reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Kasiu to miło, że do nas dołączyłaś.... Strasznie dużo przeszłaś i współczuję... wiem, że żadne słowa nie ukoją bólu... (wszystkie tu mamy problemy z zaciążeniem i wiemy jak to jest)...

Napisałaś, że zastanawiałaś się czy iść do Kliniki Leczenia Niepłodności... ja leczę się już w takiej Klinice i uważam, ze powinnaś iść chociaż na jedną wizytę, aby dowiedzieć się co specjaliści mają do powiedzenia w tej sprawie... może pomogą... może zlecą dodatkowe badania, które umożliwią zajście w ciąże i donoszenie jej (z czego z całego serduszka życzę)...

Pisz tutaj zawszę wtedy kiedy masz smutne dni... i te w których rozpiera Cię energia... Forum pomaga.... sama jestem tutaj od maja zeszłego roku (tyle, że na początku byłam pod innym nickiem) i wiele razy mogłam się wygadać... tak szczerzę... Mąż Twój też to bardzo przeżywa... więc lepiej abyś nie dokładała mu zmartwień (zresztą ja też oszczędzam mężowi bólu... bo gdy ja cierpię, cierpi on)... Zaglądaj do nas częściej...

reklama
Dziekuje za ciepłe przyjecie. Sama nie wiedzialam czy to aby ten sam wątek.Anastazja my sie chyba poznalyśmy na wątku staraczki 2012,ale nie jestem pewna.
Przykro sie czyta to co piszemy o tych probach i staraniach ale chociaz moze w grupie razniej...Ja mam dzisiaj 6dc i tak jak pisalam zaczelam brac wiesiolek 2 razy dziennie i od razu zakupilam ziola, a co tam raz kozie .....:-)Tyle sie naczytałam o tych ziolach o. Sroki ,ze tak pomagająi tyle dziwewczyn zafasolkowało po nich że nie chce czekac .Ziolka są niezle w smaku i pije sie je raz dziennie na noc .Dodatkowo karmię mojego M salfazinem.

Sun 10 miesiecy,moze to krótko w porównaniu z innymi dziewczynami .ale dla mnie całe wieki .Jestem po 30 tce i to nasze pierwsze dziecko.Jakoś zawsze wydawało mi sie ze jeszcze czas i nie bedziemy mieli problemu z zajsciem.....a zycie płata nam figla:zawstydzona/y:

Witam się...ja jestem z Weteranek...problemy z zajściem w ciąże są mi dobrze znane... bo staramy się z mężem już od ponad 2,5 roku...
Nadziei nadal brak mimo eliminacji potencjalnych przyczyn... doskonale Was rozumiem, Wasze rozterki i smutek... I podobnie jak wiele dziewczyn w życiu bym nie przypuszczała, że ja będę miała jakiekolwiek problemy z zajściem w ciąże...życie bardzo zweryfikowało:sad: moje plany!!! Dobrze, że są właśnie takie wątki gdzie można otrzymać wsparcie a prze de wszystkim ogromne zrozumienie!!!

Roza a na co ten castagnus.Ziółka są naprawdę znośne i wierzę w nie bardzoooo ,popijam też codziennie czerwone winko (podobno dobre na grubosc endometrium.Ja mam 8mm i ginka mówiła ze ok ,ale może troszkę je podrasuję:-D

Nikusia witaj:-):-) coraz nas więcej, tylko szkoda że nie ciężarne jesteśmy....

Julianka
Castagnus jest roślinnym preparatem zawierającym w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego. Preparat reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu. Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego.

DZIAŁANIE
Tabletki Castagnus poprzez stymulacje receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego.

ZASTOSOWANIE
Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu).
Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka).
Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp).
wyciagając wnioski z wczesniejszej obecności na forum to pomaga na plamienia przed miesiączką, polecany przy podyzszonej lekk prolaktynie lub przy gornej granicy jej normy
nalezy ja przyjmowac przez 90 dni
do kupienia w każdej aptece cena ok 13 zł za 30 tabl
ps do kupienia bez recepty oczywiscie - to znalazłam:-):-)

Witam serdecznie nowe koleżanki:-)
Ja tak tylko na chwilę, jakos mam problemy z organizacją dnia :-( Niby nie mam tak duzo do zrobienia, ale mam problemy z pozbieraniem się jakoś. Wadliwy dystrybutor energii na całej linii:tak:
Co u Was dziewczyny?

reklama
cześć dziewczyny .

jestem tu nowa udzielam się na wątkach ale nie byłam na Waszym :zawstydzona/y:doczytałam co nie co i niestety dopiero dzisiaj postanowiłam ,że kliknę do Was :sorry:

ja z M staramy się od 8 już lat o dziecko ,3 lata temu udało Nam się ale niestety ciąża była pozamaciczna (CP) i nadal się staramy ...k...bez skutecznie ......jesteśmy zdrowi oboje ,żadnych problemów ( do stycznia - bo od stycznia daliśmy sobie luz) byłam kilka cykli na CLO ,bez skutecznie niestety .... i zaczyna mnie szlak trafiać zdrowa ....aa..a..a ...chora?

Do góry