reklama
Mamusie mam pytanie: czy Waszym dzieciaczkom też wyskakują krostki na buzi po słoneczku? Synka wysypało i nie wiem po czym ale mam wrażenie że po słoneczku, bo w domku troszkę bledną. I jak sobie z tym radzić, czy smarować maścią czy kremem? A jaki krem używacie na takie słoneczko?
ithildin biedny Olek . z Filipem juz lepiej,sytuacja zostala opanowana. bardzo sie balam,ze sie odwodni,ale nie ejst juz tak zle. my mamy nozycznki z babyOno i sa dobre.nie zaokraglone tylko takei proste. widzisz,minelysmy sie.ja od Zagorskiej wychodzilam chwile przed 15
estenskar ja byłam w przychodni o 15.02 dobrze, że z Filipem już w porządku!
my mamy nozyczki canpola, nie chciałam takich, ale dostaliśmy, więc używam... też są proste(nie zaokrąglone), tylko że strasznie grube, rączki jeszcze ok, ale do tych paznokci u nóg nie jestem w stanie się dostać, naprawdę... a jak nie obetnę na czas, to potem one same się łamią, i pewnie przez to ta cała historia... myslałam, że może polecicie jakieś lepsze? czy te Chicco i babyono są cieńsze? a podczas snu już przestałam obcinac, okazalo się, że "na żywca" odbywa się to jednak lepiej
my mamy nozyczki canpola, nie chciałam takich, ale dostaliśmy, więc używam... też są proste(nie zaokrąglone), tylko że strasznie grube, rączki jeszcze ok, ale do tych paznokci u nóg nie jestem w stanie się dostać, naprawdę... a jak nie obetnę na czas, to potem one same się łamią, i pewnie przez to ta cała historia... myslałam, że może polecicie jakieś lepsze? czy te Chicco i babyono są cieńsze? a podczas snu już przestałam obcinac, okazalo się, że "na żywca" odbywa się to jednak lepiej
Ja też mam nożyczki z Canpola i dobrze mi się nimi obcina, ale może dlatego że Adaś ma dość duze raczki i nóżki więc łatwo mi nimi operować. No i obcinamy na żywca, rączki spoko gorzej z nóżkami, za bardzo nimi wywija. :laugh:
Kupiłam dzisiaj krem do opalania z faktorem 60 z Daxa, bo z Nivei były tylko do 25 faktor a to wydaje mi się za mało. Adaś też ma już zbyt rumianą twarzyczkę od słoneczka. No i po tym upadku ma siniaka pod okiem (dobrze że nie na oczku bo wyglądałby jak po bójce ) ale da go sobie dotknąć więc musi go nie boleć.
Kupiłam dzisiaj krem do opalania z faktorem 60 z Daxa, bo z Nivei były tylko do 25 faktor a to wydaje mi się za mało. Adaś też ma już zbyt rumianą twarzyczkę od słoneczka. No i po tym upadku ma siniaka pod okiem (dobrze że nie na oczku bo wyglądałby jak po bójce ) ale da go sobie dotknąć więc musi go nie boleć.
dziewczyny,ja nie wiem juz co robic Filipo ma znowu biegunke znowu odparzenia,pomimo,ze smaruje grubo sudocremem. chyba znowu zastosuje make,bo sudocrem wcale nie pomaga. najgorsze jest to,ze Filip ma ta biegunke od niczego. poczatkowa myslalam,ze to jest reakcja na nowa kaszke,ale juz od ponad tygodnia jej nie podajemy. ciagle je marchewke i ryz na zmiane albo razem. co zrobic??
AsiaM
mama czterech córek
Ja jak wcześniej pisałam, dostałam receptę na maść borną i nie ma śladu po odparzeniach, choć były naprawdę okropne. A co do biegunki to się nie wypowiem, bo nie doświadczyłam tego. W każdym wypadku życzę szybkiego powrotu do zdrówka!
Mu mamy nożyczki z BabyOno i jestem z nich bardzo zadowolona. Mają zaokrąglone końcówki naprawdę bezpiecznie się nimi obcina pazurki. Na początku obcinała podczas snu ale dość szybko zaczęłam na "trzeźwo" Młody siedzi u mnie na kolanach i daje spokojnie sobie obciąć paznokcie. Co do krostek na buzi to znacznie zbladły, zdecydowanie były od słońca. Dzis kupiłam emulsję do opalania Ziajka z faktorem 30 oraz parasolkę do wózka i po dzisiejszym spacerze na buzi nic nowego sie nie pojawiło. Mój synek w końću odetchnął z ulgą że słoneczko nie świeci mu prosto w oczy.
reklama
Podziel się: