reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Propozycje imion dla maleństw :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
wczoraj rozmawiałam z męzem na temat imienia dla synka . Mąz mówi "a moze wojtuś" a Julka nato a moze miś padinkton.. albo banan Ale mielismy ubaw.. I na tym się skończyło wybieranie imienia;-)

Oj gdyby mój mąż się nie stawiał to chyba bym wybrała Wojtusia. Bardzo pozytywnie mi się kojarzy no i piękne imię i dla dziecka i dla dorosłego.

na oku: Olivia, Amelia, Sophie, Julia,Veronika, Victoria:-)
jest ciężko, pomocy!!!!:-D
Amelia ma jedną wielką zaletę - ma pisownię dokładnie taką samą po polsku i po angielsku. Niezależnie od tego, gdzie będziecie za parę lat, będzie pasować :)
jak na USG okazało sie ze bedzie dziewczynka to pojawiły sie nastepujace propozycje Milena, Marlena, Aleksandra i Judyta...teraz trzeba bedzie wybrac jedno :-)
Ja nie dałabym Judyty, za bardzo się kojarzy z bohaterką Grocholi, a to jednak takie mało oryginalne, dawać imiona z popularnych filmów czy seriali...

dzięki za waszą pomoc ,wstępnie ustalamy z mężem Olivia Victoria albo na odwrót ale jeszcze zobaczymy jak będzie:-)

reklama
Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale czy nie łatwiej nam idzie wybieranie imion żeńskich :) Moj mężulek wybrał imię Gabrysia, a dla syna nie mamy pojęcia jakie mogłoby by być ( zaznaczam, że nie znamy jescze płci, a ja czuję, że będzie chłopiec choć chciałabym dziewczynkę ""tfu oby zdrowe"") i tak na marginesie dodam, że ostatnimi laty rodzi się chyba wiecej dziewczynek niż chłopców. :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry