reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

Mój Maciuś tez ma ostatno zaparcia. Dzisiaj się nawet popłakał jak robił kupkę :mad: musiałam mu pomóc. Co robić? Staram się dawać mu dużo picia ale to jakoś niepomaga.

reklama
Jak nie było Kamila, to się śmiałam z tych "kupkowych" tematów mam, a teraz sama z napięciem wypatruję w każdej pieluszce ;) Emi, emih biedne te Wasze dzieciaczki :( U nas, po wprowadzeniu marchewki, też trochę się w tym wględzie pogorszyło. Pediatra poradził nam dopajanie, najlepiej herbatką koperkową. U nas to wystarcza, więc innych sposobów nie znam. Może więcej jabłuszka by pomogło? Nie wiem...

ja daje Julce codziennie 5 kropli espumisanu a jak nie robi dłuzej kupki to dostaje jabłko i efekt jest błyskawiczny...taki ze ostatnuio kapałysmy sie w umywalce..

Filip tez mial zaparcia.najbardziej pomagal mu sok jablkowy z gerbera,pewnie dlatego,ze jest gesty. no i laktuloza.

nam na zaparcia pomaga sok z jabłek. Ostatnio Macio robił strasznie twarde kupy po nocce wiec kazała mu podawac przed snem picie herbatke czy soczek i pomogło. po wprowadzeniu kaszek ryzowych kupki Macio robi raz dziennie

espumisan po to aby nie miałaproblemów z bączkami.. a jabłka bądz sok jabłkowy pomaga zrobis kupkkę bo ma błonnik.. marchewka jest zatrzymująca a mieszanka jabłka z marchewką normalizująca ( podaję za bobowitą czy hipem.. juz nie pamiętam).. Sama jem codziennie jabłka bo zawsze miałm problemy w tej materii.. :laugh:

Mojemy małemu na zaparcia pomaga suszona śliwka. Kupuję takie małe słoiczki Gerbera i daję mu pól każdego dnia. zanim mu zaczełam podawać nie było mowy o załatwieniu się samemu.. nic nie pomagało ani jabłko.

reklama
Do góry