reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

kaatia uff... czyli Ania nie jedyna z takimi dzaiwnymi zachowaniami:-)

magdzik_w i "super" kolejna osoba potwierdzająca, że mija :) my też nie wierzyliśmy, że z Anią poprawi się tak hmmm... lada dzień, a dziś?? ... może ostatnie miesiące "wyprostowały" naszą cierpliwość, postrzeganie codzienności, ale dziś gdy Ania marudzi, staram sobie przypomnieć co było i szybko stwierdzam "dziś mamy aniołka" :)

Evelajna ze smokiem, z czyckiem (kiedy jeszcze Marta miała pokarm) było identycznie. Dziś są noce, że co średnio 30min trzeba jej zaaplikować smoczka, aż nie zapadnie w głęboki sen, a wtedy sama wypluwa i śpi jak aniołek. A ostatniej nocy mieliśmy ewenement, Ania poraz pierwszy od urodzenia czyli od 4 miesięcy nie obudzxiła się w nocy na karmienie, na siłę dostała butrlę po ok. 8h :) czyli idzie książkowo, bo piszą, że 5 miesięczne dzieci nie muszą być karmione nocą :)

reklama
cos ty z pełną świadomością moge powiedziec ze w moim przypadku nci nie pomaga...
chodze normalnie z psami, nawet teraz chodze z nimi szybciej na bardziej aktywne spacery, popralam sobie recznie, myje naczynia w brodziku na klęczkach (zlew nam sie popsul hihi), podlogi tez zaliczylam, meza zgwalcilam pare dni temu...no nic...na mojej małej nic wrażenia nie robi:-)

no ja mam sie zgłosić do szpitala w piątek jeśli do tego czasu sie nic nie wykluje...
i chyba znow zaśmiecam wątek pedra swoimi żalami :-) wybacz wujku ....

wujek wybaczy:)
To nie źle, że dopiero w piątek. a na ktg kazali Ci jeździć?? Mi po terminie kazali zrobić ktg no i już zostałam w szpitalu (tak w skrócie)

Kaatia, Pedro, u nas z tym smokiem podobnie- właściwie tylko czasami gdy zasypia potrzebny i jak ją ubieram w skafander, bo tak to sobie radzi i ssie palce.
A ja chciałam głód oszukać i nie pozwolić, żeby się rozdarła, ale nie pomogło. Bez cycka się nie obeszło i koniec końców miałam wyrzuty sumienia, że tyle dziecinę przetrzymałam.
Tylko, że Pati nie budzi się z braku smoka. Jakoś tak się składa, że budzą ją własne ruchy, np. "kto mi wsadził palca do oka?" i gotowe. Jak śpi z nami to staram się tych łapek pilnować, żeby nie latały jak wiatraki, ale w łóżeczku rekord to dwie godziny i to było w... grudniu:szok: No i oczywiście budzi się wściekła. Ech... Byle do wiosny;-)
EmilkaT już? Idź do jakiegoś prywatnego gabinetu, niech Ci kłujną pęcherz płodowy i prosto do szpitala. Pomoże na pewno:-D

U nas jak łapki latają to wkładam misia miedzy łapki i ma co miętosić zwłaszcza przy zasypianiu:) trzyma wtedy i mnie tak serce nie boli:)

Emilka się nie meldowała dziś, więc może w końcu...:)

reklama
Witam,dawno mnie tu nie było:zawstydzona/y::-(. Jakoś nie miałam weny do pisania i pisałam tylko na "swoich" wiecznych wątkach...przepraszam. A więc zacznę od pochwalenia się,że NICOLE OD 24.01.09r. tupta sobie sama,bez niczyjej pomocy:-D.

Nom poza tym to Nicole dalej śpi ze mną,dalej daje czadu,ale poza tym ma na zmianę dni,że cały dzień coś się jej nie podoba,i co chwilę buczy i tupie nóżką,a kolejnego dnia jest kochana,taka do rany przyłóż:tak:

Do góry