reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy skórne naszych dzieci.

myślę, ze jeżeli mleko już mu dajesz od miesiąca to chyba to nie jest jednak przyczyna tych krostek, ja bym jeszcze poczekała i zobaczyła jak te plecki będą wyglądały jutro

reklama
Słuchajcie u nas różyczka wyglądała jak zwykła potówka...:baffled::tak::tak::baffled:
Ale u Melaszka to nie jest zwykłe!:no:
DO LEKARZA!!!!! JUŻ(z rana:-))

maylach idz z malutkim do lekarza.To jednak alergie was nie puściły,a juz sie cieszyłam ze macie z tym spokój.
U nas nie jest dobrze mały ciagle na cos uczulony,Przez ta alergie i ciagły katar i kaszel mały miał zapalenie oskrzeli a teraz znów ma jakies świsty,juz dwa razy przekładałam szczepienie.Musiałam kupic inchalator,dobrze ze choc za leki do inchalacji zapłaciłam niedrogo,bo oprucz nich bierze jeszcze syropy i zyrtec i kupe innego dziadostwa ciagle cos mu wciskam do dzioba.Ja cos niestety przegapiłam,spodziewałam sie jak zwykle wysypki albo brzydkiej kupy a mały po jakims jedzinku ma ten cholerny katar,jest mi z tym żle ze to przegapiłam a teraz moje dziecko sie z tym meczy.

Dziewczyny mam pytanko. Wiem, ze bła juz o tym mowa, ale siedze juz poł godziny i szukam i nie znalazłam:zawstydzona/y:
Zosia ma juz od dłuższego czasu krostki wokół ust, czasem na policzkach. Nie wiem od czego to. Nie byla wczesniej na nic uczulona i nie dawałm jej nic nowego do jedzonka. W zasadzie od poczatku jadłam wszystko i nic jej nie było nigdy.
Czy to mozliwe, zeby te krosty były od sliny? Sa tylko na buxce, nigdzie indziej. Skórka wszedzie jest gładziutka i ładna, tylko wokół usteczek wygląda naprawdde brzydko:-( Nie smaruje jej buzi zbyt często, ale moze zaczne? Mozeci epolecic jakis kremik? Uzywamy hippa do twarzy.

DMUCHAWIEC jak najbardziej moga byc od sliny, jak teraz dzieci raczkuja, a pozniej pakuja raczki do buzi to tak mzoe byc. Moze tez tak byc jak daje sie dziekcu buziaki. Zwlaszcza mezczyzni jak maja ostra buzie po goleniu .

MAYLAH a Ty smarujesz czyms malego po kapieli??? albo moze zmienilas proszek?? Mi to szczerze powiedziawszy nie wyglada na alergie pokarmowa, tylko uczulenie na cos innego typu krem, proszek..

Ostatnia edycja:
Przyłączam się do słów Stopi, to wygląda jak uczulenie na proszek, płyn lub inny środek, może nawet oliwka.

Aniu, Julce też od jakiegoś czasu zrobiły się krostki na brodzie. Pewnie od śliny. Bo napoliczkach to kilka wyszło po twarożku. Widać skaza nie odeszła w nie pamięć:baffled:
aha , my smarujemy Julce Emolium , schodza ale znów się pojawia 2-3 szt, więc to na bank od śliny. Mojej koleżanki dziecku to samo się zrobiło odkąd raczkuje.

hej pisze tylko,że juz zniknęły krotki, placów czerwonych tez nie ma, mi tez to na alergie nie wyglądało, bo w sumie po czym, ? Dzwoniłam do mojej lekarki,a ona mi powiedziała,ze to najprawdopodobniej potówki, bo mały spał ostatnio na dworze, i moze sie zgrzał,a te place, to od tego,ze on ma bardzo delikatną skórkę,i takie lekkie odparzenia mogły sie zrobic, posmarowałam mascia z wit A, któa ona mi kiedys poleciła i pomogło:-) mówiła,ze jak do poniedziłku nam nie zniknie to ma przyjsc, a dzis rano miał jeszcze pare krostek na karczku, takich z białymi czubeczkami, a teraz po 5 godzinnym spacerze tylko w bluzie krostek nie ma.
Ale dziękuję Wam serdecznie za pomoc !!!!!

hej pisze tylko,że juz zniknęły krotki, placów czerwonych tez nie ma, mi tez to na alergie nie wyglądało, bo w sumie po czym, ? Dzwoniłam do mojej lekarki,a ona mi powiedziała,ze to najprawdopodobniej potówki, bo mały spał ostatnio na dworze, i moze sie zgrzał,a te place, to od tego,ze on ma bardzo delikatną skórkę,i takie lekkie odparzenia mogły sie zrobic, posmarowałam mascia z wit A, któa ona mi kiedys poleciła i pomogło:-) mówiła,ze jak do poniedziłku nam nie zniknie to ma przyjsc, a dzis rano miał jeszcze pare krostek na karczku, takich z białymi czubeczkami, a teraz po 5 godzinnym spacerze tylko w bluzie krostek nie ma.
Ale dziękuję Wam serdecznie za pomoc !!!!!

super, ze juz po problemie, bo wygladalo to nieciekawie!! :-)

reklama
P1090928.jpgP1090929.jpg

Tu akurat wysypka po spacerze, wiec bardziej blada. Rano wygląda to znacznie gorzej.

Do góry