reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Julitka witaj na naszym wątku :tak:

wróciłam od lekarza, posiliłam się i mam teraz chwilowo wolne :-D i czekam z niecierpliwością na kuriera! łańcuszek doszedł ale drugi dodatek do sukienki jeszcze nie :baffled: ja ich zabije jeżeli do jutra nic nie przyjedzie :baffled:

Cześć dziewczynki
biggrin.gif

Ja oczywiście w pracy... tempka skoczyła dzisiaj jeszcze bardziej do góry... ale coś się słabo czuję... miałam w nocy takie koszmary, że szok
shocked.gif
przez to jestem niewyspana, ale dam radę przetrwać dzisiejszy dzień
biggrin.gif

butterfly - a teraz nie pracujesz czy po prostu zmieniałaś pracę? gratuluję i żeby dobrze się pracowało :tak:
lajka - buuuu:-( szkoda że przylazła, ale tak jak pisze kasienka - przyczyną @ może byc za niski progesteron w tym cyklu, który jest niezbędny do zagnieżdżenia się i utrzymania się zarodka - Ja na własną rękę eksperyment zrobiłam i biorę od 16 dc duphaston ( został mi po poronieniu ) robiłam na wiosnę i wyszedł mi ok 11 w 7-9 dpo , to jest mój drugi cykl z dupkiem no zobaczymy czy to jest przyczyna;-)
kasienka - tym razem komentarzy nie czytałam, ale zazwyczaj czytam pod wszystkimi artykułami, to bardzo często piszą tam ludzie oderwani od rzeczywistości :tak:
sun, roza, dana - a Wy gdzie dzisiaj się podziewacie? Na słoneczku sie wygrzewacie ? :-p
julita - witaj , i zapraszam do dzielenia się wątpliwościami, złośliwościami, radościami itd :-D:-D długo się staracie?

U nas dzisiaj piękne słonko świeci, trzeba się nacieszyć bo od soboty zapowiadają zimnicę :dry: Początek cyklu zleciał mi niemiłosiernie szybko, a to wesele, a to mama, a to wyjazd, ale teraz ....... ślimaczy mi się strasznie :sorry2:

:-D nie pracowałam, jak mi się skończyła praktyka w UM to nie mogłam sobie niczego konkretnego znaleźć, ale nie będę wybrzydzać. Tyle osób nie ma pracy że cieszę się i z tego. Dlatego musimy na jakiś czas zawiesić starania. Bo lepiej trochę grosza dorobić :) :tak:

sun - jak Ty pisałaś to i Ja pisałam, dlatego Cię wywołałam do tablicy :-)
butterfly - dokładnie , nie ma co wybrzydzać, mam koleżankę co ma już 35 lat , od ok 7-8 nie pracuje, wczesniej pracowała jako opiekunka w bawialni dla dzieci, później przez miesiąc jako fakturzystka i od tego czasu tylko jakieś dorywcze. W międzyczasie wyszła za mąż i urodziła syna ( 3-4 lata ma teraz ). Najpierw było wytłumaczenie się że dopóki do przedszkola nie pójdzie to nie może pracować bo nie z kim dziecka zostawić, jak się dziecko dostało do przedszkola to nie może pracować no bo musi o 15 odbierać :baffled: ( pomijając fakt że jakieś dziecko się nie dostało na państwowe a inni rodzice pracują i np. muszą do prywatnego dawać, a ta siedzi w domu :wściekła/y: ) Wysyłałam jej najpierw ogłoszenia ambitne jak coś zobaczyłam, później już nawet na kasę do biedronki , to usłyszałam że ona już i tam i tam składała ( do różnych sklepów, piekarni ) i nikt się nie odzywa bo chyba ma za duże kwalifikacje:szok: to mówię - napisz w CV tyle ile trzeba - a ona ma wypisane wszystkie praktyki, staże i prace na czarno typu opieka nad dzieckiem u rodziny:szok: to ta mi wyjechała że czemu ją namawiam na kłamstwo :confused: wysyłam teraz jej ogłoszenia opieki nad dzieckiem - no i znowu jest nie tak - bo te kobiety to chca nie tylko opiekunkę ale i pomoc domową, a ona się na to zgadza :shocked2: a poza tym to nie po to oddała swoje dziecko do przedszkola żeby wychowywać czyjeś :nerd: No mówię Wam jestem w szoku - i to kobieta która non stop wypisuje na FB prośby o jakąkolwiek pracę bo nie stać jej np. na wyjazd nad morze z dzieckiem - a w tym roku wtopiła 400 pln w OLT ale i tak pojechała i to nie byle gdzie , tylko do Międzyzdrojów gdzie najtaniej nie jest :no:

ehhh ale się rozpisałam :-D sorry :sorry2:

Zapomniałam jeszcze przywołać do porządku Zuzankę i Nikusie - halo halo jesteście tutaj ?
lajka - a kiedy idziesz do lekarza z wynikami ?

Nie uwierzycie , mam ostatnio taką sklerozę że musiałam prawie od początku czytać wątek zeby skojarzyć kto jaki ma problem :szok:

Ostatnia edycja:
Witaj julitka ;) opowiedz coś o sobie;)

sun no to &&&&&&&&&&&&& :-D ja tez ostatnio miewam koszmary;/ raz wam pisalam o tym, ze we snie bylam w szpitalu. A wczoraj mialam sen jak sytuacja z tym swirem Breivikiem z Norwegii ;/ Az sie mokra obudzilam;D

reklama
No niestety tak jest, ja też nie wybrzydzam -> a żadna praca nie hańbi. A w sklepie z ciuchami to co tam się człowiek narobi? Poukładać czy popoprawiać rzeczy, to mały sklep na uboczu i nie ma nie wiadomo jakiego ruchu. A każdy grosz się przyda. Zawieszamy starania bo po co psuć od razu swoją opinię u szefowej? ledwo mnie zatrudni a tu już ciąża ... I pomyśli że tylko się zatrudniłam dla kasy i L4 żeby uciec od razu na chorobowe ... Popracuję trochę i wtedy się pomyśli. Co się odwlecze to nie uciecze :)

a ja na FB takich rzeczy nie wypisuję bo niestety takie informacje to jest pożywka dla plotkarzy a takich mam nie mało :)

Ostatnia edycja:
Do góry