reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy z ciążą-krwawienia,plamienia

dziewczyny... KAZDE PLAMIENIE W CIAZY NIE JEST NORMALNE, ZGLOSCIE SIE JAK NAJSZYBCIEJ DO SZPITALA ZEBY SPRAWDZIC SKAD TO PLAMIENIE, ZBADAJCIE SOBIE POZIOM PROGESTERONU W SZPITALU PEWNIE WAM ZBADAJA LUB ODRAZU PODADZA LEKI. chyba nie chcecie sobie pozniej poluc w brode jak np waszym kruszynka brakuje progeseronu (duphaston, luteina) to moze uratowac zycie waszym dzieciom... a problem z progesteronem wcale nie jest drobny.. jak go za mało to ciaza sie nie utrzyma, nie rozwinie, dojdzie do poronienia... nie bagatelizujcie tego, wierzcie mi nie chcecie czuc tego co ja odczuwam po dwoch stratach choc u mnie ciaze obumarly i nie bylo samoistnego poronienia, ja nic nie zaniedbalam wiec nie mam sobie tez nic do zarzucenia.

reklama
Plamienie w we wczesnej ciąży bywa naprawde czymś normalnym. Może to być drobny problem z progesteronem dostaniecie tabletki albo czopki i wszystko bedzie pięknie. A taką prawdziwą szkode jaką teraz wyrządzacie dzidzi to nerwy. PAMIETAJCIE ONO CZUJE KAŻDĄ EMOCJE!!!

Nie powiedziałabym,że plamienie jest czyms normalnym. Raczej można powiedzieć,że czasem nie oznacza niczego złego. Ale nie zawsze. Dlatego każde plamienie powinno być skonsultowane z lekarzem.

Witam!
Jestem tu nowa, a zdecydowałam się napisać, bo potrzebuję Waszej porady,
Obecnie jestem w 6 tyg. ciąży stwierdzonej przez lekarza - także na USG.
Wykryto uwypuklenie kosmówki(myślę że to krwiak) do wnętrza pęcherzyka ciążowego.Lekarz przepisał tabletki i kazał się nie wysilać.

Bardzo proszę o poradę.

aga a o co konkretnie pytasz?
troche za wczesnie na stwierdzenie czegokolwiek - zwlaszcza jezeli to uwypuklenie jest niewielkie - za pewne dostalas albo luteine albo duphaston - nie myle sie?
słuchaj lekarzy - odpoczynek i zero stresu to najlepsze rozwiazanie :)

też miałam krwiaka w 9tc. Bierz tabletki i leż, leż i jeszcze raz leż. Spracerki tylko do kibelka, a tak okupujesz łóżko Po 2 tygodniach będzie wszystko ok. Nie ma się co przejmować tylko odpoczywać.

Dziewczyny dobrze piszą! Nie denerwuj sie, duzo,duzo odpoczywaj....wszystko bedzie dobrze:tak:

ja tez mialam krwiaka-lezałam ponad miesiac, nic nie robiłam....i wszystko dobrze sie skonczyło!

spokoju zycze i oby wszystko wróciło do normy:tak:

Cześć Aguś2010! Jestem w 13 tyg ciąży i też mam krwiaka. Spokojnie! Leżę od 1,5 tygodnia. Nie jest łatwo, ale to jest jedyne wyjście! Leżeć, leżeć, leżeć!!!! Dużo osób ma tę przypadłość. Ja w czwartek mam wizytę kontrolną - mam nadzieję, że będą same dobre wiadomości!
Życzę dużo zdrówka!

Hej, ja tez mialam krwiaka na poczatku ciazy. Dostalam Luteine. Lekarz kazal lezec, ale powiedzial, ze nie wypisze mi zwolnienia, bo to za wczesnie :) Troche sie to gryzlo ze soba, bo albo lezenie albo praca tak? Na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo. W pracy powiedzialam, ze mam krwiaka i pokazalam wyniki usg. Dyrektor na szczescie jest laskawy i sam wyslal mnie na urlop (tylko ze 2 tygodniowy) platny :) krwiak sie wchlonal a maly urodzil sie zdrowiutki jak rybcia ;) Tego samego Wam zycze :)

reklama
Dziękuje ślicznie za porady ,majka20001 ma racje lekarz przepisał mi luteinę,leze już 5dzien troszeczkę się martwię bo krwiak jest w wnętrzu pęcherzyka ciążowego a nie nad,moj lekarz powiedzial ze jeszcze takiego przypadtku nie widzial.
ale jestem dobrej mysli.
Pozdrawiam