reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Nimfii spróbuję tego rumianku.Moja mała ma straszne te krosty na policzkach. Takie duże czerwone, jakby z białym punkcikiem.
Co dziwne, że są tylko na policzkach.Walczę juz z nimi 3 tydzień.
Ile trwa taka wysypka u dziecka?

reklama
kasiek u nas tak samo czerwone krostki wypelnione biala ropa. Kuba mial trondzik od urodzenia i do tej pory go ma tylko od kilku dni jest to mniejsze zaczerwienienie :tak:

Nimfii no nie pocieszasz mnie.:-)
Ten trądzik nigdy nie zniknie:no:
Widzę, że leczenie go to niczym walka z wiatrakami. Leczenie nie ma sensu. Musi pewnie sam zniknąć.

Nimfii no nie pocieszasz mnie.:-)
Ten trądzik nigdy nie zniknie:no:
Widzę, że leczenie go to niczym walka z wiatrakami. Leczenie nie ma sensu. Musi pewnie sam zniknąć.

u Patrycji ten trądzik pokazał się 4 tygodnie temu, tydzień temu już było dobrze, smarowałam sudocremem. Teraz pojedyncze się pokazują krostki i same znikają :tak:. Na początku krosty wyłaziły stadami-najpierw na czole, potem na bokach twarzy, potem na policzkach i całej owłosionej głowie ...

Myślę że to samo schodzi niezależnie czy używamy szałwi, sudocremu, rumianku nagietka czy niczego :-) A nam się wydaje że mamy dobry sposób :tak:
Może należałoby połowę smarować czymś a połowę nie i się przekonać ;-)

Tak raczej same znikaja. To sa najpewniej krostki powstajace od kontaktu z roznymi powieszchniami, bakteriami itp. Dlatego ich najwiecej na buzi bo ona jest odkryta.

Maciek tez mial te krostki i dlugo mu sie trzy6maly. Gdy zniknely krostki i tak zostala mu przesuszona skóra na policzkach - ale wtedy to juz bylo od kremu bambino. Zmienilam krem na nivea Nutri Sensitive i problem przesuszenia zniknol.

kasiek
mozesz sprobowac kilku sposobow. jak nie zadzialaja w/w to moze jakis krem - sudocrem, alantan, kremy tłuste np Nivea itp. Jednak nie licz na cud ;) pewnie jeszcze troszke Wam to podokucza.

Aga, Ty nie schizuj, spokojnie, moja młoda zaczepia wzrok na mojej twarzy, ale czy tak znowu wodzi oczkami za mna to bym nie powiedziała, raczej się wpatruje jak się nie ruszam, to samo z zabawkami, mamy na bokach łóżeczka ( tak jak ochraniacz) przyczepione takie kartki A4 z wydrukowanymi figurami czarno-czerwonymi na białym tle i w to się też mocno wpatruje. Ale nie możesz odnosić tego co robią inne dzieci ściśle do tego co robi Twoje, zawsze są jakieś różnice w rozwoju, raz jedne coś robią szybciej, potem kolejna rzecz później, a w końcu wszystko się jakoś normuje, u wcześniaczków też ten czas od urodzenia inaczej troszkę się liczy prawda?? Więc głowa do góry, wszystko na pewno jest dobrze :)))

Agalodz moja Wiki już powoli wodzi wzrokiem za nami. Ogólnie wpatruje się we mnie, w męża i w tv. Czasem jeszcze zrobi zezika (co mnie ciągle to martwi) ale podobno to minie... Pamiętaj, że każde dziecko jest inne i inaczej się rozwija. Nie ma reguły, że dziecko miesięczne czy dwu musi już rewelacyjnie wodzić oczami. Jedne mogą wcale nie wodzić więc się nie przejmuj.:)

reklama
moja mała nie ma żadnych krostek na twarzy, skóra też się nie łuszczy ja robiąc poranną toaletę przemywam małej twarz przegotowaną wodą i smaruję kremem bambino myślę że ominą nas wypryski na twarzy :-D:szok:

Do góry