reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

kasienka - ale pytania :szok: nigdy nad tym się nie zastanawiałam, ale może się wchłaniają :confused:
nikusia - Ja też chcę być w ciąży :zawstydzona/y:
No i dobrze że nie robiłam testu po odstawieniu dupka, bo bym zobaczyła to czego nie lubimy , to by było zbyt piękne żeby było prawdziwe - pojawił się różowy śluz - myślałam że może chociaż plamienia ustaną przed @, a tu ani ciąży ani spokoju od plamień :crazy:
Walczę z Wami dalej :tak:

reklama
No zaczelo mnie to zastanawiac, bo niby te niezaplodnione jajeczko jest wydalane wraz z @... No ale skoro jest ciaza to nie powinno byc @ wiec co z tymi niezaplodnionymi jajeczkami hee... A przeciez coraz czesciej sie slyszy o "okresie" w ciazy... Moja przyjaciolka miala ta niby @ bedac w ciazy... ;]

dziewczyny jak jest kilka pęcherzyków zawsze jeden jest dominujący czyli rosnący szybciej który osiąga ok 24 mm tak statystycznie mają pęcherzyki ,jeśli pęka i zostaje zapłodnione jajeczko to reszta się wchłania pęcherzyków tak samo jak przy @ jeśli nie dojdzie do zapłodnienia one się wchłaniają :tak: nie wszystkie pęcherzyki są pęcherzykami zdolnymi do zapłodnienia ,to jak do in vitro pobierają komórki jajowe(pęcherzyki właśnie) to z reguły przy stymulacji ma się kilka ,kilkanaście ja miałam 12 z czego 8 było dobrych do zapłodnienia a zapłodniło się 6 jajeczek bo się 2 nie zapłodniły ....

więc jak jest ich kilka to jedno lub dwa się zapłodnią bo przecież są bliźnięta itd ,to reszta się wchłania ,bo są tak jakby puste ..

jestem po dwóch inseminacjach i dwóch podejściach do in vitro ,troszkę mnie przeszkolili w tej kwestii;-)

Ja podczas stymulacji mialam 3 pecherzyki praktycznie jednakowej wielkosci w 12dc wszystkie ok 2cm i teoretycznie wszystkie 3 mogly peknac. I gdyby sie tylko 1 zaplodnilo to reszta jajeczek by sie wchlonela? Bo przy normalnym cyklu gdy jest tylko jeden pecherzyk i peka, to niezaplodniona komorka wydalana jest z @ - tak bynajmniej wyczytalam. Stad moje pytanie, co jesli peknie wiecej niz 1 pecherzyk a tylko 1 komorka zostanie zaplodniona... Co sie dzieje z reszta komorek skoro w teorii powonny zostac wydalone razem z @ ;D ale mam rozkminke;D

MATKO JEDYNA :szok:...ALE PYTANIE??
Kurcze no na zdrowy rozum powinny się wchłonąc...ale zabijcie nie wiem:no:
Zresztą niech się cholerniki nigdzie nie wchałniają:nerd: niech się zapłodnią i dadzą nam dzidziusie :tak::-)
O tyle wymyśliłam :-D

O MATKO JEDYNA :szok::szok:
ZUZA....
ALEŻ BY BYŁO &&&&&&&&&&&&&&&&&& KOCHANA A NIE CHCESZ NA BETĘ JUTRO LECIEC ???Kurcze no &&&&&&&&&&&& oby to było małe serduszko kochana..... No jasny gwint ale emocje....
jak ja wytrzymam do tych waszych sobót, testóe, bet no nie.... miałam się wyspac :happy2:

reklama
Zuza ?????No dawaj sikałaś czy coś ???:-)Przepraszam ale takie emocje, że matko jedyna nooo :tak:
CZEKAMY NA WIEŚCI...
A co do grubości endo to ja bym jednak polemizowała... bo ja przed histeroskopią potrafiłam mieć endo w 13 dniu cyklu 15 mm więc nawet myśleć nie chcę jakiej wielkości było w 28 dniu cyklu....
ZUZA&&&&&&&&&&&&&&
SUN &&&&&&&&&&&&&&

HUUUURA PIĄTEK :-)

Do góry