reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy skórne naszych dzieci.

maylah pisałas chyba na watku głównym ze odstawiasz synkowi jedzonko bo go chyba cos uczula,jak juz wszystko testujesz od nowa to sprawdz też sinlac,w nim jest kwas cytrynowy ktury miedzy innymi mojego Alana uczula,nie był bardzo obsypany,ale troche tego było i ciagle sie zastanawiałam od czago i myslałam co zeżarłam,moja wina tez troche była bo kwas jest prawie wszedzie no i herbatek małemu też nie moge dawac przez to:no:
Dałam małeku kawałek selera do zupki i nastepnego zonka mamy:wściekła/y:
Najgożej z deserkami mamy bo on nie może jabłuszka,śliweczki,brzunio mu po tym dokucza,a jabłka sa w wiekszosci deserków:wściekła/y:,nie moge go karmic w nieskończonośc morelami hipa,bo bananów juz nie lubi,zaciska usta i tak sie krzywi jak bym cytryne mu chciała wcisnac,a tak sie zajadał skubaniec mały.

reklama
Hej dziewczyny

czy waszym maluszkom smierdza główki bo mojej małej mimo kąpieli co jakis czas pachnie ale dla mnie to zapach jakby kartofelka zastanawiam sie czy nie jest to spowodowane vit.d bo czuje ze małej poci sie główka dość często.jakie macie spostrzeżenia jesli chodzi o zapach główek...

Hej dziewczyny

czy waszym maluszkom smierdza główki bo mojej małej mimo kąpieli co jakis czas pachnie ale dla mnie to zapach jakby kartofelka zastanawiam sie czy nie jest to spowodowane vit.d bo czuje ze małej poci sie główka dość często.jakie macie spostrzeżenia jesli chodzi o zapach główek...

Może idź do lekarza bo mi się kiedys o to lekarz pytał czy małej poci się główka, czy podczas jedzenia czy podczas snu.
Chodziło wtedy o odpowiednią ilość witaminy d3. Więc może dostaje jej za mało lub za dużo?
Radzę udać się do lekarza.;-)

Chyba i ja bede musiala udac sie do lekarza.
Igorowi podczas jedzenia poci sie glowka. Nigdy jej namietnie nie wachalam, ale raczej nie smierdzi.
Myslalam, ze to normalne. Je cieply posilek, zawsze to jakis tam wysilek i sie lekko poci :confused: hmmmm....

Szczepienie mamy dopiero 27stycznia. Bede musiala umowic sie wczesniej na wizyte... bo i te krostki wokol buzki nie znikaja.
ale przejechac wozkiem w tym sniegu bedzie graniczylo z cudem.

Wilsonka dzieki za uswiadomienie.

Alankowi przy jedzeniu też sie troche poci główka,ale nie śmierdzi,wydaje mi sie ze to normalne bo zawsze to jakis wysiłek jak tak ciagnie tego cyca,no i jak sie do mnie przykleji to tez dodatkowe ciepełko ma,przy jedzeniu łyzeczka nie zauważyłam zeby sie jakos pocił wiec chyba ok.
dziula dzisiaj gdzies czytałam ze jakiemus dziecku robiło sie uczulenie wkoło ustek po zjedzeniu kaszek smakowych,pewnie u ciebie to cos innego,ale moze faktycznie jakies jedzonko go uczula.

Mojej Gosi kiedyś pociła się główka tzn robiła się szybko tłusta, nie śmierdziała. I jak byłam z małą na 2 szczepieniu zapytałam o to lekarkę. Wtedy pytała mi się czy wydaje mi się że główka poci się podczas jedzenia czy podczas snu. No i kazała mi dawać przez pewien czas 1 krople więcej co drugi dzień. I faktycznie pomogło.

No ale nie wiem jak u Was. Zresztą od czasu do czasu doktora warto odwiedzić...bo z waży i obejrzy a my będziemy spokojniejsze. Miłej nocki mamuśki

Małemu co prawda nie robi sie tłusta i jak tylko konczy jedzonko juz jest zaraz suchutka,ale cenna wskazówke zanotowałam i bedziemy sie pytac na szczepieniu.
Dziewczyny słyszałyscie o czyms takim zeby po szczepieniu przez 2 dni nie dawac warzyw i owoców bo dziecko moze złapac na nie alergie:baffled:pierwszy raz słyszałam cos takiego i wydaje mi sie to troche niedożeczne bo nikt takich informacji przy szczepieniach nie podaje:confused:

Myslalam, ze to normalne. Je cieply posilek, zawsze to jakis tam wysilek i sie lekko poci :confused: hmmmm....

mojej też się czasami poci główka przy jedzeniu, ale to najczęściej tylko po kąpieli wieczorem, no i ja też myślałam, ze to normalna rzecz:confused::confused::confused:
Dziewczyny słyszałyscie o czyms takim zeby po szczepieniu przez 2 dni nie dawac warzyw i owoców bo dziecko moze złapac na nie alergie:baffled:pierwszy raz słyszałam cos takiego i wydaje mi sie to troche niedożeczne bo nikt takich informacji przy szczepieniach nie podaje:confused:
ja pierwszy raz o tym słyszę, o ile się nie mylę, to po ostatnim szczepieniu mała na pewno dostawała jakieś deserki, anie zauważyłam aby coś ją uczuliło,

u nas chyba trochę źle tolerowane są obiadki i zupki z gerbera, bo po pierwsze mała po nich trochę ułewa, a po drugie wyskakują jej pojedyńcze krosteczki, a patrzyłam na skład tych słoiczków i one są z mlekiem i nie wiem czy to moze mieć na to wpływ, dodam tylko, że po słoiczkach bobovity nic niepokojącego nie zauważyłam, a może któraś z was też miała podobne spostrzeżenia

reklama
To krosteczki z rana Filipka, wieczorem nie było juz zaczerwienien, tylko blade krosteczki podskórą
Jak myślicie co to?
Od m-ca Filip jest na zwykłym modyfikowanym mleczku, wiec mysle,ze to nie od tego, zreszta skaza troszke ma inne objawy, sucha skórke w innych mcach.
A te place wygladały, jakby go cos ugryzło, takie białe plamki , jak was komar ugryzie:baffled:a wokół tego plac czerwony

Załączniki

• IMG_6059..jpg
    IMG_6059..jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 87
  • IMG_6053..jpg
    IMG_6053..jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 92
  • IMG_6057..jpg
    IMG_6057..jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 81
Do góry