reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

hahaha, każą :-D:-D:-D
Muszę Was od rana trochę podrażnić żywieniowo :-p na wieczór planuję zrobić sushi :-p ryż przed chwilą ugotowałam a reszta to 10 min i do stołu będzie podane :-)

reklama
Sun- a gdzie masz swój wykres...:-)chętnie zerknę... i nadal trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&& chociaż moim zdaniem ten cały test to jedynie formalność :tak:...i nic nikt Ci kazać chyba nie może...Twoja/Wasza decyzja a my czekamy na dobre wiadomości ...NIECH WRESZCIE KTOŚ ZACIĄŻY NOOOO:-)

Sun a ty miałas jakiś monitoring?? co powiedział lekarz w 16dc?
Patrze na twoj wykres i wydaje mi sie ze owulacja wystąpiła pozniej, albo pękły ci dwa pecherzyki. na moje oko faza lutealna powinna być zaznaczona od 27dnia cylu (czyli 24 sierpnia) i wg tego miałabyś dzisiaj 14dfl.

I jak tu człowiek ma być zdrowy :wściekła/y: c.d. ZUS - więc w piątek 31.08 złożyłam podanie o wydanie zaświadczenia, pan powiedział że 7 dni, ale żeby dzwonić w środę - może się uda wcześniej, to dzwonię dzisiaj - i baba mi mówi że gdzieś tam wysłała zapytanie i czeka, powinno być w tym tygodniu, a jeśli nie to będzie musiała przesunąć termin :angry::angry::angry: czym do cholery one się tam zajmują, skoro w ciągu ustawowych 7 dni ( sprawdziłam ) nie mogą sprawdzić czy w ciągu 18 mies zapłaciłam składki ( mam wszystkie wydruki że było opłacone o czasie ) :crazy::crazy:
Czy tylko Ja mam takie wymagania co do kompetencji urzędników w XXI wieku, gdzie wszystko jest skomputeryzowane? :confused:

Kochana w tym właśnie m-c nie miałam monitoringu, ale ja mam owulacje zawsze max do 20 dc... (tak zawsze miałam potwierdzone na monitoringu) 15-16 dc miałam ból owulacyjny... czyli owulka według temki wychodzi 18 dc... tak jak wskazuje wzrost tempki.... No ale nie wykluczam, że mogła być później... tyle, że później nie czułam wogóle owulki..

Ostatnia edycja:
ja miałam bol owulacyjny w 10 i 11 dc a pozniej w 13 i 14 diu cyklu, tak mnie jajniki napieprzały(dosłownie) ze zwijałam sie zbbolu, ale .. no własnie jest ale... ale to jest to ze nie było ani poł pecherzyka w jajniku na monitoringu(12dc)....
Takze bol owulacyjny nie jest do konca wyznacznikiem przebycia owulacji.

Mogło być też tak, ze pekły ci dwa jajeczka w odstępie paru dni... miałam tak jak zaszłam w poprzednią ciąże... i dlatego nie utrzymał sie wzrost tempki po pierwszym spadku bo drugie jajo szykowało sie do peknięcia.

Na ta chwile jeśli owulacja była tak jak myślisz to na teście powinny już wyjść 2tłuste krechy, a jeśli owulacja była pozniej to albo za max 2 dni dostaniesz @ albo teścik wyjdzie ci blado-pozytywny :)

Ja w tym moim cyklu po raz pierwszy po 12 latach mierzenia tempki sama nie wiem o co chodzi....

reklama
Do góry