reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

reklama
Ja zawsze używałam maści z pantenolem nivea, nie wiem czemu teraz nie zadziałała, będę chyba musiała kupić ten sudocrem

U nas też się tak już zdarzyło ;D i smarowałam bepantenem i Alantanem, nie wiem nawet czy alantan czasem nie jest lepszy. wszystko poznikało ale potem jeszcze chwilę smarowałam alantanem tak zapobiegawczo.

Byłam wczoraj u lekarza, bo wszystko się jeszcze bardziej zaczerwieniło i dostałam receptę na maść borną, używam jej od wczorajszego wieczora i jest chyba troszeczkę lepiej, zobaczymy czy przez ten weekend zejdzie. To ogólnie pierwsza Ali choroba- pieluszkowe zapalenie skóry. No i jeszcze mamy na razie odstawić chusteczki nawilżane i myć pupę czystą wodą

eg16 pisze:
Emi_25 pisze:
Maciek zrobił się ostatnio jakiś niespokojny a jaki nerwus.

A dzisiaj w nocy dał mi popalić. Obudził mi się 2 razy ok 24 i 2 w nocy i za każdym razem musiałam go nosić prawie godzinę, zapalić światło bo on się boi, itp. Padam z nóg.

Chyba dzieciaki wkraczają w ten etap, kiedy uświadamiają sobie, że mama to zupełnie oddzielna osoba i troszkę się boją. Małgosia też ostatnio przytula się do mnie jak nigdy wcześniej...

Byłam dzisiaj w przychodni po receptę na szczepionkę ale niestety nie widziałam się z lekarzem. (tzn receptę dostałam ale nie wchodziłam do gabinetu bo były tłumy) a Adasiowi ostatnio ropieje jedno oczko i żadne przemywania nie pomagają. Nie wiem co z tym zrobić.

reklama
eg16 najlepiej wybierz się do specjalisty,na szczęście chodzi się do niego bez skierowania :) pediatra tylko wypisze receptę na kropelki a nie powie co było przyczyną i na co masz uważać :)

Do góry