reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

odebrałam wyniki...bilirubina ponad 8...niedobrze...martiwe sie:-( jutro rano do pediatry...
a mała jakos zasnela...
postanowilismy ze na razie bedziemy robic jak lekarz kazal czyli te kropelki biogaia i plantex jak po kilku dniach poprawy nie bedzie odstawimy plantx a sprobujemy przepajac ja czyms innym...musimy powoli zmieniac wszytsko zeby sobie nie namieszac:-)

reklama
hej wszystkim ja od 2 dni padam na pysk. Mała budzi się o 4 i jest aktywna do 23 wieczorem. Mam dość jak ona tak daje radę to ja nie wiem bo ja stara baba wymiękam :crazy: ona śpi zaledwie 10 min w ciągu dnia. Kurcze dziś już nie wytrzymałam i kupiłam jej smoczek. Całe szczęście że w końcu przed chwilką padła bo ja nawet nie mam kiedy posprzątać
Chyba kupię sobie chustę mała nie cierpi leżeć :baffled: toleruje tylko pion.
A teraz pies przychodzi i przynosi mi zabawki żeby trochę się z nią pobawić :no::no::no: nie mam sił....

Emilko trzymamy kciuki.

Anik567 chusta nam pomogła bardzo w okresie kolek i w pierwszym miesiącu, fajna sprawa jak dzieciaczki nie chcą spać itd:) A smoczek też bardzo przydatna rzecz:) Tylko na psa nie mam sposobu;p

Anik u mnie zdaje egzamin nosidełko chicco - jak mała miała kolki i bolał brzuszek to cyk do nosidła i się uspokajała i zasypiała - też nienawidzi poziomu tylko pion :-)
Ja przez 3 tygodnie od 7 do 9 tygodnia przechodziłam oczy jak 5 zł i aktywność mojego dziecka 24h - jak byłam u pediatry to mówił coś o skoku rozwojowym i , że to na pewno przejdzie za ok - 2 - 3 tygodnie no i swoją drogą też , że ma problemy z brzuszkiem - ale te aktywności bez płaczu to skoki. NO i rzeczywiście nie wiem czy to zbieg okoliczności ale jak minął 9 tydzień to mała zaczęła więcej spać i nie była już taka aktywna - oby jak najdłużej :)

A babcie jeszcze nauczyły na rękach.
U mnie od kilku dni dobrze - małą zasypia już o 22 a nie o 1 :00 i w ciągu dnia też więcej pośpi.
Wczoraj tylko coś nie mogła kupki zrobić i chyba miała wzdęcia - więc zrobiłam jej rumianek i zasnęła. A dzisiaj rano jak nigdy była tak głodna, że musiałam jej butle robić - a zawsze cycki jej wystarczały :)

Ja od kilku dni skazana na samowystarczalność - mąż przeziębiony i leży w łóżku do małej nie podchodzi :) W chałupie brud jak nic - ale dzisiaj przyjeżdża babcia to będę mogłą też spokojnie pojechać na zakupy w lodówce już wiatr wieje.

Trzymajcie się dzielnie babeczki :)

Ostatnia edycja:
hejka mała dostała czopki Luminal...wie ktos cos o tym??
i jeszcze jedno pytanko...chce odstawic jednak ten plantex i zaczac podawac rumianek...tylko co to znaczy leciutenki rumianek? :-) i czy wy to jakos slodzilyscie np glukozą? bo moja mała tego rumianku za cholere nie chce wypic :-) chyba zbyt gorzki jest...pytam o dosladzanie bo wiem ze niektorzy poją dzieciaczki wodą z glukozą własnie....pomyslalam ze moze ten rumianek tez mozna poslodzic??
dzis w nocy spala 7 godzin...wstyd sie przyznac ale ja jak padlam to dopiero jej wielki placz mnie obudzil...potem chyba chciala nadrobic i 3 godziny na cycku mi wisiala...
teraz spi druga godzine, jak sie obudzi zaliczy cycka, kąpiel i mam nadzieje zasnie...

Witam Wszystkich!
Mam 3 miesięcznego synka, i ten sam problem z usypianiem, ale w dzień. Mały ma kolki, próbowaliśmy wszystkiego, nic nie pomagało, teraz pije mleko nutramigen i kropelki BioGaia, kolki się zmniejszyły, teraz boli go jedynie po jedzeniu, jak szybko zje, a czasem nie chce chwycić nawet butelki, pomimo tego, że jest bardzo głodny. W nocy śpi dobrze, ale pobudka 5 lub 6 rano, w dzień śpi po półgodziny, jak już jest bardzo zmęczony to bardzo płacze, zanosi się, aż w końcu zasypia, tez tylko na chwilkę. Czy sen w dzień sie unormuje? I jak opanować ten płacz? A jeśli chodzi o pytanie czy można dosłodzić rumianek, myślę, że tak ja dosładzałam herbatkę rumiankową glukozą, bo dzieci nie chca tego pić.

hejka mała dostała czopki Luminal...wie ktos cos o tym??

Luminal to czopki uspokajające, moja córka dostała je w szpitalu, kiedy miała atak płaczu/kolki (do dzis nie wiemy co to było) w każdym bądź razie sa przypuszczenia, że to po czopku z luminalem, ale dodatkowo był w nich encorton (czy jakos tak, w każdym bądź razie silny steryd, którego tak małe dzieci nie powinny dostawać, a przepisał je nam ponoc jeden z najlepszych pediatrów :crazy:)

zapewne można dosładzać, ale ja jestem przeciwna:) Moja nic nie piła z butelki dlatego ja podawałam łyżeczką tylko trzeba baaardzo uważać co by nie podtopić... Leciutki to hmmm moja Mama ze dwa razy robiła to poprostu zanurzyła na pół minutki torebke i tyle:) i Mała dostała kilka łyżeczek i nawet chętnie je pobierała a darła dziób w między czasie tzn w trakcie picia się uspokojała na chwilke i dalej w ryk;) ale po kilku łyżkach albo zbiag okoliczności albo kolka ustąpiła, u nas były bardzo silne ataki więc jak ustępowały to natychmiast było widać:)

Lumianl jest bardzo silny, ja bym nie podała niestety:(

reklama
Do góry