onanana Jeśli mogę coś polecić to najlepszy na sutki jest purelan z medeli, do kupienia w aptece albo przez net. Działa o niebo lepiej niż bepanthen i poprawa jest natychmiastowa. Poza tym po karmieniu smaruj cycusie swoim mlekiem-też pomaga. To przejdzie, nie martw się, też tak miałam. Pamiętam, że jak mały się zasysał to aż gwiezdy z bólu widziałam;-) Ale po parunastu dniach cysie się goją, tylko trzeba smarować Powodzenia!
reklama
onanana u mnie pomogło smarowanie sutków mleczkiem Nasz pokarm ma duże właściwości lecznicze, mi pomógł, choć przez pewien czas też było kiepskawo, nie powiem.
My teraz walczymy z innym problemem- pleśniawki, cały jęzorek ma młody biały
onanana
Fanka BB :)
julieet nakładki ratuja mi zycie. Mam do doopy brodawki, pomijając to, że przy nawale wcale nie dalo się wyciagnąć- ratowała nas strzykawka.
kachutka... pocieszyłaś mnie... kilkanaście dni
Ja już powoli tracę nadzieję i wiarę w siebie.Teraz żeby nakarmić małą muszę wpierw odciągnąć trochę mleka (co też mi kiepsko idzie)a potem zakładam kapturek i daję cyca i gwiazdy też widzę. Ale jak już mala się zassie i mleko jej spływa to czuję że latam ze szczęścia...
kachutka... pocieszyłaś mnie... kilkanaście dni
Ja już powoli tracę nadzieję i wiarę w siebie.Teraz żeby nakarmić małą muszę wpierw odciągnąć trochę mleka (co też mi kiepsko idzie)a potem zakładam kapturek i daję cyca i gwiazdy też widzę. Ale jak już mala się zassie i mleko jej spływa to czuję że latam ze szczęścia...
AniaSm
julianna a byłaś już z tym jego jęzorkiem u lekarza?? żeby ci piersi nie zaraził
onanana współczuje ci kochana i świetnie rozumiem , mój mnie też na początku gryzł i poranił mi sutki chociaż przez kapturek karmiłam ale okazało się że ma za krótkie wędzidełko podjęzykowe i po podcięciu nie było już tak źle , podobno na sutki dobry jest też maltan
onanana współczuje ci kochana i świetnie rozumiem , mój mnie też na początku gryzł i poranił mi sutki chociaż przez kapturek karmiłam ale okazało się że ma za krótkie wędzidełko podjęzykowe i po podcięciu nie było już tak źle , podobno na sutki dobry jest też maltan
Onanana na poranione sutki moja położna poleciła jak najczęstsze wietrzenie- to raz, dwa- smarowanie po każdym karmieniu pokarmem, ma to wyschnąć i na koniec posmarować Purelanem albo Maltanem.
Bepanthenem nie smaruj, bo trzeba zmywać i dodatkowo drażnisz na nowo brodawkę. Trzymam &&&&&&& za Twoje biedne cycusie!!!
Bepanthenem nie smaruj, bo trzeba zmywać i dodatkowo drażnisz na nowo brodawkę. Trzymam &&&&&&& za Twoje biedne cycusie!!!
Gola84
pepsi nie wiem jak z maltanem, ale o purelanie chyba ponko pisala, że nie trzeba zmywaćKurcze, na moim Maltanie jest napisane, że trzeba zmywać. Jak to jest dziewczyny?
onanana - tak jak dziewczyny piszą, purelan i trzeba czsu i samozaparcia. Będzie lepiej. Myśl pozytywnie
Musisz isć do pediatry. Przepisze małemu pewnie "fiolet" i za parę dni problem zniknie. Trzebaby tylko zwrócić uwagę po czym maluszek dorobił się pleśniawek.
ps. jak mam usunąć suwaczek?
onanana u mnie pomogło smarowanie sutków mleczkiem Nasz pokarm ma duże właściwości lecznicze, mi pomógł, choć przez pewien czas też było kiepskawo, nie powiem.
Musisz isć do pediatry. Przepisze małemu pewnie "fiolet" i za parę dni problem zniknie. Trzebaby tylko zwrócić uwagę po czym maluszek dorobił się pleśniawek.
ps. jak mam usunąć suwaczek?
reklama
onanana
Oj zapieram się, zapieram... łzy się leją strumieniami z tej niemocy, bo nic nie mogę zrobi. Odciągam mleko na ile potrafię (niestety nie idzie mi to zbyt sprawnie) i karmie małą z butli :-( Nie mogę jej przystawić bo krew się leje strumieniami i z jednej z drugiej piersi... teraz jeszcze chyba mi się kanalik zapchał (strupek) i mam zastój lekki w jednym miejscu. Zaraz ide pod prysznic, może coś się ruszy...