reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Lajka - obyscie sie dowiedzieli, co stoi na drodze fasolce. Ja sama wolala bym wiedziec ze cos jest nie tak i leczyc to, niz wiedziec ze jest w porzadku, a mimo to sie nie udaje...

Danao - a ponarzekaj sobie, przynajmniej ci ulzy;)

Ja nie wiem czy mam schiza, czy mnie juz zaczynaja (.)(.) bolec ;> A mam dopiero 15dc ;] I ze niby mam sie meczyc 2 tygodnie z takimi bolacymi... ;/

reklama
Kasienka ja też jestem tego zdania, że lepiej wiedzieć, że coś jest nie tak i to leczyć. Zobaczymy...

Kasienka to ty masz owulacje teraz? może dlatego cie (.)(.) bolą...

Anastazja - KOCHANIE JESTEM :-) wywołana do tablicy się zgłaszam...
Moja @ poszła precz więc humor mi teraz dopisuje... postanowiłam sobie, że ten cykl będzie bardzo afirmacyjny pod każdym względem :tak:...wczoraj doła złapałam ale to długa historia... w skrócie : dziecię moje jedyne obwinia mnie za to, że rodzeństwa nie ma :-(..lekko się poryczałam chociaż obiecałam sobie, że już nie będę...:no:... będzie co ma być...taka wola Nieba!!!

Sun.... &&&&&&&&&&&&& nie no kurka kiedy testujesz noooooo
Kasienka, Lajka - ja też byłam takiego zdania...wkurzało mnie to, że mam takie cudowne, regularne cykle, piękne książkowe wykresy... no miód...tylko dzieciątka z tego nie było :dry:... ale jak się okazało parę przeszkód na drodze stało... teraz niby przeszkód nie ma i znowu jestem na etapie takiego miodu wykresy ładne, fazy ładne, ja czuję się doskonale bo chudnę i ..... i się zaczniemy za tydzień starać.....oooooo a cykl???33 ALBO 32 już nie panuję nad ich liczbą :baffled:

Mery-beth- a co Ty taka tajemnicza jesteś:happy2:???? A powiedz testowałaś???Który TY już dzień cyklu masz???
Lajka- a może weź Ty przebadaj się hormonalnie tak przez cały cykl... Znaczy się 2-3 dc. TSH, FSH, LH, testosteron, Estradiol, A potem w 7-8 dniu po owulacji Prolaktyna i progesteron... i wtedy jest obraz hormonalny przez cały cykl... Fajnie, że mąż badania zrobił, dla lekarza one też powinny być istotne...
Julitka- witaj :tak:
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI!!!

Witam weekendowo;)

Lajka- a cholera wie kiedy ta owulka u mnie w tym miesiacu, bo mnie nic nie bolalo i wogole nic nie czulam... W teorii powinnam juz byc po, bo dzis 16dc, cykle mam 27-30 dni, z przewaga 28-dniowych...

Nikusia - <tule> ;) mojej kolezanki mala ostatnio stwierdzila, zeby jej KUPIC mala dzidzie;D

U mnie dzis pochmurno, ale cieplo i nie pada. Przynajmniej narazie;) Cholercia cos nie moge wygrac w totka tych grubych milionow;/

Dziewczyny jak tu być zdrowym i rodzic dzieci, jak moja PRL na bank dzisiaj skoczyła do granic niemożliwości, z powodu nerwów jakie przeżyłam w ZUSie - Ja wszystko rozumiem, ale jak taka Pani urzędniczka przychodzi do sklepu/restauracji/biura podróży itd to oczekuje i wymaga żeby wokół niej biegali,podawali i się usmiechali, ale jak się przychodzi do urzędu to niestety tego od siebie już nie wymagają :angry::angry: Ale żeby nie było to na 3 osoby spotkane dziś w urzędzie tylko 1 mnie tak wkurzyła, 2 były uprzejme - ale niesmak pozostał - rozważam napisanie skargi na panią z informacji - która nie udziela żadnej informacji :szok::szok: Jestem straszni zła :wściekła/y:

kasienka - może progesteron rośnie to i (.)(.) bolą :-)
nikusia - nie zazdroszczę , usłyszeć od własnego dziecka, ciężko się słucha od rodziny i obcych - "zrób sobie dziecko" i "co robisz karierę że nie masz dzieci?"
lajka - dobrze koleżanka prawi , zrób sobie jeszcze badania hormonów, TSH już miałaś , to teraz FSH, LH , estradiol, testosteron , prolaktynę ( najczęstsza przyczyna niepowodzeń ostatnio), a 7 dpo progesteron. Mój małżonek niestety tak odwlekał swoje badanie że teraz to zdajemy się tylko na los, trzeba najpierw zarobić na badania a później na dziecko :sorry2:

dana - nie załamuj się :no: przecież była umowa na wrzesień :-p
sun - i jak dzisiaj ? ;-)

U mnie świeci piękne słońce, i jest ciepło :-p
a wczoraj patrzę przez okno a tam pełnia - ale nie to najdziwniejsze , tylko krzyż - krzyż z chmur - w świetle księżyca bardzo ładnie to wyglądała, i to nie od samolotów takie ślady - bo jeden pas szedł od ziemi do góry a drugi w poprzek a na samym środeczku księżyc , niestety nie udało się zrobić wyraźnego zdjęcia - więc pozostaje ten widok tylko w mojej pamięci :-)

Dzien dobry!

