reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy skórne naszych dzieci.

Juluś też ma potówki na szyjce, śpi w nocy przy oknie otwartym i w samym body, w dzien na golca a i tak sie poci ...

Włoski już raz jej sciełam , nie wierze w przesądy a nie chciałam żeby małej do oczu leciały (spiąć da ale zaraz ściąga spinke i ją zjada:baffled:). Teraz jej odrosły trochę i niezle jej sie poci głowa, wiąże w kitkę a ona po chwili sciąga gumke i znow to samo

reklama
my też walczymy z potówkami od paru dni, podobnie jak u was też mała chodzi albo tylko w bodziaku albo w ogóle tylko na pampersie, a na plecach i na szyi ma tych krostek całkiem sporo

a co do włosków to ja już swojej też podcinałam, co prawda tylko grzywkę ale u nas było dokładnie tak jak u Beaty, czyli grzywka wchodziła do oczu, a jak włoski związałam w kitka to za chwilkę już gumki na głowie nie było, a bałam się żeby mi tej gumki nie wsadziła do buzi, więc wolałam podciąć grzywkę

Dzisiaj to już widziałam te krostki w różnych miejscach, zapewne to potówki, ale przy kostce są inne, ale myślę że to też od ciepła, do tego raczej swędzą

u nas już pomału potówki znikają, ma ich jeszcze troszkę ale to już niewielka ilość w porównaniu z tym co było parę dni temu ;-);-);-)

Patra a moze jakas felerna partia Ci sie trafila z pampersami.kiedys np.czytalam o pampersach z biedronki ze dzieci dostaly grzybice.

Będe broniła pieluszek z biedronki jeśli mowa jest o "Dadda". Uzywam ich prawie od samego początku i jestem bardzo zadowolona. Zastanawiam sie czym może charakteryzowac się tzw falerna partia ? Wydaje mi sie że każdy bobas na rózne pieluszki może reagowac wysypką. A grzybica od pieluszek hmmm chyba jak sie zmienia dziecku raz na pól dnia pieluchę. Wybaczcie ale jakos mi w to trudno uwierzyc...

ja równiez wlasciwie czesto zmieniam rodzaje pampków, teraz akurat mamy huggiesy bo byla promocja, ale i czesto kupujemy dada i moim zdaniem one wogole nie odbiegają od n.p takich huggiesów, nie smierdzą, nie przesiakają, ladnie trzymaja się pupy no i maly nigdy nie mial odparzonej pupy przy nich. Chodz powiem szcerze ze w upaly to czasem malego puszczam nawet bez pampa tylko w majteczkach bo mi jest go szkoda, wole zmyć podłoge.

Adddaaa masz racje z tym puszczaniem bez pampka;) W te upały dla maluchów lepiej czasem puścic ich na golaska. Skóra troche pooddycha a ich zadowolenie mówi wszystko.
beata26 no wlasnie róznica w cenie ;)
Jeśli chodzi o potówki to w tych upałach raczej ich nie unikniemy pomimo wszystko. Emoluim do kąpieli i jak najwięcej gołego ciałka , a same znikną za jakis czas. Pozdrawiam dziewczyny:)

Ostatnia edycja:
viev napisalm tylko to co slyszalam.kazdy uzywa to co chce.jakos po tym nie moge sie przekonac zeby je kupic. tak samo napewno nigdy nie kupie fotelika z chicco, po testach z proxima.nawet za 10 lat jak bede miala nastepne dziecko to nie kupie. tzw.zaufanie do firmy.

reklama
I ja puszczam Joniego czesto na golaska bez pampka i wogole bez niczego....siedzimy czesto na kocyku w ogrodzie i tam niech sobie siusia ile chce :):D
A co do pieluszek...to jak jestem w PL to kupuje jak jest promocja ok 10 paczek HUGISSOW(nie wiem czy tak sie pisze ;)) a jak jestem tu i juz mi zabraknie to pampersy...kupilam ostatnio jakies tanie bo robi kupke 3-4razy na dzien to pomyslalam ze po co tracic na drogie jak i tak mu czesto przebieram-i tu blad byl...dostal odparzenia po 2 dniach...(na noc mial pampersa oryginalnego,,,) takze nie bede na pupci Joniego oszczedzac kilka euro...

Do góry