reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Roza - nooo kurcze bardzo bym chciala zeby byl sens robic test. Ale robilam w dniu w ktorym powinnam miec @ wyszedl negatyw, 2dni pozniej przylazla @. Skonczyla sie w niedziele stad moje zdziwienie dzisiejsza temperatura;/

LAJKA- moim zdaniem lekarz ma racje co do morfologii. Zrob sobie podstawowe hormony - fsh, lh, prolaktyne i progesteron i bedziesz miala obraz swojego cyklu pod wzgledem hormonalnym. Moze tam tkwi problem.

reklama
A ja nie robilam jeszcze hormonow tarczycowych - w sumie zostaly mi tylko one i ew meskie androgeny ;] Ale jakos nie mam objawow niedoczynnosci czy nadczynnosci tarczycy wiec pewnie wyjda w normie;/

Matkoooo dlaczego poczecie dziecka jest takie skomplikowane;/

Ale zbadać dla pewności nie zaszkodzi:-)
A wydawałoby się że to łatwizna - jeden numerek i już gotowe....:-p, ale ja w pierwszą ciążę tak zaszłam a teraz.... same problemy:angry:

Roza - tak wiem ze sa takie przypadki - moja przyjaciolka miala "okres" bedac w ciazy wiec sie dowiedziala o niej dopiero ok 9tyg jak sie porzygala i w koncu test jej wyszedl pozytywny;)

A jak by tak bylo w moim przypadku to chyba cud;D moja @ byla jak zawsze- ale ja juz od jakiegos czasu mam skapa wiec pewnie nie zauwazyla bym roznicy. A poprzednie 2 cykle bylam stymulowana clo wiec nie wiem jak to moze byc po clo bo w tym mies sie zbuntowalam i nie biore nic oprocz kwasu foliowego;]

Trzymam kciuki za Wasze badania!
Kurcze, ja przyznam, ze hormony badane mialam wieki temu... Jesli znow nam tak dlugo zejdzie jak z nasza coreczka, to trzeba sie bedzie przebadac...

I powiem wam dziewczyny ze normalnie mam juz tego wszystkiego dosc- badan, lazenia po ginekologach, lekow, nie mowiac juz o tych nieudanych ciazach, comiesiecznych rozczarowaniach, kobiet w ciazy i dzieci naokolo mnie;/ mam ochote rzucic to wszystko w cholere, tylko ta moja psychika ktora ciagle mi przypomina jak bardzo chce miec dziecko...

A na dobitke przyklad mojej kuzynki- ma juz 3 letnia corke, chciala dla niej rodzenstwa, pojechala do gin, ta do niej ze akurat dobre dni ma na staranie, wiec nawet do domu nie dojechali skrecili gdzies w las po drodze i pyk - miesiac temu urodzil sie Pawelek;) no wiekszego szczescia to miec nie mozna...

reklama
Widzicie jak to jest...jednym wystarczy jedna impreza i jest niechciana ciąża...a drugi kuźwa musi się nagimnastykować a i tak niewiadomo!!!!

Do góry