reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy skórne naszych dzieci

Trudno powiedzieć... zauważyłam, że u Maxa wokół ust skóra robi się czerwona na przykład kiedy na dworze zimno a on pod smokiem się uślini. Wtedy w domu wokół ust czerwone brzydkie plamy które potem zmieniają się w suchą skórę.
Ale to raczej nie jest wysypka tylko większe plamy.

reklama
oo trafiłam na temat właśnie lekarka kazała kupić mi oliatum dla małego ale tak się zastanawiam nad emolium ( jest dużo tańsze) stosowała któraś z was ?? chodzi mi o jakość jakiegoś tańszego odpowiednika no bo jednak oliatum trochę kosztuję a mój mały nie ma już praktycznie śladu po tej wysypce i tak się zastanawiam czy sprawdzić najpierw coś tańszego czy od razu kupić oliatum

Magdzik ja używam dla Małej Oilatum ale zamawiam przez neta z doz.pl Oilatum z importu równoległego jest to ten sam produkt tylko, że sprowadzany z zagranicy. Za 500 zapłacisz 46,98, więc w porównaniu z Emolim nie jest już duża różnica. U nas Oilatum sprawdza się.

Oilatum, emulsja do kąpieli (import równoległy), 500ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Ostatnio Mała miała znowu wysypkę na główce i pogorszenie objawów alergii wrrr ale już jest lepiej. Walczę dalej ... dieta, dieta, dieta, bo Malutka nadal nie jest w żaden sposób przekonana do butelki.

oo trafiłam na temat właśnie lekarka kazała kupić mi oliatum dla małego ale tak się zastanawiam nad emolium ( jest dużo tańsze) stosowała któraś z was ?? chodzi mi o jakość jakiegoś tańszego odpowiednika no bo jednak oliatum trochę kosztuję a mój mały nie ma już praktycznie śladu po tej wysypce i tak się zastanawiam czy sprawdzić najpierw coś tańszego czy od razu kupić oliatum
a właśnie smaruję małemu tą buźkę Tanno- Hermal Lotio i już była taka ładna a dziś znowu zaczyna się robić to paskudztwo
Zobacz załącznik 324230 myślicie że naprawdę może to być od śliny??

No faktycznie - brzydkie to! A czy skóra w tym miejscu jest sucha?
Ja wypróbowałam na sobie oba te kremy, według mnie emolium jest lepszy!

Ritka oj sucha jest nie wiem przejdę się do dermatologa bo już drugi tydzień się smarujemy a tu nic :-( hmm... już sama nie wiem chyba jednak na początek kupię ten emolium i zobaczę jak będzie ok to będę kupowała emolium a jak nie to spróbujemy oliatum ale jeszcze to przemyśle :)

Madzik - wątpię, że to od śliny. jeżeli będziesz kupowała emolium, to kup krem specjalny - jest jeszcze skuteczniejszy i przeznaczony właśnie na takie problemy. Kiedy moja córka miała atopowe zapalenie skóry na policzkach, wyglądało to bardzo podobnie. Wtedy smarowałam jej oliwką z ziołoleku z wyciągiem z siemienia lnianego, ale teraz nie mogę jej znaleźć, chyba już nie produkują. Powodzenia w kuracji!

W instrukcji butelek NUK znalazłam info, że lateks może uczulać dzieci... info dla mam, które mają smoczki z lateksu (te żółte).

melduje ze po stosowaniu physiogelu wsio zeszło tylko poliki raz sa prawie zagojone raz sie odnawiaja...ale mysle ze to od podraznien mechanicznych.

Magi , !!!!!!super!!!!!!!

My jak na razie stosujemy physiogel od ok.3 tygodni,tyle że Wasz jest chyba jakiś inny:eek:My używamy takiego ghg.jpgczy to ten sam???:confused2:

reklama
Do góry