reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
dokładnie tak, kamery w domu itp - tragedia (ale jak na moje to super naciągane jest ;P)

ja też mam dzisiaj lenia, ale muszę się wybrać do sklepu, bo mam zamiar zrobić miłą kolacyjkę małżowinkowi :) w końcu ma sobotę mieć wolną, więc muszę to wykorzystać ;-)

:-) hehe, ja z moim kochanym G zrobiłam obiad bo o 11 kończył pracę to na coś się przydał :happy::happy: a teraz mi zginął, coś sobie grzebie na dole przy samochodzie :-D a wieczorem też mam zamiar go wykorzystać bo u mnie już 15 dc a z obliczeń wychodzi,że owulacja powinna być w najbliższych dniach :tak:;-) a z nowym łóżkiem nie ma oporów :-D:-D bo stare z lekka już się zużyło :) no chyba,że nie mam tej owulacji - ale raczej biorę leki zapisane przez lekarkę to chyba coś powinno być ... aczkolwiek moje 1,5 dniowe okresy dają do myślenia ostatnimi czasy :D

może teraz odpuści Ci stres i będzie już normalnie :)

ja niestety mam bardzo późne owulacje, bo z reguły 19-21dc (o ile to są owulacje, ale testy owu i skok temperatury wskazuje, że jest duże tego prawdopodobieństwo) i mam nadzieję, że to już, bo mnie dobija to czekanie. Tak mi się straszliwie ciągnie zawsze.

Możliwe,że przez stres :happy: ja okres mam dzięki lekom ... ginekolog mi powiedziała,że czas mnie goni bo może być jeszcze gorzej ... i od ostatniej wizyty minęło 6mcy i powiedziała że jak nie uda się w tym czasie to będziemy myśleć. Też robiłam testy ale na końcu się zdenerwowałam i wszystkie co miałam wyrzuciłam. Ja za pierwszym razem zaszłam w ciąże "wpadkowo" ale co z tego jak jej nie dotrzymałam

Więc koniecznie się musisz do niej wybrać i działać jak najszybciej w tym kierunku, żebyś potem nie miała do siebie żalu, że można było coś zrobić, a się tego nie zrobiło. Wiem łatwo się mówi, ja sama jakoś straszliwie nie potrafię się zmusić do zrobienia badań, a obecny lekarz wcale mi w tym nie pomaga, bo dla niego za krótko się jeszcze staramy. Oszaleć można.

No i widzisz - kolejny dowód na to, że najłatwiej zajść "wpadkowo"
ja niestety tak nie umiem, bo lubię mieć w życiu wszystko pod kontrolą i moje cykle i to oczekiwanie, że może w końcu się uda wystawiają moją cierpliwość na wielką próbę
poza tym przez dłuuugie lata się zabezpieczałam i raczej myślałam o tym, żeby nie wpaść, a teraz muszę się przestawić, więc tak po prostu nie myślenie o tym jest dla mnie arealne ;p

reklama
Do góry