reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
ciasteczka piwne:

2,5 szklanki maki
kostka margaryny
pol szklanki piwa

zagniata sie toto i rozwalkowuje na 0,5cm grubosci. wykrawa sie kwadraty, na srodek kazdego kladzie sie odrobine marmolady (albo wisnie/ kawalek sliwki) i zlepia 2 przeciwlegle rogi (wychodza takie 'polkoperty'). piecze sie w 180 stopniach na zloto. pozniej dobrze jest posypac ciacha cukrem pudrem.
 
zaraz robie ciasteczka... caly pobyt u tesciow tylko to mi po glowie chodzilo... a dostalismy konfiturke z jezyn, to jeszcze bardziej mi sie chce... ;)
 
ciasteczka pycha... ale mnie siem te beciki wziely i rozlazly....
znaczy nie wszystkie, te gdzie wiecej jamiku nakitowalam... ;)
 
ciesze sie ;D bo to trzeba mocno posklejac, moja pierwsza tura tez sie rozlazla...
a ja zabronilam Kubie wyzerac, zeby byly dla gosci, ale sama co jakis czas skubalam... i pozniej ludzie wchodza, ja zagladam do ciastek, a tam z calego wielkiego talerza zostalo z 15 ::) a dwie pelne blachy mi wyszly!
 
reklama
Karen pisze:
36% ubijam tylko że zamiast sztywnej pianki robi mi się rozwarstiona masa maślano- wodna, może za szybko ubijam?

nie za szybko tylko za długo. Jest taki moment, jak już jest ubita śmietana, że trzeba przestać, bo później to już Ci się masło robi
 
Do góry