reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje imion dla maleństw :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jest mamy w koncu imie:-):-):-):-)
GABRIEL po krutszym osluchaniu sie coraz mocniej nam sie podoba

reklama
Mój synek miał być Nataniel, ale okazał się dziewczynką więc stanęło na Hani. Cała rodzina na mnie krzyczy że Hanka to beznadziejne imie itd ale ja sie nie daje. Moje dziecko moja decyzja;-);-)

Hanka to sliczne imię, pełne wdzięku Hanna, bardziej kuplowskie Hanka, zdrobniałe Hanuś, Haneczka, Nuśka, Hana, Hanik. Jakie beznadziejne? Nie znają się :-p.

Kluliczku chyba nigdy w zyciu nie zawolalam na swojego synka Michalek. Jakos zawsze Michas mowimy i tak sie utarlo ze w przedszkolu jest dwoch Michalow i nasz Michaś... Ale szukaj szukaj. U nas wciaz Jaś

No i własnie mężowi pasuje tylko Misiek albo Miś, ale u nas cała rodzinka na Janka woła misiu, mi się bardzo podoba Michaś i Michałek też, ale zwyczajnie nie pasuje mi do tego konkretnego dziecka. To ja bardziej chciałam tego Michała, ale widac dzidzia ma inne zdanie. W sumie z poczatku miał byc Witem, albo od Groszka Roszkiem.

u mnie nadal Oleńka zostaje, no chyba, że będzie niespodzianka to będzie Wiktor Piotr :-D w sumie i tak mam większość ciuszków niebieskich, bo po czterech chłopakach :-) ale pocieszam się tym, że - jak to już jedna dziewczyna napisała - bardziej niebieski do dziewczynki pasuje niż różowy do chłopca :tak:

Historycznie to niebieski jest kolorem dla dziewczynek. jest to kolor Matki Boskiej i niewinności. Rózowy za to to kolor męstwa i jest to delikatna czerwień, czyli kolor Chrystusa i był przeznaczony dla małych chłopców :-).

Mam nadzieję że nie wywinie numeru i nie okaże się chłopcem. Czeka na nią tyle słodkich sukieneczek że aż żal byłoby ich nie założyć;-). Jutro idziemy na USG to zobaczymy czy coś jej przypadkiem nie wyrosło.

Gabriel - ślicznie.

Mojej mamie Hania tez sie nie podobalo, ale jakby byla dziewczynka, to pewnie tak by miala na imie-krotkie, proste i piekne. Byla jeszcze wersja Gabrysi :-)
Kluliczku Michal top bardzo ladne imie dla faceta. Zastanowcie sie jeszcze ;-)

u mnie nadal Oleńka zostaje, no chyba, że będzie niespodzianka to będzie Wiktor Piotr :-D w sumie i tak mam większość ciuszków niebieskich, bo po czterech chłopakach :-) ale pocieszam się tym, że - jak to już jedna dziewczyna napisała - bardziej niebieski do dziewczynki pasuje niż różowy do chłopca :tak:
U mnie to samo, mam prawie same niebieskie ciuchy, takie mi dawali. Jeżeli sie na usg pomylili to będzie nosiła niebieskie ciuszki

reklama
A moja koleżanka dała synowi na imię,, Merłan''
Nie no bez przesady. To juz jest krzywdzenie dziecka.
Na onecie jest artykul o rodzicach, ktorzy tak swietowali przyjscie na swiat ich dziecka, ze zapomnieli mu nadac imie. No i rozpoczela dyskusja na temat imienia. Jakis dzieciak napisal, ze u nich w klasie sa dziewczyny, ktore nazywaja sie: Bibianna Kapusta i Dolores Kiełbasa. Podobno są przyjaciolkami i wszyscy na nie mowią" bigos" :-D
Moja znajoma zna goscia, ktory nazywa sie Rodżer Burek- dokladnie taka pisownia.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry