reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Racja, Ja się lenie w robocie :-p pewnie wieczorem znowu nie odpalę kompa , także piszę teraz :tak:
BO ZA WCZEŚNIE MOIM ZDANIEM PISAŁAM CI ,ŻE 13 ZRÓB !!!!!!

anastazja przepisała bo dobrze reaguje na tabletki a i z clo jest ta 100 % pewność ,że pęchol urośnie do rozmiaru ,w którym powinien pęknąć i później sprawdzamy tylko czy pękł ,musi być monitoring po lekach bo moga się zrobić torbiele i można przestymulować jajniki ale to u osób z miesięcznym leczeniem np.jak u mnie gdybym nie robiła przerwy :-D i zawsze większa szansa jest na bliźniaki :-D no w przypadku Niki na trojaczki :rofl2:
czyli w skrócie dużym , pasującym do mnie, mam OWU i rosną mi pęcherzyki -1 mm na dobę , i pęka przy ok 24-26 mm, to CLO może być podane na to żeby przystały prawidłowo 2mm na dobę? Bo Ja już nie wiem, każdy jest mądry i każdy ma swoją racje i zawsze wychodzi na to że lekarz jest bleee :-( bo wg innej osoby skoro rosną i pękają to podawania CLO jest bez sensu i trzeba szukać innej przyczyny, ale jak czytam to co druga dostaje CLO mimo że ma OWU.

butterfly - z tego co Ja wyczytałam to test trzeba zrobić 11 dnia brania dupka, a dupek bierze się po OWU, jeśli chcesz być pewna to lepiej wybrać się na betę, widziałam rozmowy dziewczyn które miały inseminacje i test wyszedł pozytywny dopiero dzień po terminie @ a beta duuuużo wcześniej, a jakby przestały brać dupka to mogłoby to skończyć się nie tak jak powinno.

Dzisiaj kolejni znajomi zaszli w ciąży, tzn że nie konrektnie dziś, tylko dzisiaj pwoiedzieli :-D 2 lata się starali, a Ja myślałam że po prostu nie chcą teraz, odkąd sama się staram nie zadaje takich pytań, bo wiem że są nie na miejscu.

Dzwoni mąż i mówi że mamy gonić znajomych, bo w końcu sam zostanie :-D

Ostatnia edycja:
anastazja mój dzisiaj mi powiedział,że dla niego teraz każdy dzień będzie płodny i nie mam nic do gadania:rofl2:
co do clo no to widzisz ,są teorie różne , ja biorę ,zwiększa zajście w ciążę więc czemu nie korzystać :tak:

Melduneczek:tak:
U mnie dziś temp. poszła w górę no ale takowe cykle wygórowane miałam nie raz więc nadziei sobie wielkiej nie robię...Czekam do jutra i powiem Wam czy ktoś tam u mnie zamieszkał...
Butterfly - nie znam się na testach i mimo iż mam jedno dziecko testu ciążowego pozytywnego nie widziałam na oczy... u siebie oczywiście. Uważam, że powinnaś iśc na betę a nie robic testy...ja tak mam zrobic teraz....bo często test kłamie a beta wychodzi pozytywna...i co wtedy???A Ty leki odstawiłaś a może maluszek by akurat wsparcia farmakologicznego potrzebował???No nie wiem zrobisz jak uważasz...
Ja testów ciążowych się wystrzegam...jak tylko będę jutro i w sobotę inaczej się czuła to na setkę w czawartek idę na betę.
Ja niestety w pracy mam blokadę BB i wielu innych ...zresztą monitorują nas więc nie dam im tej przyjemności podglądania :-p...więc jak wracam z roboty a rodzice młodej jeszcze nie przywieźli to mam chwilę aby u Was skrobnąc :-)
Cieszę się, że te moje pęchole popękały to w końcu dwa razy więcej szans nie???Tylko co z tego???Jak coś czuję, że znowu klapa :baffled:
Anastazja- ja mam piękną książkową owu i dostałamCLO...Właśnie ze względu na możliwośc większej ilości sznas w jednym cyklu, mało tego pęcherzyk może pięknie dojrzewac, rosnąc itd. ale nie wiemy czy do końca jest taki "super" super....CLO pomaga mu osiągnąc tą "mh" :happy2: DOSKONAŁOŚC?????:sorry2:...
Więc skoro ja ....wieczna przeciwniczka stosowania CLo z obawy o mnogą ciąże bez miauknięcia łykałam to ŚMIAŁO :tak:
Wiecie co???Mąż załatwił mi prywatne lekcje angielskiego w domu..... super,,,, sęk w tym, że gośc nie czai słowa po Polsku :baffled:...jak ja mu wytłumaczę do czego potrzebny mi jest angielski??????
BOŻE MÓJ JEDYNY :nerd:

Hej dziewczynki,
Witam się i ja, znowu wieczorkiem:p Ale znów dziś dentysta i pojechałam do rodziców, potem posiedziałam z babcią, a wieczorkiem jeszcze do znajomych i znów zlądowaliśmy w domku wieczorem.

Butterfly głowa do góry, a na test rzeczywiście jeszcze za wcześnie. Spokojnie, najgorsze jest chyba takie nastawianie się i czekanie.
Wiadomo, że łatwo się mówi, ale mi się wydaje, że psychika to połowa sukcesu. Ile się słyszy, że jak kobietki odpuściły, przestały brać leki, przestały liczyć dni, czy nawet adoptowały dziecko to dzidzia się pojawiała!
U nas już 2 lata teraz cisza, bo ja bardzo chcę...a Basia nie była nawet planowana, pyk i zaraz po ślubie był mały szok, a podejrzewam, że jak mam teraz problemy z owulacją to wcześniej też je miałam, co wnisokuję z obserwacji swoich cykli, ale wcześniej nikt mi tego nie monitorował, nie robiłam żadnych badań, istne echo, test nawet zrobilam przypadkiem bo 35 dni nie miałam okresu (co mi się wcześniej nie raz zdarzało) etc. Z tymi badaniami hormonalnymi też jest różnie moje widziały dwie lekarki i obie powiedziały coś innego... trzeba pozytywnie się nastawiać i nie myśleć:)

Skrzat ja się nie zgadzam z Twoją teorią ,ja z M staramy się 8 lat w sierpniu minie 9 ,jak może normalna kobieta zakładajaca rodzinę i dom nie chcieć mieć dziecka a przynajmniej nie myśleć o tym ,ja nie chce się wywodzić ,ale ja przeszłam i psychologów ,miałam rozmowę z psychiatrą jak składaliśmy dokumenty do adopcji i żadna nie kazała "nie myśleć" bo to normalne zjawisko i normalne odczucie u kobiety ,że chce być mama i chce być w ciąży. Każdy mówi odpuść ,nie myśl ,zmień otoczenie ,zalicz z ponton ,my jesteśmy młodzi zaliczamy wszystko ,potrafię się spić nie myśleć ,dać się unieść emocjom itd . ale na drugi dzień budzi się we mnie nadzieja ,że może to ten miesiąc??

My jesteśmy zdrowi ,pełni energii,werwy ,z pontonu .......nie mamy czasu czasem myśleć o dziecku , bo seks dla nas jest przyjemnością a nie chęcią posiadania potomka ,ale niestety przy tym narzędziu to idzie w parze !

Ja chcę mieć dziecko i wiem,że mogę mieć .....kwestia czasu ,ten na górze podobno wie co robi ;-)

Cześć dziewczyny!
happy8se.gif
dopiero teraz się wygrzebałam z łóżka. Wczoraj miałam kryzys całkowity
dry.gif
, ale pogadałam z Misiakiem i jutro kupimy test w razie "w" - zobaczymy! Postanowiliśmy też zrobić te badanie nasienia. Tam gdzie ja się leczę koszt 200 zł plus dojazd ... trochę za dużo, bo przez stymulację się wypompowaliśmy z kasy i szukałam dalej, bliżej. Robią badania bliżej ale znów w 1 placówce 220 zł
shocked2.gif
shocked2.gif
a druga, tańsza ale kolejki
shocked2.gif
... Termin mamy na 12 lutego
shocked2.gif
ale za to koszt 80 zł ...

W poniedziałek składam papierki do pracy. Tam gdzie pracuje mój G, będą przyjmować na przedmontaż. Mam nadzieję,że będą też chcieli babki. Bo tam kilka robi, ale większość facetów. Spróbować można. Dzwoniłam do tego kierownika ale nie odbiera
dry.gif
wypełnię formularz i najlepiej niech mu G osobiście zaniesie, bo się z nim zna.
happy8se.gif

Butterflay i to jest pozytywne myślenie;) Trzymam kciuki:D
Zuzanka 81 pewnie każda z nas ma trochę racji, ale niestety często się słyszy o tym co napisałam...przykre to, że tak działa nasza psychika, ale często to właśnie ona wywołuje blokadę. Mam kilka koleżanek, którym lekarze mówili, że w ogóle nie będą miały dzieci a są teraz mamami:D Bo odpuściły z myślą że się nie uda, więc nie ma co liczyć dni a potem czekać czy się udało, a tu masz;) Więc coś w tym jest moim zdaniem!

My dziś w domku, wyciągnęłam łososia na obiad, Młoda się bawi, a ja z kawką na chwilę do kompa, potem jakieś porządki by pewnie trzeba zrobić przed weekendem:p Miłego dzionka:)

reklama
cześć dziewczyny
skrzat pewnie i coś w tym jest ja nie mówię do końca nie ;-)ale wiesz przy takim stażu jak ja szlak mnie trafia i uwierz mi nie myślę co miesiąc ,mieliśmy i remont i wyjazdy itd a tu nic ,no szkoda ,musze się zacząć porządnie starac to się uda :-p

butter no to dobrze,że masz jakieś plany to zajmie głowę a badania eMka będą dobre ,zobaczysz ...:tak:

ja też uciekam sprzątnąć bo później mam dentystę :confused:na 15

Do góry