reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje imion dla maleństw :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Beata niestety jakoś nie porywa... nikt u nas w domu nie ma do niej przekonania. A co do Bereniki - Malpko, jak to zdrabniacie???
Za to mój szanowny mąż od paru dni katuje mnie pomysłem swojego kumpla (ciężka końcówka imprezy ;-)) i zwraca się do dziecka "bAndżelina". Oczywiście po Angelinie Jolie, w której w młodości zakochani byli chyba wszyscy informatycy, którzy oglądali film "Hackers" :-D
Z imion na "B", pomijając Bandżelinę :-D, najbliżej jest chyba Bogusia (przy czym raczej wersja Bogna niż Bogumiła, o Bogusławie nie wspomnę), ale też jakoś tak bez fajerwerków :-/
Nie będę się spieszyć, w najgorszym wypadku będę liczyć na to, że mnie olśni na porodówce :-)
:-):-DKoleżankę Bogusię też mam - równa babka!!A na Berenikę mówimy Berka lub Bera!!Kiedyś myślałam ,że mi się przesłyszało i się nazywa Weronika ale teraz to imię mi się bardzo podoba!!!
Wiesz ewentualnie może być kolejna Blanka do kolekcji:-p:-):-D

reklama
a my dalej bez pomyslu na imie dla drugiego synka:-:)-:)-(
mam nadzieje ze w koncu ktores mi sie spodoba ;-)
najgorsze ze jak juz mi sie spodoba to mezowi nie , albo znamy kogos o takim imieniu i niezbyt milo nam sie kojarzy

a jak to jest z drugim imieniem, bo słyszałam że musi pochodzić od świętego jeśli chodzi o chrzest?
ja planuję nadać drugię imię według wyboru mojego narzeczonego (a jest obcokrajowcem- i nie wiem czy to nie skomplikuje chrztu itp....?)

Niestety nic nie wiem na temat 2 imion, ale wydaje mi się, ze chyba nie musi pochodzic od świętego. Dawniej było tak, że jezeli pierwsze imię nie miało patrona, to własnie drugie miało go "wyznaczac". W ten sposób np. Miłosz dostawał na drugie Piotra, lub Maja Teresę :-).

U nas chyba będzie ten Michałek, kurcze sama nie wiem, ale nic innego nam nie pasuje, dzidzia chyba sobie upodobała. Najwyżej będzie jak z moim mężem, który do ostatniej chwili był Mackiem :-p. Byleby nie jak z jego bratem, który był Arturem do chwili rejestracji przez tatę, bo wtedy stał się Sylwestrem.

Ale się obśmieję, jak się Misiek urodzi i okaże się, że jedyne imie, które do niego pasuje to będzie Wit :-p.

Mąz nie chce Popiela :-p, mówi, ze mieszkamy na wsi a tu za duzo myszy. Cos tam o Piaście zacza przebakiwac. No ale ostatnie bezsenne noce i budzenie go około 4 z durnymi pytaniami zaskutkowły stwierdzeniem, że Misiek jest Miśkiem, ale nie Michałkiem i jesteśmy w kropce. Za to nagle zaczął byc coraz bardziej Witusiem.
Jakos nie leży nam jak do brzusia mówimy Michałku, a szkoda takie śliczne imię i taki ładny szantaż na męża miałam by nie nalegał na nastepne, bo on tak nie lubi imienia Andrzej... No nic, najwyżej nie będzie trylogi w domu :-p.
Jak narazie zastanawiamy się, ale chyba pozostaniemy na tym, że w chwili urodzenia zdecydujemy czy mały to Michałek czy Wituś.
A już mielismy propozycje nazwania małego Agatom :-p.

Ale się obśmieję, jak się Misiek urodzi i okaże się, że jedyne imie, które do niego pasuje to będzie Wit :-p.

Mój cały czas mówi na naszego synka Wit, ale ja nie chcę bo zaraz będą nazywać Go Witek:crazy: W sumie już sama nie wiem czy On żartuje czy naprawdę by tak chciał...mi z Filipa przeszło na Ernesta i tak chciałabym dać na imię synkowi;-):tak:

reklama
No u nas Michałek na 80% przepadł. Na zakupach Janek biegł do nas i wobrazilismy sobie, że to Misiek i całkowicie nam Michałek nie pasowało. Wiec teraz na tapecie Wit, nam Witek nie przeszkadza, podoba się, ale jak bedzie to chyba dopiero w chwili narodzin sie okaże, bo przewertowanie spisu imion nadal nic nie daje.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry