyć, Cebulkę kroimy w kostkę i zesmażamy na oleju, dodajemy ziele i liść, koncentrat, a nastepnie rodzynki. Chwilę podsmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia i mieszamy ze śledziami.
Najlepiej zrobić dzień wcześniej, aby sie "przegryzły" z sosem.
w sosie curry:
-śledzie z beczki
-cebulka
-musztarda
-przyprawa curry
-ziele, liść
-olej
Cebulkę kroimy w kostkę, zesmażamy, dodajemy liść i ziele, później łyzkę musztardy, curry i chwilę zesmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia i mieszamy ze śledziami. Odstawiamy do wystygnięcia i mieszamy ze śledziami.
Najlepiej zrobić dzień wcześniej, aby sie "przegryzły" z sosem.
reklama
Podziel się: