reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

agalodz moj Kuba jest bardzo malo zainteresowany tym co sie dzieje wokol niego. Jesli nie spi to dlatego ze je albo placze, no i wtedy sie mi przyglada jak go nosze. Obserwuje czasem kartki z czarnymi obrazkami, ale doslownie po 5 min zasypia ;-) Maciek byl bardziej kontaktowy w jego wieku. Kuba to taki śpioszek mały :-D

anna Kubie łuszczyla sie skóra wszedzie. Teraz zostalo wlasnie na czole. Smaruje mu to kremem np linomagiem czy alantanem. Jako ze ma taka skore tez pod wloskami to mu smaruje cale wloski oliwka i wyczesuje miekka szczoteczka.

reklama
moja mała nie ma żadnych krostek na twarzy, skóra też się nie łuszczy ja robiąc poranną toaletę przemywam małej twarz przegotowaną wodą i smaruję kremem bambino myślę że ominą nas wypryski na twarzy :-D:szok:

Ja mam dokładnie tak samo, Tosia ma cerę do pozazdroszczenia, ony tak zostało. Smaruję kremem oilatum a przed spacerem bubchen na zimową pogodę.

niuniunia zezikiem się nie przejmuj, to zupełnie normalne i większość dzieci robi zezika, bo mięsnie gałek ocznych jeszcze nie są wyćwiczone. Za niedługo to minie:tak:

leika u nas ulewanie jak mlody za duzo zje. Jesli dzieje sie tak czesto ponoc mozna kupic jakis zagestnik do mleczka

hey dziewczyny mam pytanie czy któraś z was karmi mlekiem w proszku, ja mojego synka muszę dokarmiać chociaż mam sporo mleka w piersiach,ale mój pokarmi widocznie jest mało wartościowy i syn sie nie najada, daje mu mleko NAN i po nim tez jest glodny i musze jeszcze dawac mu cyc, teraz slychalam, że bebilon pepsi czy jakos tak jest nie drogie na recepte i dobre i ma pół kilo, bo mi jedno opakowanie 350g Nan starcza na tydzień z karmieniem z piersia idzie jak swieze bułeczki. Jakie polecacie mleka, bo jestem bezradna tym jego zarłoctwem....

i najada się mój jest straszny zarłok ty tez o ile pamietam mialas duzą to Zosie jak ja mojego syna? Ile to mleko kosztuje i ile ma gram?

reklama
andrzelika nie powinnas myśleć, że Twój pokarm jest mało wartościowy, na pewno tak nie jest, mleko na początku ssania jest rzadkie im dłużej dziecko ssa tym robi sie tłustsze i dziecko się najada, problem może co najwyżej tkwić w tym, że mleka jest mniej niż dziecko potrzebuje, żeby było go wystarczająco trzeba często przystwiać, aż piersi nadążą za potrzebami dziecka, a Ty w tym czasie masz się nie stresować, dużo pić i jeść bo mleko musi się z czegoś robić. Moja niunia urodziła się z wagą 4500 ponad , teraz juz przekroczyła 5 kg i je tylko cyca, czasem jest tak, że często żąda, a i owszem i dostaje, ale potrafi mi też spać po 3 godziny w dzień i w nocy budzi sie tylko raz, max 2 więc najwyraźniej się najada. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale wg mnie spokojnie jesteś w stanie cycem małego wykarmić :)
Leika moja Pati ulewa strasznie, ewidentnie sie przejada, pediatra specjalnie się tym nie przejeła jak byliśmy na kontroli, powiedziałą, że to normalne i , że trzeba cierpiliwie poczekać i dać dojrzeć układowi pokarmowemu, jedynie co to poleciła małą układać główką wyżej, można też podłożyć książki pod nogi łóżeczka, aby jego jeden bok, tam gdzie główka dziecka był wyżej. U mnie niestety średnio to działa i wiecznie Pati i ja jesteśmy obrzygane mlekiem:no:

Do góry