reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

reklama
Eeeee pogoda się poprawi to na spacerach wszystko się zrzuci.
No ja wiem,że z katarem można.Nawet w mróz chodziłam bo lepiej jej sie oddychało.Bardziej się bałam,że nas ulewa złapie i zmokniemy.Wprawdzie i w deszcz sie czasem chodziło, ale u nas taki wiatr,że mi folie z wózka zwiewa:-D

O a co do tego krzesełka karmelcia to ono ma jedną niewątpliwą zaletę.Mało miejsca zajmuje :) Ja mam to plastikowe co dziewczyny i zadowolona jestem bardzo.Jednej rzeczy mi w nim tylko brakuje.Takiego magicznego guziczka żeby się samo składało do rozmiarów pudełka zapałek :D

Ostatnia edycja:
no i d**a nie kupię krzesełka... może to i dobrze poszukam innego. Tyle że boję się że znowu miejsca na nic nie będzie... ech i jak tu dogodzić kobiecie? ;-)
ja właśnie młodą położyłam i chyba śpi bo nie woła mnie żeby smoka włożyć a zasnęła bez ;-) iśmiać mi się chce jak sobie pomyślę jak wczoraj znajoma córkę usypiała - co chwilę wkładała jej smoka do buzi, mimo że dziecko nim ciągle pluło a na spanie po prostu na rękach ululała a jak tylko młoda zrobiła yyy to już do niej biegła: ciooo kochanie ciu ciu ciu oć do mamusi... ech jeszcze nie wie co ją czeka potem ;-) i tylko mi zazdrościła bo ja Amelkę do ich huśtawki wsadziłąm a ona po chwili mega radości po prostu zasnęła ;-) ech, mimo wszystko mam cudowne dziecko!!! mimo tych nerwów, gorszych dni i łez kocham każdy jej uśmiech i każdy grymas...
e-stera z tym jedzeniem to wiesz co, ja już mam dosyć... 8 miesięcy po porodzie o niektórych cciuchach sprzed ciąży mogę zapomnieć, bebzon wciąż wielki, szeroka w tyłku i barkach i ciagle 4 kilo z 16 do zrzucenia zostało i aż się płakać chce bo momentami to aż się głodziłam i nic ciuchy stare są be na nowe kasy nie ma i czasami to się nawet nie czuję jak pewna siebie kobieta sprzed ciąży tylko jak jakiś kocmołuch... ech tyle tych wynaturzeń zara przepis wrzucę
E-stera Oliś jest cudny i śliczny i jak kiedyś będzie szukał narzeczonej to mnie tam wrzuć na listę oczekujących ;-) znaczy się Amelkę ;-)

Ano proszę uprzejmie wiadomość oryginalna autorstwa karmelci:

bierzesz jednego koguta, skubiesz ile się da, jak już nic się nie da oskubać to na wrzącą wodę i gotujesz chama.... o sorki to nie ten przepis :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
filet z łososia dzień wcześniej umyłam, wrzuciłam do miski polałam oliwą (ze 3 łyżki), 2 łyżki cytryny, kostka knorr koperek, sól pieprz i wyjazd do lodówki. Następnego dnia ziemniaki ugotowałąm normalnie tylko je rozrobniłam (ale nie na puree tylko tak na małe kawałeczki), łosia do piekarnika na pół godziny w folii aluminiowej na ok 180 stopni a na patelnie sporą łyżkę masełka, pokrojone wcale niedrobno 2 małe albo jeden duży pomidor, 2 ząbki czosnku i biały ser bo akurat miałam, powinna być dobrej jakości feta, soli troch i pieprz i podsmażyłam ale to powinno być takie, że te pomidory i ser sobie pływa w sosie z czosnku, masełka i wody z pomidorów, w sensie płynne :) no i na talerzu położyłam te ziemniaczki, na to mieszankę z patelni a obok łosia i pokropiłam wszystko cytryną i znów sobie klawiaturę zaśliniłam ;-) Smacznego!!!!!

bierzesz jednego koguta, skubiesz ile się da, jak już nic się nie da oskubać to na wrzącą wodę i gotujesz chama.... o sorki to nie ten przepis :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

obudziłam Marysie kurka wodna, tak hahaha! I nadal nie ogarniam się!
Dziewczyny to jest bardzo poważny wątek i ja nie wiem co na to założyciel!!! On tu poważny problem poruszył, a Wy takie sobie żarty urządzacie!!!:rofl2::rofl2::rofl2:
Ihhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
ps. koffane dziewczyny, fajnie że jesteście:) hihi
Estera ja też chce na liste ja też...tzn Manie prosze wpisać! Mały poprostu boski, Brad Pitt to już przeszłość:) Buziaki dla Olisia

Anik??? Beciaczek???

Oli trafił na wątek gdzie same laski są.............................temu to dobrze......:-D:-D:-D:-Da on tylko jeden.a sory jest Wikuś..ale on to jeszcze młodziak:rofl2::rofl2::rofl2:niech podrośnie to też będzie rwał kobity:laugh2::laugh2:
Jutro wyślą pojazd Oliwiera to sie obfotografujemy jak dojdzie ze wszyaskich stron dla obecnych tu dziewcząt:-p:-p:-p:-):-):-)

Chyba bede musiała obkleic monitor folią a pod tyłek Gosi pieluchę podłożyć bo czytanie tych Waszych wypocin grozi różnymi wypadkami.
My sie do listy dopiszemy chętnie.Ma chłopak dobrze

reklama
Do góry