reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy z oddychaniem CPAP.Prosimy o Porady!

reklama
Maleństwo powolutku dochodzi do siebie, dzisiaj nawet pierś possał, ale Doktor kazał karmić go butelką bo rzekomo zbyt mało ściąga z piersi i się odwadnia... Aga mówi, że troszkę ją zirytował, ale siła wyższa...
Igutek ma wyjęte już wszelkie podłączenia, jedynie monitorowe na przczepione:) więc taki już pewny do trzymania na rękach...
a o to jedna z dzisiejszych fotek przesłana dla Taty:)
Zdj__cie0154.jpg

Ostatnia edycja:
Auto czeka w gotowości, a jak nie nasze to dziadek popędzi co sił po maluszka:)
Kurcze dzisiaj Aga zauważyła, że Ignasiowi pępuszek wystaje jakoś dziwnie i pielęgniarka mówi, że może to być przepuklina pępkowa, jutro na obchodzie zapytamy kierownika, bo to rzeczowy facet! Troszkę się tym faktem zmartwiłem, nie powiem, że nie...
Dzisiaj robione było RTG Płucek i wyszło dobre to tak dodatkowa informacja.

Tato Ignasia, to bardzo prawdopodobne, że ten wystający pępuszek to przepuklina pępkowa. Ale na razie nie masz się co przejmować, podobno u wcześniaków zdarza się często, przy czym u bardzo wielu dzieci taka przepulkina sama się wchłania. Mój synek miał ogromną przepuklinę pępkową, co jakiś lekarz go widział to mówił, że jeszcze nie widział tak dużej przepukliny - i każdy miał własną teorię jak z tym walczyć. Skończyło się na zaklejaniu specjalnymi plastrami i obyło się bez operacji, teraz nie ma śladu. Mam nadzieję, że już na dobre.
Śliczny chłopczyk z Ignasia :-) I widzę, że już naprawdem duży postęp, w ubranku, na rączkach mamusi...Oby tak dalej!
PS. Historia z autem niezła. Domyślam się, że nie było Ci do śmiechu, ale masz talent pisarski, żeby tak pięknie opisać to całe nieporozumienie ;-)
Pamiętam, że jak mój synek był mały to mojemu mężowi ukradli rower spod szpitala.

No do śmiechu mi nie było na pewno, ale co poradzę, stało się ... Mam nauczkę by dociekać na przyszłość zanim zostawię gdzieś Auto.
O tej przepuklinie czytałem, właśnie że się potrafi wchłonąć, ewentualnie plasterki, chociaż podobno są bolące przy zdejmowaniu, ale dzisiaj na obchodzie zapytamy lekarzy co o tym myślą, bo wczoraj trafił się taki konował na dyżurze że masakra ... miał swoją teorię na wszystko zupełnie inną niż przez te dni inni lekarze... A może on się jako jedyny zna?!
Uśmiałem się, czytając, że ukradli wam rower, normalnie to tylko Polska rzeczywistość daje nam takie przeżycia chyba... Jakby mało tego było, że nasze misiaki są chore to jeszcze albo ukradną, albo zniszczą ajjjjj...

Marku, jak pisała Majka - przepukliny to zmora wcześniacza. Plastrowanie daje super efekty a plasterek wystarczy nasmarowac dobrze oliwką i zejdzie sam:)
Pisz co tam dzisiaj u malutkiego:)

reklama
Dzisiaj naszego malutkiego o 15 przenoszą na Kardiologię, więc kolejny etap przed nami i za nami, kurcze wiem że to może za szybkie z mojej strony, ale jak tak dalej będzie to mam przeczucie, chociaż często mnie zawodzi, ale mam, że niedługo będę miał swoje skarbki już w domku:) Jak na razie wszelkie badania wychodzą bardzo ładne...
Lekarz dzisiaj na obchodzie powiedział, że to nie przepuklina i nie mamy się co martwić to taka uroda Ignasia:)
Będą miały dziewczynki za co ciągać w przedszkolu:) hehe:)

Do góry