reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Dziewczyny ale pamietajcie, ze Tormentiol szczypie, więc jak maluszek ma rankę na pupce to odradzam. Zreszta on w ogóle nie jest wskazany u takich matuszków.

Niuniunia moja mała też miała taki problem z kupkami. Tylko czopki i masarze pomagały. Dopiero niedawno sie wszystko unormowało i robi kupkę codziennie sama, ale widać, ze wymaga to od niej wysiłku. I zawsze najpierw sama troche zrobi, a reszta idzie dopiero jak jej nóżki podniosę.
U Was pewnie tez sie to unormuje niebawem. Takie maluszki mają niedojzały układ pokarmowy i czasami tak bywa.

ja na odparzenia polecam naturalną lanolinę 100% rewelacja, mojej malutkiej dupka się strasznie odparzyła w szpitalu i to bardzo pomogło, jest dość droga ale bardzo wydajna, ja kupiłam z medeli ale jest też z lanchion i można ją stosować na sfatygowane sutki też spraktykowane :-)

dobrze wiedzieć ja zapłaciłam 47 zł za 50 ml :szok: a położna laktacyjna poleciła skrapiać odparzone miejsca mlekiem mamy, bo to podobno najlepszy lek. ja tak zrobiłam i pomogło, oprócz tego wkrapiałm mleko z piersi do zaropiałego oczka (a wiele z was się boryka z tym problemem) i się obyło bez antybiotyków, a ropiało bardzo mocno

Ostatnia edycja:
margo bo purelan jest bardzo drogi a moim zdaniem niczym nie różni się od tego z ziaji!! Ja w sumie na brodawki stosowałam i ten i ten i jeszcze bepanthen i w sumie sama juz nie wiem co pomogło...chyba musialy się zahartowac i tyle:tak: wiem że jedna z dziewczyn, chyba Angun kupowała tez w rossmanie lanolinę ale ja nie umiem za chiny jej znaleźć w tym rossmanie..

Onanana ta maść jest w różowym pudełku (jak wszystkie produkty z Babydreama), chyba obok balsamu i oliwki dla ciężarnych. Bardzo dobra jest ta maść i w 100% naturalna.

my poszlismy z małą do lekarza zobaczyć jak jej katarek, przepisała nam witamine C i kropelki do nosa

pytałam się o witamine K bo ja małą od tygodnia dokarmiam tak góra do 2 butli, ale mała mało dojada czasem 10, najwięcej to 90 i pytałam sie czy skoro tak mało ją dokarmiam i mało zjada to czy mogę podawać, bo wydaje mi się że będzie miała nie dobór.ona że nie, bo gorzej jak przedawkuje, więc tylko mam witaminę D podawać

Wczoraj pytałam pediatry jak długo mam podawać witaminkę K+D.
Dodam, ze karmie tylko piersią. Lekarka powiedziała, że do ukończenia 3 mies. życia.
Tak piszę bo któraś z Was, nie pamiętam która się o to pytała w poprzednich wątkach

Mam jeszcze takie pytanko do Was?
Jestem w szoku bo myślałam, ze jak sie karmi piersia to nie ma @.Tymczasem od wczoraj zaczęła mi się @. Nic już nie rozumiem.Jak to jest z tą laktacja i @.Dopiero z tydzień temu mi sie skończyły plamienia po porodzie, które trwały o zgrozo bo aż ok. 4-5 tyg. Odpoczęłam tydzień zaczęła się @. Masakra jakaś a w dodatku nic z tego nie rozumiem.:no:
Tak się smieje, że jak za tydzień na wizycie gin mnie zapyta czy były przytulanki po porodzie to mu odpowiem, że już 2 miesiące krwawię więc kiedy mam się przytulać:-D

Ostatnia edycja:
reklama
margo_84
ja swoim mlekiem też oczko małej leczyłam i nie pomogło..musiałam do okulisty i robię jej masaże i dostała antybiotyk już tydzień mam nadzieję że przejdzie do zakończenia leku..
kasiek2511właśnie wiem że K+D do ukończenia 3miesiąca a potem samo D tak???

Dziewczyny a tak apropo wszystkiego wiecie może czym małej posmarować szyjkę bo ma odparzoną aż czerwoną tak mi się wydaje że odparzenie bo podbródek ma grubiutki i szyjkę a ona ciągle ma tą szyję zaciśniętą...smarowałam sudocremem i jakby przechodzi i znowu rano to samo po kąpieli staram się dobrze wysuszyć a i tak czerwone..wietrze też jej ale ona aż tak bardzo szyjki nie wyciąga..i nie wiem jak to podleczyć
:-(

Do góry