reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
gorzej, jak bys sie obudzila dopiero rano... ;)

u mnie tak chyba bylo, ze jakby mnie ktos lozkiem wyniosl to bym sie nie obudzila... ;)
 
Dziewczyny wiem że mamy tutaj kilka ekspertów od wypieków także prośba mam przepis na taki jakby torcik ajerkoniakowy masa z bitej smietany i teraz jak ubić tą zasraną bita śmietanę żeby nie zrobiło mi się masło z niej, no nie umiem i koniec, pięć na siedem ubitych mi się "zmaśli" co robię źle?
 
ciasto 'olejowe' z owocami (najleosze sa wisnie, ale moze byc tez np. rabarbar)

5 jajek
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
2,5 szklanki maki
3/4 szklanki oleju
3lyzeczki proszku do pieczenia

bialka ubic z cukrem na sztywno, reszte skladnikow domieszac (bez oleju), wlac olej i jeszcze raz wymieszac. w oryginalnym przepisie jest, zeby owoce domieszac do ciasta, ale ja klade je na wierzchu, bo i tak opadaja.

piecze sie toto w 180st ok. pol godziny. posypac cukrem pudrem
 
Karen nie wiem co ci sie dzieje z ta smietana... ja lubie taka kremowa - moze dla Ciebie to jest maslana...
zawsze biore te 36% z Piatnicy, daje cukier waniliowy i krece mikserem max 5 minut... wg mnie jest idealna...


Cukiereczku, a ciasteczkami piwnymi sie podzielisz???
 
reklama
Karen ja za rzadko ubijam śmietanę, żeby być expertem, ale nigdy mi się nic takiego jak Tobie nie zdarzyło. Może to kwestia śmietany? Spróbuj z taką "do ubijania", zawsze ładnie się ubija. Aha no i ja dodaję szczyptę soli ;)
 
Do góry