reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

a ja używam activ pampers 3 i na mojego są już w sumie dopasowane :p kupiłam dada na próbe, bo tam 28zł jest za 64 szt to w cenie pampersa miałabym dwa takie opakowania, ale jednak zostane przy pampers, bo w dada jak mały zrobi siku to ma wilgotno a w pampers może sikać litrami i sucho jest tak wchłania, a na noc lepiej żeby w siśkach nie leżał jednak cena czasem gra role. Patrząc na to fakt taniej, ale dada zużyje więcej żeby maleńki miał sucho, a pampers mniej wyjdzie na to samo, a mój synuś dużo siusi :) Teraz pampers kupiłam w tej samej cenie, ale więcej sztuk chyba o 10 jakaś promocja.

Jeśli chodzi o witamine też kupiłam K + D i cała butelka pełna nowa a tu dowiedziałam się, że muszę go dokarmiać jednak i tak mu daję, ale po 1 kropli. Fakt mówili w szpitalu,że jak karmi się MM to już nie wolno tych witaminek dwóch na raz, ale ja karmię pół na pół więc myśle, że jak po 1 kropli mu daje nic się nie stanie.

reklama
andrzelika to wypróbuj moze BabyDream z rossmana. One mają taki wkład chłonny jak Pampersy, pupka jest sucha, a cena jeszcze minimalnie nizsza niz Dady. Ja tylko tych urzywam.

Co do witamin to ja bym Ci radziła skonsultować z lekarzem i tak podawać jak karze. Ja nawet przy minimalnych ilosciach MM nie podawałam vit. K. A Ty jak podajesz tylko po kropelce D+K to podajesz za mało vit. D i z tego moze być na prawdę poważny problem.

Zgadzam się z Marganą te pieluszki z Rosmanna są super też ich używam na zmianę z pampersami . Pampers na noc bo tylko raz go zmieniam, a tamte na dzień. Muszę już kupić 3 pampersa bo 2 za małe i wypływa bokiem zresztą te zwykłe pampersa robią chyba gorsze od kiedy pojawiły się te dream ta delikatniejsza wersja. 2 użyję więc tylko 1 paczkę i już mi się na szczęście kończy Mały zresztą waży 5,500 więc spokojnie przejdę na 3.

wzcesniej miałam jazde 10 kup na dzien a teraz gdyby nie czopki glicerynowe to ostatnia kupa była w poniedziałek tamten no załamka ciagle cos....

wzcesniej miałam jazde 10 kup na dzien a teraz gdyby nie czopki glicerynowe to ostatnia kupa była w poniedziałek tamten no załamka ciagle cos....

Tym brakiem kupek to się tak nie stresuj. Zosia jechała na DEBRIDACIE 3x2ml przez 6 tygodni i dopajałam ją rumiankiem i była 1 kupa na dobę. Jak skończyła 2 miesiące to nagle samo się unormowało i teraz robi 1 dziennie, ewentualnie co 2 dzień.

Onanana moja też robi kupki prawie co każde karmienie ale to normalne jest.

Dziewczęta a co na zbyt szybko lecące mleko? moja nie chce jeść bo za szybko mleko jej płynie a ona nie nadąża go łykać i się bardzo denerwuje i jeść przez to nie chce, a jak odciągnę troszkę to nadal mam fontanny strzelające mleka... Ratunku... :(

Niuniunia a próbowałaś karmić pod górkę?? Mi z jednej piersi bardzo szybko leci- tryska wręcz.. dziś nawet mojego D. opryskało.. i jak mała się męczy (biedna robi wtedy wielkie oczy i próbuje nadążyć z łykaniem) to ja ustawiam się w pozycji półleżącej i Majcię kładę na siebie trochę. Pomaga, może spróbuj, po chwili mleko już nie płynie tak szybko.

Onanana ja kładę czasem się półleżąco i małą na siebie czyli na brzuszku leży i ssie ale to nie wygodne dla niej. Muszę spróbować w tej pozycji ją sobie położyć tak jakoś na boku jak mówisz i może się uda. U mnie przez cały czas słychać jak szybko mleko leci ech jak nie problem z rozkręceniem laktacji to teraz za szybko leci i też problem

reklama
Kurcze dziewczyny a moja młoda prawie co karmienie kupę robi... to chyba za często??
nie martw sie:) moj mlody to 3 kupy w ciagu dnia potrafi strzelic...albo przez dwa dni nic;)))

Onanana moja też robi kupki prawie co każde karmienie ale to normalne jest.

Dziewczęta a co na zbyt szybko lecące mleko? moja nie chce jeść bo za szybko mleko jej płynie a ona nie nadąża go łykać i się bardzo denerwuje i jeść przez to nie chce, a jak odciągnę troszkę to nadal mam fontanny strzelające mleka... Ratunku... :(

a moze spod pachy sprobuj?

Do góry