reklama
Dziewczyny wiem że mamy tutaj kilka ekspertów od wypieków także prośba mam przepis na taki jakby torcik ajerkoniakowy masa z bitej smietany i teraz jak ubić tą zasraną bita śmietanę żeby nie zrobiło mi się masło z niej, no nie umiem i koniec, pięć na siedem ubitych mi się "zmaśli" co robię źle?
Vertigo
Październikowa Mama 2005
- Dołączył(a)
- 27 Lipiec 2005
- Postów
- 2 970
ciasto 'olejowe' z owocami (najleosze sa wisnie, ale moze byc tez np. rabarbar)
5 jajek
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
2,5 szklanki maki
3/4 szklanki oleju
3lyzeczki proszku do pieczenia
bialka ubic z cukrem na sztywno, reszte skladnikow domieszac (bez oleju), wlac olej i jeszcze raz wymieszac. w oryginalnym przepisie jest, zeby owoce domieszac do ciasta, ale ja klade je na wierzchu, bo i tak opadaja.
piecze sie toto w 180st ok. pol godziny. posypac cukrem pudrem
5 jajek
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
2,5 szklanki maki
3/4 szklanki oleju
3lyzeczki proszku do pieczenia
bialka ubic z cukrem na sztywno, reszte skladnikow domieszac (bez oleju), wlac olej i jeszcze raz wymieszac. w oryginalnym przepisie jest, zeby owoce domieszac do ciasta, ale ja klade je na wierzchu, bo i tak opadaja.
piecze sie toto w 180st ok. pol godziny. posypac cukrem pudrem
Teddy
Październikowa mać
- Dołączył(a)
- 8 Marzec 2005
- Postów
- 9 266
Karen nie wiem co ci sie dzieje z ta smietana... ja lubie taka kremowa - moze dla Ciebie to jest maslana...
zawsze biore te 36% z Piatnicy, daje cukier waniliowy i krece mikserem max 5 minut... wg mnie jest idealna...
Cukiereczku, a ciasteczkami piwnymi sie podzielisz???
zawsze biore te 36% z Piatnicy, daje cukier waniliowy i krece mikserem max 5 minut... wg mnie jest idealna...
Cukiereczku, a ciasteczkami piwnymi sie podzielisz???
reklama
Podziel się: