ADA mój mały ma nieraz takie od alergi,ostatnio miał takie suche po brokule,smarowałam kremem emolium i pomogło, mysle ze lepiej żebys małemu to smarowała czyms nawilżajacym niż sudocremem bo on wysusza.
Maylah skoro koleżanka poleca to może sprubój,ja też bym raczej prubowała wysuszyc.
A u nas ciagle jakies paskudztwo wyłazi,chyba sie udam do jasnowidza na co mały jeszcze uczulony,jak go cos nie uczula to ma na reszte wzdecia,juz nie wiem czym go karmic i siebie też,powoli mam dosyc tego karmienia piersia,przechodze załamke normalnie,podejżewam ze mały ma alergie na swoja alergiczna kaszke SINLAC a dokładniej mam na celowniku kwas cytrynowy ktury sie tam znajduje.W zwiazku z czym odstawiłam kaszke a sobie soki,dzemy,kisle a nawet margaryne bezmleczna
itd bo kwas jest prawie wszedzie,teraz to nawet oszukanych ciastek nie jem,a ze słodyczy cukier mi został,zebym jeszcze chociaż schudła od tych wyżeczen a tu waga stoi jak zaczarowana.Ale po paru dniach u małego pierszy raz chyba taki piekny buziulek bez żadnej krosteczki wiec ja dalej nic nie jem a małemu zaczełam znów podawac sinlac i kilka krostek na brzusiu ma i na szyjce i brudce też wiec znów odstawiam i zobaczymy czy buziolek sie oczysci jak nie to sie chyba pochlastam bo juz nie wiem co bym miała podejżewac.
A tu Świeta ida żarło trza zrobic i patrzec jak mężo zajada a ja ślina do pasa
ciekawe jak bym chciała sobie zrobic 12 potraw to co ja bym skleciła zeby małego nie wysypało i brzunio nie bolał
Pocieszam sie ze może jeszcze ze dwa miechy i chociaż te wzdecia mu mina.
Może kturas mi podpowie co dawac małemu do picia,soczów nie chce za bardzo,herbatki ziołowe go uczulaja a w owocowych jest kwas,wiec nie wiem sama wode,a może z glukoza co myślicie?
Ale sie wyżaliłam i nasmeciłam ale naprawde nieraz mam dosc jestem od paru miesiecy na poście a jemu wraz cos wyłazi w tedy myśle ze to wszystko nie ma sensu i powinnam mu dac butle,ufff lżej mi troche:-)
Pozdrawiam alergików i ich mamusie:-)