Jupiiii! Wczoraj wieczorem udalo mi sie wyslac moj projekt, wiec dzis jestem wolna i moge sie pakowac na wyjazd z M. jutro! :-) Jedziemy do domku letniskowego rodziny M. z naszymi znajomymi! :-)

Anastazja - KOCHANIE JESTEM :-) wywołana do tablicy się zgłaszam...
Moja @ poszła precz więc humor mi teraz dopisuje... postanowiłam sobie, że ten cykl będzie bardzo afirmacyjny pod każdym względem :tak:...wczoraj doła złapałam ale to długa historia... w skrócie : dziecię moje jedyne obwinia mnie za to, że rodzeństwa nie ma :-(..lekko się poryczałam chociaż obiecałam sobie, że już nie będę...:no:... będzie co ma być...taka wola Nieba!!!

Mery-beth- a co Ty taka tajemnicza jesteś:happy2:???? A powiedz testowałaś???Który TY już dzień cyklu masz???

Nikusia - dobrze, ze @ juz poszla sobie! Nowy cykl - trzymam kciuki! ;-) A ja ostatnie dni spedzilam nad projektem, bo staram sie o stypendium naukowe. Ale teraz juz nie chce o tym myslec. Wyslalam i zapominam, bo wiem, ze jest bardzo ciezko sie dostac i jest masa chetnych osob z fantastycznymi projektami... No, a cykl: dzis 40 dc, ale u mnie dwa ostatnie byly 43 i 36-dniowe, wiec nie wiem sama, kiedy sie spodziewac @... Testy zamowione, pewnie przyjda w poniedzialek.

:tak: dzień dobry dziewczyny! ależ u mnie pogoda :baffled: pada i pada, żyć się odechciewa przy takiej pogodzie. Mam nadzieję,że jutro będzie lepiej bo idziemy na te weselicho :tak:

Butterfly
- mam nadzieje, ze bedziecie sie dobrze bawic! ;-)

Witam weekendowo;)

U mnie dzis pochmurno, ale cieplo i nie pada. Przynajmniej narazie;) Cholercia cos nie moge wygrac w totka tych grubych milionow;/

Kasienka - milego dnia! U mnie tez chmurki... Mam nadzieje, ze zdaze wyjsc z corcia na spacerek zanim spadnie deszcz...

Dziewczyny trochę z humorem i proszę bez obrazy , ale może my nie tak się staramy ?

Zobacz załącznik 495748 :-D:-D:-D
Przypominam żeby wyjąć trzeba włożyć :-p:-p:-p

Anastazja - hehehe!!! Usmialam sie! :-D:-D

Hej dziewczynki, wróciłam dopiero z pracy i przeczytałam wszystko co piszecie. Moje drogie, muszę przyznać, że moja @ bardzo mnie nie zmartwiła....dlaczego? hmmm nie wiem w sumie sama, ale spodziewałam się jej właśnie ze względu na ten niski progesteron. Nie wiem czy to przyczyna nie znam się, nie jestem lekarzem. MAM NADZIEJĘ, ŻE TAK! i że w przyszłym miesiącu w końcu się uda. Do lekarza mam iść obojętnie kiedy - powiedział mi, żebym po prostu do niego przyszła obojętnie kiedy bez rejestracji z tymi wynikami. Postanowiliśmy jednak z mężem, że on też się przebada i jego wyniki mają być za jakieś 5 dni. Tak więc.... robimy narazie wszystko, żeby dowiedzieć się, dlaczego nam się nie udaje. Bo to, że ja mam anemie, do tego niski progesteron to już wiadomo. Ciekawe, co dalej. Dla mnie najważniejsze jest aby podreperować siebie i męża ( jeśli będzie trzeba) i w zdrowiu zajść w ciążę.

Dziękuję wam kochane za tyle słowa wsparcia i otuchy.

Lajka - trzymam kciuki za nastepny cykl! ;-)

Dobry wieczór:-)
Ostatnio znowu Was zaniedbuję, wybaczcie. Jakoś fatalnie się czuję, nie wiem, moze to jeszcze jakieś reminiscencje okresowe. Głowa mnie boli okropnie, rano zwlec się z łóżka nie potrafię. Lenia mam ogromnego. Ech mogłabym tak narzekać do północy:tak:

Danao - zdrowka duzo! Oby to nic powaznego...

Milego dnia wszystkim zycze! ;-)

kasienka - widzisz zapomniałąm o tych milionach napisać, siostra mojego małżonka, miała ślub 2 tyg temu i na zaproszeniach wpisali żeby zamiast kwiatów totka albo wino, no i ok 70 losowań dostali - zgadnij ile wygrali z tego ;-) Najtrafniejsza odpowiedź będzie nagrodzona w dzieciach :-p
mary - znalezione na FB :-D

roza - piękna tempka ;) nic się nie chwalisz

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry