reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Promocje

reklama
Wczoraj w Auchan kupiłam trójpak Zupy pomidorowej z indykiem i ryżem Gerbera po 8 miesiącu - za 3 słoiczki 190g zapłaciłam tylko 5,90 zł.
Zdziwiło mnie co prawda, że w składzie nie ma świeżych pomidorów tylko przecier pomidorowy. Mam nadzieję, że to taki przecier bez konserwantów. Ale zupka jest smaczna, przynajmniej mi smakuje, a Oliwka będzie miała okazję to ocenić po południu.

Jeszcze w Auchan kupiłam tani Sinlac - po 18 zł z haczykiem (dla porównania w Tesco jest już po ponad 23 zł).

Podejrzewam, ze w najbliższym czasie bedzie sporo promocji gerbera-w celu odzyskania nadszarpniętej reputacji;-)

Ja ostatnio gotuje sama....ale czasem tak mi sie nie chce...i daje słoik..i wtedy słyszę od mamy "siedzisz w domu i nic nie robisz, nawet zupki małemu ci sienie chce ugotować. Wiesz co?""" Ale mam wyrzuty sumienia..:-:)-:)-(

ja tez daję gotowe raz na jakiś czas ugotuję ;-)ale zawsze mówię że ja jakiego nie ugotuję jak ten obiadek ze słoiczka ;-) na odmianę może dostac cielęcinke czy inne smaki :tak:z tych fajnych ja jedynie umiem pomidorową zwykła jarzynową z fasolką z buraczkiem itd a cielęciny niegdzie nie kupię albo szpinaku nie umiem ugotować :zawstydzona/y: itp.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes: wiec wyrzutów nie mam mała przynajmiej pozna różne smaki :tak:;-)

Mysia -nie powinnas miec zadnych wyrzutów sumienia!
ja na początku próbowałam gotowac i mała jadła nawet chetniej moje niz sloiczkowe:sorry2: ale dostała wysypki, po marchewce i po bananie a jak daje słoiczkowe to jest wszystko ok. Sadze, ze to dlatego ,ze słoiczki sa bio a warzywa ,które my jemy to niestety ołów , konswerwanty, sztuczne nawozy i srodki ochrony roslin w jakis niedozwolonych ilosciach i nie wiadomo co jeszcze. A słoiczki przynajmniej w miare regularnie badają:tak:

Ja też często gotuję, ale czasem daję słoiczki. Jeszcze tylko kilka miesięcy będę gotować oddzielnie, za 3-4 miesiące Oliwka bedzie jadła już to co my, no prawie wszystko, bo czasem mamy coś ciężkiego, to wtedy dostanie coś innego.

mówiłam że marna ze mnie kucharka :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: spaliłam małej obiadek :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-( gotowałam jej warzywną zupkę do tego osobno buraczki i potem miałam dodac mięsko ale mała mi tak marudziła i ją usypiałam i mimo przytrywki miałam lekko odkryte cała woda z dwóch garnków wyparowała :-( zrobił się smród garnki spalone i zawartość ich też :sorry2::sorry2:

więc bez wyrzutów sumienia dziś gotowy obiadek :-p

szkoda że mam daleko Auchan bo bardzo tanie te słoiczki :tak:

reklama
Do góry